Elisa ja NSN esittelivät 300 Mbps:n mobiiliverkkoyhteyttä Suomessa

Manu Pitkänen

Elisa ja NSN esittelivät 300 Mbps:n mobiiliverkkoyhteyttä Suomessa
Puolijohdeyhtiö Broadcom, verkkolaitevalmistaja Nokia Solutions and Networks ja Elisa ovat kokeilleet onnistuneesti ensimmäistä kertaa 300 Mbps:n LTE-A-yhteyttä pohjoismaisessa matkapuhelinverkossa. Yhtiöiden mukaan demonstraatio on tärkeä virstanpylväs mobiilinetin kehittymisen kannalta.

Demonstraatio suoritettiin Elisan LTE-verkossa Suomessa ja siinä käytettiin hyödyksi NSN:n toimittamaa Flexi Multiradio 10 Base Station -tukiasemaa sekä Broadcomin taajuusalueiden yhteiskäytön mahdollistavaa tekniikkaa (inter-band carrier aggregation). Kokeessa yhdistettiin kaksi 20 MHz:n kanavaa 1800 MHz:n ja 2600 MHz:n taajuusalueilta.

Matkapuhelinverkkojen nopeuksissa käydään kovaa kilpailua, sillä Qualcomm ja Ericsson ilmoittivat jo aiemmin omista 300 Mbps:n testeistä. Korealainen SK Telecom aikoo kuitenkin esitellä Mobile World Congressissa parin viikon kuluttua jopa 450 Mbps:n latausnopeuksiin yltävää LTE-A-tekniikkaa. SK Telecom avasi viime kesänä ensimmäisen kaupallisen 150 Mbps:n LTE-A-verkon.

Parhaat kännykkätarjoukset

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Realme C35 – hinta laskenut -25%

Realme C31 – hinta laskenut -24%

Realme C31
99 € Verkkokauppa.com
131 € CDON
151 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 131 €

Realme C21-Y – hinta laskenut -24%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.