Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple haluaa valjastaa iTunes-luottokorttitiedot laajempaan käyttöön

Manu Pitkänen

Apple haluaa valjastaa iTunes-luottokorttitiedot laajempaan käyttöön
Kerroimme viime viikolla Applen suunnitteleman maksujärjestelmän infrastruktuuria kuvailevan patenttihakemusuutisen kohdalla kuinka yhtiö on jo pitkään ja harkitusti rakentanut pohjaa omaa "iWallet"-mobiilimaksujärjestelmää varten. Palapelin palaset ovat jo valmiina ja käytössä miljoonissa iPhone-puhelimissa, enää ne täytyisi koota yhteen.

Wall Street Journalin tietojen mukaan kulisseissa mietitään jo kovasti miten palapeli tulisi koota. Applen verkkopalvelujohtaja Eddy Cue on käynyt keskusteluja useiden maksubisneksessä toimivien yhtiöiden johtajien kanssa. Keskusteluissa on käynyt ilmi, että Apple haluaisi laajentaa iTunesiin sidottujen luottokorttitietojen käyttöä fyysisten esineiden ostoon.

Lisäksi Apple on siirtänyt yhtiön verkkokauppatoimintaa pitkään johtaneen Jennifer Baileyn uusiin tehtäviin. Hänen vastuulla on uuden maksubisneksen luominen. Ennen Baileyn siirtoa, Apple keskusteli viiden alalla jo toimivan yhtiön johtajan kanssa heidän palkkaamisesta. Keväällä Applen verkkokaupan ylimmäksi johtajaksi tulee Burberryn entinen toimitusjohtaja Angela Ahrendts.WSJ:n lähteet eivät valitettavasti kertoneet miten Applen mobiilimaksujärjestelmä toimisi käytännössä. On kuitenkin luontevaa olettaa, että iTunesin luottokorttitiedoilla, Passbookilla (viivakoodinlukija), iBeacon-tekniikalla ja iPhone 5s:stä löytyvällä sormenjälkilukijalla on oma rooli tulevassa maksujärjestelmässä.

Apple oli jo vuonna 2012 lähellä julkistaa oman maksujärjestelmänsä, mutta siitä luovuttiin NFC:hen liittyvien energiankulutus- ja turvallisuusepäilyjen vuoksi. Seuraavana vuonna, eli vuonna 2013, Apple esittelikin jo iBeaconin ja sormenjälkilukijan.

Kiveen hakattua aikataulua Applen maksujärjestelmän lanseeraukselle tuskin on olemassa. Apple saattaa antaa iBeacon-tekniikan yleistyä ennen kuin lanseeraa järjestelmänsä. Vuoden kuluttua Applen laitemallistossakin on todennäköisesti otettu sormenjälkilukija laajemmin käyttöön.

Applella on Yhdysvalloissa yli 40 prosentin markkinaosuus älypuhelimissa, joten siltä löytyy lihaksia vaikuttaa mobiilimaksamisen kehityssuuntaan yhdessä maailman suurimmassa kulutusyhteiskunnassa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja