Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Italialainen HackingTeam väittää kykenevänsä älypuhelinten aktiiviseen valvontaan

Juha Tuppi

Italialainen HackingTeam väittää kykenevänsä älypuhelinten aktiiviseen valvontaan
Italialainen kybertutkimuksiin soveltuvia ratkaisuja tarjoava yhtiö HackingTeam väittää keksineensä tavan tarkkailla aktiivisesti yleisimpiä älypuhelimia.

Viime vuoden lopulla uutisoimme NSA:n vakoiluohjelmasta, jolla se kykeni valvomaan ja jopa osittain kontrolloimaan etäältä iPhone-älypuhelimia. Tuoreimpien uutisten mukaan NSA ei ehkä ole edes ainoa taho, joka kykenee älypuhelinten vakoiluun.

Saksassa viime vuoden lopulla pidetyssä Chaos Communication -kongressissa sivuttiin italialaista HackingTeam-yhtiötä, joka väittää kykenevänsä valvomaan aktiivisesti yleisimmillä mobiilikäyttöjärjestelmillä varustettuja älypuhelimia, kirjoittaa WMPoweruser. Yhtiön "mainosvideolla" listataan muun muassa iOS, Android, BlackBerry 10, Symbian ja Windows Phone saavutettavissa olevien alustojen joukkoon.WMPoweruser kertoo HackingTeamin käyttävän etähallintajärjestelmää, joka edellyttää ohjelman istuttamista vakoiltavaan laitteeseen. Saastutetulta laitteelta voidaan kerätä tietoa salaa vakoilujärjestelmän palvelimelle. Tiedonsiirto tapahtuu salattuna ja sitä on mahdotonta jäljittää. Järjestelmä on täysin näkymätön laitteen käyttäjille, ohittaa virusohjelmat ja palomuurit, eikä edes kuluta vakoiltavan laitteen akkua havaittavasti.

Lähteen mukaan HackingTeam ei tarjoa palvelujaan yksityisille, vaan asioi ainoastaan hallitusten tai niiden virastojen kanssa. Viimevuotisen NSA-jupakan valossa tämä ei kuulosta kovinkaan rauhoittavalta.

Alla on video Chaos Communication -kongressin esitelmästä, jossa aiheesta puhuttiin. HackingTeam mainitaan kohdasta 24:50 lähtien.Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.