Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Maksaako hätäpuhelupatentti Applelle 1,5 miljardia?

Matti Vähäkainu

Maksaako hätäpuhelupatentti Applelle 1,5 miljardia?
Saksalainen IPCom on haastanut Applen oikeuteen patenttirikkomuksesta. IPCom vaatii yhdysvaltalaisjätiltä yli 1,5 miljardia euroa oikeudessa.

Kyse on IPComin Robert Boschilta ostamasta patentista, joka määrittelee matkapuhelinverkkojen antamasta prioriteetista hätäpuheluille. Kummallista on, että yhtiö haastoi juuri nyt Applen oikeuteen, vaikka kyseistä ominaisuutta on käytetty matkapuhelimissa ties kuinka kauan. IPCom kertoo, että patentti on erittäin tärkeä, koska sillä varmistetaan esimerkiksi, että poliisi saa puhelut läpi hätätilanteessa.

IPCom on käyttänyt samaa patenttia trollaukseen aikaisemminkin. Ottavana osapuolena on ollut muun muassa Nokia. Matkapuhelinyhtiöt ovat yhdessä yrittäneet saada Euroopan patenttiviranomaisen mitätöimään IPComin patentin – toistaiseksi tuloksetta.

Todennäköisesti IPCom ei tule oikeudessa voittamaan, ja mikäli voittaa, niin ei ainakaan noin suurta summaa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja