Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google tiukentaa otettaan Androidista: Fragmentoituminen kuriin

7
Manu Pitkänen

Google tiukentaa otettaan Androidista: Fragmentoituminen kuriin
Google tiukentaa otettaan Androidista, kirjoittaa Android Police, jonka tietojen mukaan Google kiristäisi sertifiointiprosessiaan käyttöjärjestelmän fragmentoitumisen hillitsemiseksi. Uusien ehtojen takia liian vanhaa Android-versiota käyttävälle puhelimelle ei annettaisi enää lupaa käyttää Googlen mobiilipalveluita.

Android Policen tietojen mukaan Google ei enää helmikuun ensimmäisen päivän jälkeen sertifioisi Android 4.1:llä tai sitä vanhemmalla käyttöjärjestelmällä varustettua puhelinta. Samsung ei siis saisi enää lupaa Ice Cream Sandwichillä tai Gingerbreadilla varustetulle puhelimelle. Mikäli puhelimella ei ole Googlen hyväksyntää, ei valmistaja voi asentaa Playtä tai muita Googlen mobiilisovelluksia siihen.
Googlen uuteen politiikkaan kuuluu yhdeksän kuukauden sääntö, jonka johdosta se ei sertifioi enää puhelimia sen jälkeen, kun uudemman Android-version julkaisusta on kulunut yhdeksän kuukautta. Tästä syystä Android 4.2 -puhelimien sertifiointi päättyy 24. huhtikuuta (Android 4.3 julkaistiin 25. heinäkuuta).

Sertifiointiprosessin tiukennukset eivät tarkoita sitä, etteikö puhelinvalmistajat voisi julkaista vanhaa Androidia käyttävää puhelinta: puhelimet pitää hyväksyttää määräaikaan mennessä, mutta ne saa julkaista koska haluaa. Tiukennukset eivät myöskään takaa käyttöjärjestelmäpäivityksiä vanhoihin puhelimiin.

Kommentit (7)

mcmopo
mcmopo

1

Kuuluukos google maps mobiilipalveluihin? Mitähän tapahtuu keskihintaisille puhelimille kun niihin yleensä tupataan väkisinkin vanhentunut käyttöjärjestelmä?

Vastaa
TheMeII
TheMeII

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:

Kuuluukos google maps mobiilipalveluihin? Mitähän tapahtuu keskihintaisille puhelimille kun niihin yleensä tupataan väkisinkin vanhentunut käyttöjärjestelmä?

Tämä on juuri tarkoitus googlella.

Kitkatin (4.4) suurin uudistus oli se että sen muisti- ja laskentatehovaatimukset putosivat merkittävästi edellisistä versioista. Tämä pakottaa isot valmistajat 4.4:ään halpisluureissa ja pienet valmistajat joko ottamaan kitkatin käyttöön tai käyttämään, yandex storea tms, ei googlen palveluja.

Vastaa
jartar
jartar

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TheMeII:


Tämä on juuri tarkoitus googlella.

Kitkatin (4.4) suurin uudistus oli se että sen muisti- ja laskentatehovaatimukset putosivat merkittävästi edellisistä versioista. Tämä pakottaa isot valmistajat 4.4:ään halpisluureissa ja pienet valmistajat joko ottamaan kitkatin käyttöön tai käyttämään, yandex storea tms, ei googlen palveluja.


Näin juuri. Valmistajat ovat käyttöjärjestelmä kikkailulla pyrkineet tekemään kalliimmista tuotteista halvempia haluttavampia. Tähän asti halvempiin kännyihin on laitettu tarkoituksella vanhoja käyttis versioita, jotta ihmiset päätyisivät kalliimpaan kännykkään. Kuluttajien kannalta tämä uusi googlen linjaus on enemmän kuin tervetullut uudistus.

Vastaa
Sillattiis (vahvistamaton)

4

Jakaa käyttäjät yhä enemmän Googlen Androidin ja Googlesta vapaan Androidin kesken. Jo nyt iso osa Androideista ei ole mitenkään Googlen alaisuudessa. Esim Kiinassa lataukset Google playstä ovat alle 10% luokkaa kaikista appis latauksista. Tämä on toisaalta hyvä sillä vaihtoehtoiset kaupat ja palvelut kasvavat ja Googlen valta murenee.

Vastaa
wponparas (vahvistamaton)

5

On Se android vaan niin surkea käyttöjärjestelmä. Täytyy ostaa törkeän kallis android että saa päivityksiä. Onneksi on Windows Phone 8 johon tulee päivityksiä oli puhelin halpa tai kallis. Android on typeryksien käyttis

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sillattiis:

Jakaa käyttäjät yhä enemmän Googlen Androidin ja Googlesta vapaan Androidin kesken. Jo nyt iso osa Androideista ei ole mitenkään Googlen alaisuudessa. Esim Kiinassa lataukset Google playstä ovat alle 10% luokkaa kaikista appis latauksista. Tämä on toisaalta hyvä sillä vaihtoehtoiset kaupat ja palvelut kasvavat ja Googlen valta murenee.

Enpä tiedä onko tämä täysin huonokaan asia. Valmistajat ovat yrittäneet keksiä keinoja joilla erottua. Tässä on ainakin helppo keino erottaa halpikset kalliimmista malleista. Jos jaosta tulee kuluttajallekin selkeä, saattaa se olla kaikkien eduksi, näin nopeasti podiskeltuna.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

7

Ensin ollaan niin avoimia, mutta kun on saatu valmistajat mukaan kelkkaan aletaan vähän Microsoftmaisesti kiristää ehtoja. Monen valmistajan hallituksessa varmaan mietitään mihin on oikein lähdetty mukaan ja muistellaan miten Microsoftin ja PC-OEM:n kanssa oikein kävikään.

Mielenkiintoista seurata miten homma kehittyy.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja