Intel: Uusi puheentunnistus murskaa Sirin ja kumppanit

1
Matti Robinson

Intel: Uusi puheentunnistus murskaa Sirin ja kumppanit
Kaikki kolme suurinta matkapuhelinalustaa kehittävät omia puheentunnistuspalveluita ja -sovelluksia. Applen Siriä seurasi Googlen ja Microsoftin edelleen jatkuva kilpajuoksu parhaasta ääniassistantista. Kaikissa niissä on kuitenkin sama, perustavaa laatua oleva ongelma, kertoo Intel Quartzille.

Kaikki nykyisistä älypuhelinten ääniassistanteista luottavat pilven voimaan. Tämä tietysti siksi, että äänen tunnistaminen ja analysoiminen on erittäin raskas tehtävä suorittimille. Näin ollen matkapuhelimen prosessointiteho ei riitä monimutkaisiin toimituksiin ja tietoja pitää siirtää puhelimen ja pilven välillä.

Tämä tuo ainakin kaksi ongelmaa. Palvelun on hidas, sillä tietoa liikutellaan satoja tai tuhansia kilometrejä edes takaisin. Erityisesti hitaalla mobiilidatayhteydellä vastauksen saaminen voi kertaa tuskallisen kauan. Toinen ongelma on verkkoyhteyden tarve. Mikäli assistantti ei saa yhteyttä internetiin, niin kappaleen vaihtaminen tai lentokonetilan päälle laittaminen assistantin avulla ei onnistu.Intel uskoo tuovansa ongelmiin ratkaisun uusilla suorittimillaan ja puheentunnistusjärjestelmillään. Yhtiön puettavan teknologian johtaja Mike Bell kertoo Quartzin haastattelussa, että tulevaisuudessa heidän järjestelmänsä tarjoaa nopeaa apua ja toimintaa riippumatta yhteyden nopeudesta tai toimivuudesta.

Intel on parittanut uudet suorittimet todennäköisesti Nuancen tunnistusjärjestelmän kanssa. Lopputuloksena on Iron Man -elokuvan assistantti Jarviksen nimeä kantava kuuloke, joka yhdistyy älypuhelimeen.

Intel hyväksikäyttää tietämystään pöytäkoneiden saralla, jotka ovat jo vuosia pystyneet toteuttamaan reaaliaikaista puheentunnistusta. Nyt samanlaista tehoa on tulossa mobiililaitteisiin Edison-piirin myötä.

Missä Intelin teknologiaa tullaan sitten näkemään? Valitettavasti Bell ei osaa sanoa kuka tai ketkä valmistajat tuotteen tulevat ostamaan. Se voi olla joko Apple, Google, tai joku kilpailija.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

Jonahan
Jonahan

1

Apple on jo jokusen vuoden suunnitellut omat ARM yhteensopivat corensa, joten on aika epätodennäköistä, että se käyttäisi Intelin siruja mobiilituotteissaan ainakaan seuraavan noin 5v aikajänteellä, jonka aikana investoinnit sirusuunnitteluun maksetaan takaisin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.