Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung myöntää: käytämme liian paljon rahaa mainontaan

4
Manu Pitkänen

Samsung myöntää: käytämme liian paljon rahaa mainontaan
Samsungin liikevaihto oli loka-joulukuussa 59,28 biljoonaa wonia (40,2 miljardia euroa) ja liikevoitto oli 8,31 biloonaa wonia (5,6 miljardia euroa). Mobiiliyksikön liikevoitto laski edellisestä kvartaalista 5,47 biljoonaan woniin (3,7 miljardia euroa).

Samsungin mukaan vaikka mobiiliyksikön tuloskunto heikkenikin vuoden lopulla, kasvoi sen tuotteiden kysyntä viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Odotuksia heikomman tuloksen taustalla kerrotaan olevan joulumyyntiä varten varattu iso markkinointibudjetti. Puhelimien toimitusmäärät laskivat vuodenlopun varastohallinnan takia.

Reutersin tietojen mukaan Samsung aikoo pienentää markkinointibudjetin ja liikevaihdon suhdetta nykyisestä, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että Samsung aikoo tulla toimeen jatkossa vähäisemmällä mainonnalla.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

Kiedis
Kiedis

1

Väite "Samsung aikoo tulla toimeen jatkossa vähäisemmällä mainonnalla" on hieman väärin käännetty herra Hyunjoonin kommentista. Samsung aikoo tehostaa markkinointiaan (ja pienentää markkinointikulujaan), mikä ei käytännössä ole yhtä kuin vähemmän mainontaa.

Markkinointikulujen vähentäminen ja täten tehokkaampi käyttö voi tarkoittaa paljon muutakin kuin mainosten vähentämistä. Se voi tarkoittaa esimerkiksi tietyn markkinointikonseptin uudelleenrakentamista kustannustehokkaammaksi kokonaisuudeksi vähentämättä varsinaisesti markkinoinnin määrää. Esimerkiksi materiaaleilla on paljon vaikutusta markkinointikuluihin tai mistä erilaisista palasista markkinointiin käytettävä elementtikokonaisuus on tehty, onko ständillä 50 000 euroa maksava artisti vai jokin muu aktiviteetti, jne.

Vastaa
dRD
dRD

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kiedis:

Väite "Samsung aikoo tulla toimeen jatkossa vähäisemmällä mainonnalla" on hieman väärin käännetty herra Hyunjoonin kommentista. Samsung aikoo tehostaa markkinointiaan (ja pienentää markkinointikulujaan), mikä ei käytännössä ole yhtä kuin vähemmän mainontaa.

Totta. Ja se voi myös yksinkertaisimmillaan tarkoittaa tiettyjen mainoskanavien vähentämistä ja toisen kasvattamista -- printin vähentämistä ja verkkomainonnan lisäämistä tai jotain muuta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja