Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

DNA kaksinkertaistaa LTE-verkkonsa tänä vuonna

Manu Pitkänen

DNA kaksinkertaistaa LTE-verkkonsa tänä vuonna
Huutokauppa 800 megahertsin taajuuksista päättyi viime vuoden lopulla ja tänä vuonna alkaa uusia taajuuksia hyödyntävän verkon rakennusurakka. Elisa ehti ensimmäisenä avaamaan 800 megahertsin LTE-verkon ja nyt DNA:kin on avannut oman verkkonsa. DNA:n tavoitteena on laajentaa LTE-verkkoa niin, että 80 prosenttia suomalaisista on sen piirissä tämän vuoden aikana.

DNA otti ensimmäiset 800 megahertsin taajuudella toimivat tukiasemat käyttöön Lohjan Jättölässä ja Nummessa. Tukiasemia on tarkoitus pystyttää Suomeen satoja lisää tämän vuoden aikana, minkä ansiosta DNA:n 4G-verkko ulottuu lähes 300 kuntaan tämän vuoden aikana. Kuuluvuusalueen on tarkoitus kattaa neljä miljoonaa suomalaista. Lehdistötiedotteen mukaan rakennusurakan ansiosta DNA:n LTE-verkko kaksinkertaistuu tänä vuonna.


Samaan aikaan DNA tilkitsee 3G-verkkoaan niin, että se kattaa 99 prosenttia suomalaisista tämän vuoden aikana.

Kaupungin kattavia 4G LTE -verkkoja tihennetään ja laajennetaan ympäryskuntiin muun muassa näissä kaupungeissa: Espoo, Helsinki, Hämeenlinna, Jyväskylä, Kotka, Kuopio, Lahti, Oulu, Pori, Tampere, Turku, Vaasa, Vantaa.

Kaupunkikeskustat kattavia 4G LTE -verkkoja laajennetaan kaupungin taajama-alueille muun muassa näissä kaupungeissa: Hollola, Hyvinkää, Joensuu, Järvenpää, Kajaani, Kangasala, Kauniainen, Kempele, Kerava, Kirkkonummi, Kokkola, Kouvola, Lappeenranta, Liminka, Lohja, Mikkeli, Nurmijärvi, Porvoo, Rauma, Rovaniemi, Salo, Seinäjoki, Tuusula.

Taajuushuutokaupassa asetettujen ehtojen mukaan operaattoreiden LTE-verkon pitää kattaa 95 prosenttia Manner-Suomen väestöstä vuoden 2016 loppuun mennessä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja