Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Facebook suunnitteli koko mobiilisovelluksensa uudelleen - ei ole enää tunnistaa samaksi palveluksi

Valtteri Ahonen

Facebook suunnitteli koko mobiilisovelluksensa uudelleen - ei ole enää tunnistaa samaksi palveluksi
Uutisoimme pari viikkoa sitten Facebookin huhutusta Paper-sovelluksesta, jonka odotettiin olevan Flipboardin tyyppinen uutistenlukusovellus jonkinlaisella Facebook-integraatiolla. Yhtiö on nyt paljastanut luomuksensa, ja se osoittautui olevan myös paljon muuta.

Paper on koko Facebook uudelleen suunniteltuna. Siinä on unohdettu perinteinen, nykyisen kaltainen käyttöliittymä ja siirrytty nappuloista sivuttaissuuntaisiin pyyhkäisyihin navigoinnissa. Papersin näkymä on joukko päivityksistä koostuvia ruutuja, joiden kanssa voi suorittaa niiden tyypistä riippuen erilaisia toimintoja. Hieman vaikeasti selitettävissä oleva idea selviää varmaankin parhaiten alla olevalta videolta.
The Vergen haastattelussa ei käynyt selväksi, onko Paperin tarkoitus jossain vaiheessa kokonaan korvata nykyinen Facebook-sovellus, mutta ainakin käytännön tasolla se voisi olla mahdollista. Kaikki Facebookin yhdinominaisuudet on saatu mukaan ja sovellusta kehutaan sen helppoudesta ja käyttönopeudesta.

Paperin käyttäjä on ikään kuin pakotettu käyttämään jokaiseen päivitykseen enemmän aikaa, kun kaikki statukset näkyvät yksi kerrallaan koko ruudun kokoisena. Uusi sovellus tarjoaa siis selkää vastapainoa nykyisen Facebookin ja Twitterin tyyppisille sisällön ahmimiselle. Varmasti uusi muoto tarjoaa Facebookille myös uusia mahdollisuuksia mainosmielessä.


Paper tarjoaa myös uuden tavan tehdä tilapäivityksiä. Käyttäjä näkee päivitystä valmistellessaan esikatselun siitä, miltä lopullinen postaus tulee tarkalleen näyttämään (WYSIWYG). Paperin kehittäjätiimi toivoo, että sovellus kasvaa tavallaan omaksi jutukseen, eikä profiloidu vain uudeksi tavaksi käyttää Facebookia, vaikka pohjalla toki sama vanha palvelu pyöriikin.

Toistaiseksi Facebook aikoo tarjota sovelluksen vain Yhdysvalloissa vaikuttaville iPhone-käyttäjille. Tulevista suunnitelmista ei ole tietoa. Sovellus on sen saaville ladattavissa 3.2. alkaen.

Facebook Paper on ensimmäinen tuote, jonka yhtiön sisäinen Facebook Creative Labs on tuottanut. Osaston tarkoituksena on innovoida ja kehittää uutta.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja