Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tulemmeko hukkumaan sovelluksiin? Tietotekniikka-alan tutkimusyritys Gartner tuntuu olevan sitä mieltä

3
Juha Tuppi

Tulemmeko hukkumaan sovelluksiin? Tietotekniikka-alan tutkimusyritys Gartner tuntuu olevan sitä mieltä
Gartner-yrityksen tuorein analyysi maalaa tulevaisuudesta jopa hieman huolestuttavan kuvan.

Tietotekniikka-alan tutkimus- ja konsulttiyritys Gartner arvioi tuoreimmassa analyysissaan, että vuoteen 2017 mennessä mobiilisovelluksia tullaan lataamaan yli 268 miljardia kertaa. Mobiilisovelluksista tulee näin maailman suosituimpia tiedonkäsittelyn työkaluja, ja ne tulevat tuottamaan yli 77 miljardia dollaria. Yksittäinen käyttäjä saattaa hyödyntää lähitulevaisuudessa päivittäin jopa sataa eri palvelua ja sovellusta.

Analyysin mukaan mobiilisovellukset tulevat leviämään vuoteen 2017 mennessä älypuhelimista ja mobiililaitteista puettavaan teknologiaan siinä määrin, että kolmen vuoden päästä jopa puolet käytetyistä sovelluksista liittyy puettavaan teknologiaan. Käyttäjiltä kerättävä data tulee olemaan entistä tärkeämmässä asemassa palvelujen tarjonnassa ja niin kutsuttu älykäs tietotekniikka, joka toimii itsenäisesti käyttäjältä oppimiensa mallien pohjalta, tulee olemaan läsnä älykodeissa jo ensi vuonna.


Gartnerin ennusteet eivät tule yllätyksenä ottaen huomioon Spotifyn ja Applen viimeaikaiset suunnitelmat.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
älyverkkari (vahvistamaton)

1

Mua ärsyttää tämä nykyinen määräkin sovelluksia, mutta ymmärtäähän tuon kun sillä tuntuu toiset kunnolla tiliä tekevän. Selain ja siihen jokunen laajennus olis ihanne, vaan haaveeksi jää :(

Vastaa
Olli50
Olli50

2

Sovellutuksia on jo nyt ihan tarpeeksi, ja joka päivä tulee lisää. Operaattoreita ja isoja firmoja kiinnostaa ihmisen käyttäytyminen. Se ohjaa jo nyt esimerkiksi Googlen mainontaa. Tällainen yhtiö saa sitä suuremmat rahat, mitä paremmin se osaa kohdistaa mainontansa. Cookiesien kerääminen on harmitonta, ja niiden tuhoamiseen omat ohjelmansa. Pahempi harmi on suoranainen vakoilu, jota verkossa yleisesti harrastetaan. NSA on paljastusten mukaan kerännyt mielettömät määrät mm. tekstiviestejä. Motiivina on löytää terrorismiin viittaavia piirteitä. Sellaisen koneiston hinta lasketaan sadoissa miljardeissa vuodessa.

Vastaa
xbkrypt0n
xbkrypt0n

3

Lainaus:

"In the next three to four years, apps will no longer be simply confined to smartphones and tablets, but will impact a wider set of devices, from home appliances to cars and wearable devices," said Mr. Blau. "By 2017, Gartner predicts that wearable devices will drive 50 percent of total app interactions."

Näissä ennustuksissa ei vaan ole mitään järkeä. 2017 puolet mobiiliohjelmien käytöstä tapahtuisi puettavan teknologian kautta? Paljonko kyseisellä teknologialla on nyt käyttäjiä? Galaxy Gear floppasi esimerkiksi aika täydellisesti. Ihmettelen myös mitä ohjelmia kodinkoneisiin ihmiset oikein kaipaavat.

http://www.youtube.com/watch?v=fpdqISlurHw

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja