>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tactuksen kehittämä teknologia kasvattaa painikkeet kosketusnäytölle

4
Juha Tuppi

Tactuksen kehittämä teknologia kasvattaa painikkeet kosketusnäytölle
Tactus Technologyn viime vuoden CES-messuilla esittelemä teknologia on nyt valmis markkinoille.

Business Insider raportoi eilen Tactus Technologyn kehittämästä teknologiasta, joka kasvattaa tarvittaessa painikkeet kosketusnäytöltä helpottamaan virtuaalinäppäimistön käyttöä ja sulauttaa ne takaisin näyttöön, kun niitä ei enää tarvita. Lähteen mukaan teknologia perustuu ohueen puolielastiseen polymeerikerrokseen näytön lasin päällä, jonka alle jääviin kanaviin sijoitetaan kirkasta erityisvalmisteista nestettä. Kasvattamalla nesteen painetta se laajenee ja nostaa näytölle pienet painikkeet.

Tactus Technologyn teknologiajohtajan Micah Yairin mukaan yritys aikoo tuoda markkinoille tänä vuonna älypuhelimille tai tableteille suunnatun näyttökalvon. Yritys on myös paraikaa hankkimassa yhteistyökumppaneita saadakseen sisällytettyä kehittämänsä kalvon eri valmistajien laitteisiin.Kuva- ja videomateriaalia Tactuksen innovaatiosta on nähtävissä yrityksen sivustolla.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
Teemu_84 (vahvistamaton)

1

Ihan hyvä idea, mutta se ei ratkaise sitä virtuaalinäyttönäppäimistön toista perisyntiä (toinen on surkea kirjoitustuntuma), eli että se vie näytöltä reilusti tilaa. Vaikka tuntuma saataisiinkin vastaamaan fyysistä näppäimistöä, fyysisen näppäimistön kanssa koko näyttöpinta-ala on käytettävissä näytettävälle informaatiolle.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Teemu_84:

fyysisen näppäimistön kanssa koko näyttöpinta-ala on käytettävissä näytettävälle informaatiolle.

Totta, mutta fyysinen näppäimistö on aina samanlainen, riippumatta kielestä ja kontekstista ja vie tilaa näytön ulkopuolella riippumatta siitä käytetäänkö sitä vaiko ei.

Fyysiset näppäimistöt ovat hävinneet pelin, niitä käyttävät puhelimet ovat auttamatta suurempia, joko pinta-alaltaan tai paksuudeltaan ja erinäiset slider-mekanismit ovat vikaantumisherkkiä ja usein tekevät puhelimen konstruktiosta epästabiilin ja/tai heppoisen.

Fyysisillä näppiksillä oli mahdollisuus ennen iPhonen aloittamaa murrosta ja senkin jälkeen, mutta markkina on puhunut.

Vastaa
Unit984Beta
Unit984Beta

3

Ongelma on että fyysisen näppäimistön muotoa ja toimivuutta yritetään sovittaa kosketusnäyttöön. Siihen tämä innovaatio varmaan tuo apua, mutta koko kosketusnäppäimistö ajattelu pitäisi sorvata uudestaan puhtaalta pöydältä. Erillaiset liuta pitkin näppistä ja ennakoivat tekstinsyötöt ovat askel oikeaan suuntaan.
Erillaisia kokeiluja asian tiimoilta jo on tehty.

http://www.youtube.com/watch?v=rpQLjRMZVcE

Vastaa
Jonahan
Jonahan

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Unit984Beta:

Ongelma on että fyysisen näppäimistön muotoa ja toimivuutta yritetään sovittaa kosketusnäyttöön.

Se on toisaalta ongelma, mutta toisaalta helpottaa tekstinsyötön oppimista.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Unit984Beta:


Erillaisia kokeiluja asian tiimoilta jo on tehty.

http://www.youtube.com/watch?v=rpQLjRMZVcE

Niitä on tehty jo vaikka kuinka pitkään, mutta valitettavasti tuonkin—sinänsä hienon—näppäimistön kohtalo tullee olemaan sama kuin Dvorakilla kirjoitus- ja tietokoneissa. Standardi voittaa optimaalisemman layoutin. Ennustavat qwerty-layoutiin perustuvat kosketus- ja swipe-näppimäimistöt tulevat olemaan kanssamme vielä pitkään ja niitäkin voidaan viilata vielä paljon nykyisiä paremmiksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.