Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videoesittelyssä: Applen iOS in the Car

Manu Pitkänen

Videoesittelyssä: Applen iOS in the Car
Aiemmin ruutukaappauksia iOS 7.1:n beta-version iOS in the Car -ominaisuudesta julkaissut kehittäjä Steven Troughton-Smith on julkaissut nyt videon, jossa hän esittelee iOS:n autoversion toimintaa simulaattorissa. Hänen videollaan simuloidaan iOS 7.0.3 -versiota (jutun lopussa, ylempi video), mutta Denis Stas on julkaissut videon, jossa simuloidaan uudempaa iOS 7.1 beta 2:ta (jutun lopussa, alempi video).

Troughton-Smithin mukaan iOS in the Car tukee useaa eri resoluutiota, kosketusnäyttöä, rautapainikkeita ja äänikomentoja. Lisäksi se on ainakin vielä rajoitettu Applen omien sovellusten käyttöön, eli kehittäjät eivät voi luoda omia sovelluksiaan sille.
Vaikka Apple on vakuuttanut iOS:n autoversion olevan sille erittäin tärkeä kehitysprojekti, on sen kehitys edennyt hitaanlaisesti. Projekti ei sopinut kunnolla oikein mihinkään olemassa olleeseen ohjelmisto- tai laitteistotiimiin, minkä takia Applen pomot eivät oikein tienneet mitä tehdä sen kanssa. The Informationin Jessica E. Lessinin mukaan projektin tulevaisuus oli hyvin epävarma viime kesänä, vaikka sitä esiteltiin näyttävästi WWDC:ssä.

Apple on luvannut iOS in the Carin useamman eri valmistajan autoihin tänä vuonna, mutta mitään konkreettista vuotoja lukuun ottamatta ei ole nähty. Uusien autojen lisäksi iOS in the Car saattaa olla tulossa aftermarket-tuotteisiin. Ainakin Pioneer on kertonut tutkivansa mahdollisuutta lisätä tuotteisiinsa iOS in the Car -tuki. Ulkopuolisin silmin AppRadio vaikuttaisi kaikista luontevimmalta käyttökohteelta.

Google kertoi vuoden alussa CES-messuilla uudesta Open Automotive Alliance -ohjelmasta, jonka tavoitteena on tuoda Android-käyttöjärjestelmä autoihin.


Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja