Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Elisa ja NSN esittelivät 300 Mbps:n mobiiliverkkoyhteyttä Suomessa

Manu Pitkänen

Elisa ja NSN esittelivät 300 Mbps:n mobiiliverkkoyhteyttä Suomessa
Puolijohdeyhtiö Broadcom, verkkolaitevalmistaja Nokia Solutions and Networks ja Elisa ovat kokeilleet onnistuneesti ensimmäistä kertaa 300 Mbps:n LTE-A-yhteyttä pohjoismaisessa matkapuhelinverkossa. Yhtiöiden mukaan demonstraatio on tärkeä virstanpylväs mobiilinetin kehittymisen kannalta.

Demonstraatio suoritettiin Elisan LTE-verkossa Suomessa ja siinä käytettiin hyödyksi NSN:n toimittamaa Flexi Multiradio 10 Base Station -tukiasemaa sekä Broadcomin taajuusalueiden yhteiskäytön mahdollistavaa tekniikkaa (inter-band carrier aggregation). Kokeessa yhdistettiin kaksi 20 MHz:n kanavaa 1800 MHz:n ja 2600 MHz:n taajuusalueilta.

Matkapuhelinverkkojen nopeuksissa käydään kovaa kilpailua, sillä Qualcomm ja Ericsson ilmoittivat jo aiemmin omista 300 Mbps:n testeistä. Korealainen SK Telecom aikoo kuitenkin esitellä Mobile World Congressissa parin viikon kuluttua jopa 450 Mbps:n latausnopeuksiin yltävää LTE-A-tekniikkaa. SK Telecom avasi viime kesänä ensimmäisen kaupallisen 150 Mbps:n LTE-A-verkon.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.