Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Elisa ja NSN esittelivät 300 Mbps:n mobiiliverkkoyhteyttä Suomessa

Manu Pitkänen

Elisa ja NSN esittelivät 300 Mbps:n mobiiliverkkoyhteyttä Suomessa
Puolijohdeyhtiö Broadcom, verkkolaitevalmistaja Nokia Solutions and Networks ja Elisa ovat kokeilleet onnistuneesti ensimmäistä kertaa 300 Mbps:n LTE-A-yhteyttä pohjoismaisessa matkapuhelinverkossa. Yhtiöiden mukaan demonstraatio on tärkeä virstanpylväs mobiilinetin kehittymisen kannalta.

Demonstraatio suoritettiin Elisan LTE-verkossa Suomessa ja siinä käytettiin hyödyksi NSN:n toimittamaa Flexi Multiradio 10 Base Station -tukiasemaa sekä Broadcomin taajuusalueiden yhteiskäytön mahdollistavaa tekniikkaa (inter-band carrier aggregation). Kokeessa yhdistettiin kaksi 20 MHz:n kanavaa 1800 MHz:n ja 2600 MHz:n taajuusalueilta.
Matkapuhelinverkkojen nopeuksissa käydään kovaa kilpailua, sillä Qualcomm ja Ericsson ilmoittivat jo aiemmin omista 300 Mbps:n testeistä. Korealainen SK Telecom aikoo kuitenkin esitellä Mobile World Congressissa parin viikon kuluttua jopa 450 Mbps:n latausnopeuksiin yltävää LTE-A-tekniikkaa. SK Telecom avasi viime kesänä ensimmäisen kaupallisen 150 Mbps:n LTE-A-verkon.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja