Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian tulosjulkistus: Ei tietoa puhelimien kappalemääräisestä myynnistä

Manu Pitkänen

Nokian tulosjulkistus: Ei tietoa puhelimien kappalemääräisestä myynnistä
Päivitys. Nokia on vahvistanut WSJ:lle, että Lumia-myynti oli Q4:llä 8,2 miljoonaa kappaletta.

Nokia on julkaissut loka-joulukuun tuloksensa. Se on yhtiön ensimmäinen tulosjulkistus, jossa Devices & Services -yksikön (puhelinliiketoiminta) tiedot raportoidaan lopetettuna toimintona. Yksikkö siirtyy Microsoftin omistukseen.

Yhtiö ei kertonut kuinka paljon puhelimia se myi viime vuoden lopulla, mutta puhelinmyynti laski vuoden 2012 vastaavaan ajankohtaan nähden. Kilpailudynamiikan kerrottiin vaikuttaneen kielteisesti Smart Devices -yksikön (Lumia-puhelimet) liikevaihtoon. Nokian kuvailun perusteella Lumia-myynti jäi alhaisemmaksi kuin mitä se oli heinä-syyskuussa (8,8 miljoonaa kappaletta).

Lopetettujen toimintojen liikevaihdoksi kerrottiin loka-joulukuussa 2 633 miljoonaa euroa, eli lähes kolmanneksen vähemmän kuin vuosi sitten.


Lopetettujen toimintojen kappalemääräisen myynnin lasku vuoden 2013 viimeisellä neljänneksellä vuoden 2012 vastaavaan ajankohtaan verrattuna johtui alhaisemmista Mobile Phones -yksikön kappalemääräisestä myynnistä, jota osin tasoitti korkeampi Smart Devices -yksikön kappalemääräinen myynti. Lopetettujen toimintojen kappalemääräisen myynnin kasvu vuoden 2013 viimeisellä neljänneksellä edelliseen neljännekseen verrattuna johtui korkeammasta Mobile Phones -yksikön kappalemääräisestä myynnistä, jota osin tasoitti alhaisempi Smart Devices -yksikön kappalemääräinen myynti.

Lopetettujen toimintojen keskimääräinen myyntihinta laski vuoden 2013 viimeisellä neljänneksellä sekä vuoden 2012 vastaavaan ajankohtaan että edelliseen neljännekseen verrattuna johtuen sekä Smart Devices- että Mobile Phones -yksiköistä.

Vuoden 2013 viimeisen neljänneksen lopussa myyntikanavan varastotasot olivat normaalin 4-6 viikon vaihteluvälin mukaisia.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja