Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Pikaviestipalvelu WhatsApp haastaa jo tekstiviestit

7
Juha Tuppi

Pikaviestipalvelu WhatsApp haastaa jo tekstiviestit
Tuoreimpien arvioiden mukaan WhatsApp on saattanut jo ylittää tekstiviestit päivittäin lähetettyjen viestien määrässä.

BGR raportoi tänään suositun WhatsApp-pikaviestipalvelun toimitusjohtajan Jan Koumin ilmoittaneen Saksassa pidetyssä Digital Life Design -konferenssissa, että palvelu käsittelee maailmanlaajuisesti noin 54 miljardia viestiä päivittäin. Luku koostuu lähteen mukaan 36 miljardista lähtevästä ja 18 miljardista saapuvasta viestistä.

Koum kertoi palvelulla olevan yli 430 miljoonaa aktiivista käyttäjää kuukausittain, mikä tekee WhatsAppista maailman suosituimman mobiiliviestipalvelun.

Lähde myös lainaa mobiilianalyytikko Benedict Evansia, joka toteaa WhatsApp-viestien määrän ohittavan joidenkin arvioiden mukaan päivittäisen maailmanlaajuisen tekstiviestiliikenteen.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

LaDeXi
LaDeXi

1

Lainaus:

Luku koostuu lähteen mukaan 36 miljardista lähtevästä ja 18 miljardista saapuvasta viestistä.


Mihin ne 18 miljardia viestiä matkan varrella jää jos ei koskaan perille saavu?

Vastaa
Lauzi
Lauzi

2

Lainaus:

Mihin ne 18 miljardia viestiä matkan varrella jää jos ei koskaan perille saavu?

Whatsapp varmaan laskee ryhmä-chatissa lähetetyn viestin vain kertaalleen, vaikka sillä olisikin useita vastaanottajia.

Sinäänsä ei yllätä, että tuo on ohittanut tekstiviestit. Whatsapp:illa voi käydä keskusteluja (joskaan ei kovin luontevasti) parin sanan, tai hymiön mittaisilla viesteillä, toisin kuin teksiviesteillä (okei okei skidit saattoivat käyttää tekstiviestejä chättäämiseen) joita yleensä lähetetään 1-3 per kerta.

ps. Miksi vastaa-nappi heittää minut sivun alkuun, eikä luo lainausta edellisestä viestistä? Pv on Ghosteryn whitelistillä, eikä muita sisältöön kajoavia plugineja ole käytössä.

Vastaa
dRD
dRD

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lauzi:

Sinäänsä ei yllätä, että tuo on ohittanut tekstiviestit. Whatsapp:illa voi käydä keskusteluja (joskaan ei kovin luontevasti) parin sanan, tai hymiön mittaisilla viesteillä, toisin kuin teksiviesteillä (okei okei skidit saattoivat käyttää tekstiviestejä chättäämiseen) joita yleensä lähetetään 1-3 per kerta.

Tuo onkin se isoin kommunikaatiotavan muutos aikuiset vs teinit -akselilla -- skidit, jotka ovat kasvaneet maailmassa, jossa puhelimissa on Kik, WhatsApp, jne käyttävät kaikkia kommunikointikanavia kuten ne olisivat chatteja. Tiedän tämän näin 14-vuotiaan isänä, joka joutui luurin ollessa huollossa käyttämään oldskool-luuria pari vkoa -> pamahti kuukauden laskuun rapiat 1200 tekstaria. Näin maksajan roolissa, ei naurattanut :-)

Lainaus:

ps. Miksi vastaa-nappi heittää minut sivun alkuun, eikä luo lainausta edellisestä viestistä? Pv on Ghosteryn whitelistillä, eikä muita sisältöön kajoavia plugineja ole käytössä.

Hm, juuri tähän viestiin vastasin vastaa-napilla ja pelasi ihan oikein. Oisko joku jQuery tms blokattuna, joka ladataan Googlen palvelimilta -- tai joku meidän skripteistä, joka ladataan meidän CDN-palvelimilta?

Vastaa
Lauzi
Lauzi

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:


Hm, juuri tähän viestiin vastasin vastaa-napilla ja pelasi ihan oikein. Oisko joku jQuery tms blokattuna, joka ladataan Googlen palvelimilta -- tai joku meidän skripteistä, joka ladataan meidän CDN-palvelimilta?

Ongelma on näköjään meikäläisen Chromessa. Asetusten resetointi ja Ghostryn poistaminen ei näytä vaikuttavan asiaan, täytyy tutkailla.

Vastaa
tonttila
tonttila

7

No eipä tuu kyllä lähetettyä tekstareita enää ku niille joilla ei ole whatsappia. Menee kuvat ja linkit sun muut helpoiten sen kautta. Ei ihme että on suosittu. Ja hieman tuo puhe/datapaketin mukana tullut tekstaripaketti on tarpeeton tänäpäivänä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.