Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HP myi puhelinpatenttejaan Qualcommille

Manu Pitkänen

HP myi puhelinpatenttejaan Qualcommille
HP yrittää jälleen tänä vuonna tehdä läpimurtoa puhelinmarkkinoille, mistä saatiin jo hieman esimakua Intian markkinoille suunnattujen mallien muodossa.

Alan patentteja tähän valloitusyritykseen ei ilmeisesti tarvita, sillä HP on myynyt 1400 Yhdysvalloissa jätettyä Palm- iPaq-aiheista patenttia ja patenttihakemusta Qualcommille. Tämän lisäksi myyntiin meni 1000 patenttia ja patenttihakemusta, jotka on jätetty muiden maiden patenttitoimistoihin.

Liike tuntuu varsin erikoiselta, sillä alalla käydään parhaillaan tiukkaa patenttisotaa, joten HP:n luulisi pitävän ostamistaan patenteista tiukasti kiinni. Patenttien toisaalta sanottiin olevan perustavaa laatua, joten ne saattavat lukeutua FRAND-ehtojen piiriin, eikä HP siksi näe niiden kautta tulevissa lisenssimaksuissa kovin suuria bisnesmahdollisuutta.Aiemmin HP laittoi lihoiksi Palmin webOS-käyttöjärjestelmän myymällä sen Lenovolle.

Patenttivaihdon kauppasummaa ei julkistettu.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.