Maailman nopein matkapuhelinverkko avataan Etelä-Koreassa

7
Manu Pitkänen

Maailman nopein matkapuhelinverkko avataan Etelä-Koreassa
Eteläkorealainen SK Telecom on ilmoittanut avaavansa maan pääkaupungin Soulin alueella toimivan LTE-A-verkon. Sitä on kuvailtu maailman nopeimmaksi matkapuhelinverkoksi. Latausnopeudet kohoavat jopa 10-kertaisiksi verrattuna 3G-yhteyksiin.

Data liikkuu uudessa verkossa parhaimmillaan nopeudella 150 Mb/s, jolla saisi ladattua 800 megatavun elokuvan alle minuutissa. Latausnopeus on kaksinkertainen verrattuna LTE-verkkoon, mutta verkkoon päin siirtonopeus on SK Telecomin LTE-Advanced-verkossa sama kuin LTE-verkoissa (37,5 Mbps). Etelä-Korean 33 miljoonasta älypuhelimen omistajasta yli 60 prosenttia on tilannut LTE-liittymän.

Uuden verkon avaamisen yhteydessä Samsung tuo markkinoille Snapdragon 800 -järjestelmäpiirillä ja LTE-A-tuella varustetun Galaxy S4 -älypuhelimen. Vuoden loppuun mennessä tarjolla pitäisi olla seitsemän LTE-A:ta tukevaa puhelinmallia.Houkutellakseen ihmisiä siirtymään uuden verkon pariin, on SK Telecom hinnoitellut LTE-A-liittymät samalle tasolle kuin LTE-liittymät.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (7)

AkZuh
AkZuh

2

Kyllähän esim Sonerakin mainostaa samoja nopeuksia, joten mitä erikoista tässä on muuta kuin ehkä se, että tekniikka on LTE-A? Sonera "4G, jopa 150Mbit/s" (http://www.sonera.fi/media/13f145ef2877d2b0f0b925ac7d998bd5d1b08181/320x0/tuotekuva.jpg)

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

3

Varmaan se että meikällä tässä Soneran täysi "aito" 4G antaa mokkulallaan 12M/1M..

En muistanutkaan että Sonera olisi mainostanut 150M mutta tosiaan niin näyttää olevan. Outoa.

@1
Kumpaan on taloudellisesti kannattavampi rakentaa kattavia ja tehokkaita mobiiliverkkoja? Etelä-Koreaan jossa on melkein 10 kertaa niin paljon väkeä kuin Suomessa ja pinta-alaa alle kolmannes vai Suomeen jonka BKT on vähän eri levelillä.. :)

Vastaa
pentsu
pentsu

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kuveerty:

vai Suomeen jonka BKT on vähän eri levelillä.. :)

Mitä tuolla tarkoitat?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Älyhoi (vahvistamaton)

5

@4
Ehkäpä sitä, että esimerksi 220 on suurempi ja täten bisneksen mielessä paljon parempi luku kuin 22? :O

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

6

@4

Sitä hain lähinnä että Etelä-Korean BKT on laskijasta ja laskentatavasta riippuen n. 4-5 kertaa Suomen vastaava, ja BKT antaa vähän osviittaa siitä rahan määrästä mitä on käytössä kehittämiseen, rakentamiseen ja ylläpitoon. E-Korea (pinta-alaltaan) pienenä maana on enempi teknologiavetoinen kuin Suomi, joten tuo rahan määrä on mobiilialalle painottuneempi kuin vastaavasti Suomella. E-Koreassa on isoja mobiilialan (laitteiden ja verkkojen) firmoja sen verran että investointivoimaa löytyy. Suomen tällaiset firmat lasketaan ~alle kymmenessä ja kokoluokat ovat todella pieniä laajemmassa skaalassa.

Vastaa
pentsu
pentsu

7

Aaa. Aukeni mitä hait.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kuveerty:

@4Suomen tällaiset firmat lasketaan ~alle kymmenessä ja kokoluokat ovat todella pieniä laajemmassa skaalassa.

Ja tulee vähenemään entisestään. Kohta Virolaiset käyvät täällä kirpputoreilla. Venäläiset tekee sitä jo...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.