ZTE esitteli modulaarisen älypuhelinkonseptin

3
Manu Pitkänen

ZTE esitteli modulaarisen älypuhelinkonseptin
Kiinalainen ZTE on esitellyt CES-messuilla sen kehittämää modulaarista älypuhelinta. Eco-Mobius-nimen saaneessa konseptilaitteessa on mahdollisuus vaihtaa komponentteja omia tarpeita vastaavaksi, aivan kuten pöytökoneissa nykyään.

Eco-Mobius mahdollistaa puhelimen näytön, akun, kameran, suorittimen, grafiikkaohjaimen, keskusmuistin ja tallennusmuistin vaihtamaisen. Tavoitteena on luoda puhelin, jonka osia voisi päivitellä uusiin parin vuoden välein. Koko puhelinta ei aina tarvitsisi vaihtaa uuteen, jolloin jätteen määrä vähenee ja luonnonvaroja säästyy. Eco-Mobius on toistaiseksi vain designkonsepti, eli se ei ole toimiva laite.

ZTE:n lisäksi amerikkalainen Motorola on sitoutunut kehittämään vastaavanlaisen älypuhelimen.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

1

Ainut mahdollisuus, että tälläinen löisi joskus läpi olisi se, että luodaan vahva standardi miten se toimii ja kuka tahansa voi tehdä moduuleita ilman lisenssimaksuja. Tällöin olisi pieni mahdollisuus, että moduulien hinnat tulisi joskus järkevälle tasolle. Lisäksi moduulien vaihto pitää olla todella helppoa ja softan toimia uuden moduulin kanssa heittämällä. Aika monta muttaa matkassa siis.

Vastaa
miksu1997
miksu1997

3

Samalla käyttäjällä pitäisi olla vapaus päättä ajettava käyttöjärjestelmä. Eikä puhelimessa saisi olla mitään lukittua bootloaderia. Tai jos on niin sen voisi avata kuten Sonyn puhelimissa.

Kuulostaa kiehtovalta ajatukselta että osioa voitaisiin vaihtaa. Mutta standardien määritteleminen on varmasti vaikeaa. Jos yritetään päästä tietokoneen tasolle. Koteloita pitäisi olla myynnissä ( eri kokoisia\painoisia, littäntä mahdollisuudet yms).

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.