Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kulisseissa valmistellaan yllätyskauppaa: Google myymässä Motorolan Lenovolle

Manu Pitkänen

Kulisseissa valmistellaan yllätyskauppaa: Google myymässä Motorolan Lenovolle
China Dailyn ja Reutersin tietojen mukaan Lenovo olisi loppusuoralla neuvotteluissaan ostaa Googlelta tappiota tuottavan Motorolan. Hakukonejätti osti Motorola Mobilityn vuonna 2011 hävittyään huutokaupan kanadalaisen Nortelin patenteista. Google kertoi myyvänsä osan Motorolasta (set-top-box) vuoden 2012 lopulla 2,4 miljardilla dollarilla Arris Groupille.

Lenovo on puhunut avoimesti uskovansa puhelinsektorin konsolidoituvan ja yhtiön on odotettu laajenevan voimakkaammin älypuhelimiin yritysoston kautta. Joissain spekulaatioissa puhuttiin, että Lenovon tähtäimessä olisi ollut yhdessä vaiheessa Nokian matkapuhelimet. Viime syksynä Lenovon kerrottiin olevan kiinnostunut elämästä ja kuolemasta kamppailleesta BlackBerrystä, mutta Kanadan hallitus kielsi liiketoimintojen myynnin kiinalaisille.Re/code-sivuston lähteiden mukaan Lenovo olisi pohdiskellut Motorolan ostamista jo vuosi sitten. Sen lähteet eivät kuitenkaan ole tietoisia neuvotteluista, joihin Reuters ja China Daily viittaavat.

China Dailyn mukaan kauppahinta on ainakin kaksi miljardia dollaria ja kaupan kylkiäisinä tulisi myös Motorolan patentteja. Reutersin tietojen mukaan kauppahinta olisi lähellä kolmea miljardia dollaria.

Google osti Motorola Mobilityn 12,5 miljardilla dollarilla vuonna 2011. Lenovon ja Googlen välisestä kaupasta saatetaan tiedottaa virallisesti hyvinkin pian.

Samsung ja Google kertoivat aiemmin tällä viikolla, että ne ovat solmineet ristiinlisensointisopimuksen.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.