Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Maailman nopein matkapuhelinverkko avataan Etelä-Koreassa

7
Manu Pitkänen

Maailman nopein matkapuhelinverkko avataan Etelä-Koreassa
Eteläkorealainen SK Telecom on ilmoittanut avaavansa maan pääkaupungin Soulin alueella toimivan LTE-A-verkon. Sitä on kuvailtu maailman nopeimmaksi matkapuhelinverkoksi. Latausnopeudet kohoavat jopa 10-kertaisiksi verrattuna 3G-yhteyksiin.

Data liikkuu uudessa verkossa parhaimmillaan nopeudella 150 Mb/s, jolla saisi ladattua 800 megatavun elokuvan alle minuutissa. Latausnopeus on kaksinkertainen verrattuna LTE-verkkoon, mutta verkkoon päin siirtonopeus on SK Telecomin LTE-Advanced-verkossa sama kuin LTE-verkoissa (37,5 Mbps). Etelä-Korean 33 miljoonasta älypuhelimen omistajasta yli 60 prosenttia on tilannut LTE-liittymän.

Uuden verkon avaamisen yhteydessä Samsung tuo markkinoille Snapdragon 800 -järjestelmäpiirillä ja LTE-A-tuella varustetun Galaxy S4 -älypuhelimen. Vuoden loppuun mennessä tarjolla pitäisi olla seitsemän LTE-A:ta tukevaa puhelinmallia.Houkutellakseen ihmisiä siirtymään uuden verkon pariin, on SK Telecom hinnoitellut LTE-A-liittymät samalle tasolle kuin LTE-liittymät.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

AkZuh
AkZuh

2

Kyllähän esim Sonerakin mainostaa samoja nopeuksia, joten mitä erikoista tässä on muuta kuin ehkä se, että tekniikka on LTE-A? Sonera "4G, jopa 150Mbit/s" (http://www.sonera.fi/media/13f145ef2877d2b0f0b925ac7d998bd5d1b08181/320x0/tuotekuva.jpg)

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

3

Varmaan se että meikällä tässä Soneran täysi "aito" 4G antaa mokkulallaan 12M/1M..

En muistanutkaan että Sonera olisi mainostanut 150M mutta tosiaan niin näyttää olevan. Outoa.

@1
Kumpaan on taloudellisesti kannattavampi rakentaa kattavia ja tehokkaita mobiiliverkkoja? Etelä-Koreaan jossa on melkein 10 kertaa niin paljon väkeä kuin Suomessa ja pinta-alaa alle kolmannes vai Suomeen jonka BKT on vähän eri levelillä.. :)

Vastaa
pentsu
pentsu

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kuveerty:

vai Suomeen jonka BKT on vähän eri levelillä.. :)

Mitä tuolla tarkoitat?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Älyhoi (vahvistamaton)

5

@4
Ehkäpä sitä, että esimerksi 220 on suurempi ja täten bisneksen mielessä paljon parempi luku kuin 22? :O

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

6

@4

Sitä hain lähinnä että Etelä-Korean BKT on laskijasta ja laskentatavasta riippuen n. 4-5 kertaa Suomen vastaava, ja BKT antaa vähän osviittaa siitä rahan määrästä mitä on käytössä kehittämiseen, rakentamiseen ja ylläpitoon. E-Korea (pinta-alaltaan) pienenä maana on enempi teknologiavetoinen kuin Suomi, joten tuo rahan määrä on mobiilialalle painottuneempi kuin vastaavasti Suomella. E-Koreassa on isoja mobiilialan (laitteiden ja verkkojen) firmoja sen verran että investointivoimaa löytyy. Suomen tällaiset firmat lasketaan ~alle kymmenessä ja kokoluokat ovat todella pieniä laajemmassa skaalassa.

Vastaa
pentsu
pentsu

7

Aaa. Aukeni mitä hait.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kuveerty:

@4Suomen tällaiset firmat lasketaan ~alle kymmenessä ja kokoluokat ovat todella pieniä laajemmassa skaalassa.

Ja tulee vähenemään entisestään. Kohta Virolaiset käyvät täällä kirpputoreilla. Venäläiset tekee sitä jo...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja