Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tässä vaihtoehtoja Whatsappille

10
Valtteri Ahonen

Tässä vaihtoehtoja Whatsappille
Facebookin on tänään uutisoitu ostavan Whatsappin miljardikaupassa, joka on yksi viime vuosien suurimpia yrityskauppoja.

Tämä on saanut monet takajaloilleen ja uutiskommenttien mukaan jopa välittömästi poistamaan sovelluksen laitteistaan, vaikka vielä mitään muutoksia Whatsappin suhteen ei ole tehty. Ei ole myöskään selvää, tuleeko sovellus kaupan myötä muuttumaan millään tavoin. Esimerkiksi mainosten näyttämisen aloittamisesta on spekuloitu, mutta vielä siitä ei ole mitään virallista tietoa.

Onneksi niille, joita asia huolettaa, on markkinoilla kuitenkin läjäpäin pikaviestinvaihtoehtoja, jossa alle listattu muutamia.

Line

Line on korealainen pikaviestiohjelma, joka on megasuosittu etenkin Japanissa, mutta kovassa nosteessa myös Suomessa. Line tukee tekstimuotoista viestittelyä, videopuheluita ja äänipuheluita. Nykytrendin mukaan ohjelmasta löytyvät myös kyseisen verkon omat pelit. Line on ehkä paras esimerkki siitä, miten sosiaalisen median ja pikaviestimen rajat ovat hämärtymässä.


Saatavilla: Android, iOS, Windows Phone

Jongla

Kotimaista tekoa oleva Jongla on kolmelle suurimmalle mobiilialustalle saatavilla oleva pikaviestisovellus. Sovellusta mainostetaan nopeaksi ja monipuoliseksi, ja sillä onnistuukin niin tekstin kuin ääniviestienkin lähetys.

Saatavilla: iOS, Android, Windows Phone

GroupMe

Kuten nimikin kertoo, kyseessä on ryhmien väliseen viestittelyyn tarkoitettu sovellus. Ohjelman mielenkiintoisin erikoisuus on sen omistajapohja -- GroupMen omistaa Skype, jonka puolestaan omistaa Microsoft. Tästä huolimatta ohjelmalla ei ole varsinaisesti mitään tekemistä Skypen kanssa ja GroupMe ei tuekaan video- eikä äänipuheluita, mutta on ryhmäviestittelyominaisuuksiensa vuoksi silti erittäin suosittu.

Saatavilla: Android, iOS, Windows Phone

Kik

Kik on yksi harvoista mobiiliin suunnitelluista pikaviestimistä, jonka käyttö ei ole sidottua tiettyyn puhelinnumeroon, vaan pelkän käyttäjätunnuksen luominen riittää -- syy, jonka vuoksi sovellus on suosittu etenkin tablet-käyttäjien keskuudessa. Ohjelma on Suomessa erityisen suosittu, mutta Kik ei osaa kuitenkaan ääni- eikä videopuheluita, vaan keskittyy puhtaasti kuva- ja tekstipohjaiseen viestittelyyn.

Saatavilla: Android, iOS ja Windows Phone

Viber

Ohjelman suosion salaisuus on sen laaja alustatuki ja hyvin toimivat äänipuhelut.


Saatavilla: Android, iOS, Symbian, Windows Phone

WeChat

Kiinalainen palvelu, joka on kasvattanut suosiotaan nopeassa tahdissa myös länsimaissa. Palvelu muistuttaa pitkälti Lineä siinä, että se hämärtää sosiaalisen median ja erillisen viestisovelluksen raja-aitoja toiminnoillaan. Push-to-talk -viestittely, pelit, tavallinen tekstipohjainen viestittely sekä paikannukseen perustuva juttukumppanien etsiminen ovat kaikki osana sovellusta.

Saatavilla: Android, iOS, Windows Phone

Google Hangouts

Hangouts on yksi harvoista positiivisia asioita (joita oikeasti käytetäänkin) mitä Google+ -palvelusta on syntynyt, joita oikeasti käytetäänkin (muuten kuin pakon edessä, kuten uutta YouTuben kommentointia). Hangoutsin erikoisuus on nimenomaan sen monen henkilön välinen videochat-toiminto, joka on omalla tavallaan uniikki ja mahdollistaa mm. virtuaaliset palaverit erittäin hienosti toteutettuna.

Saatavilla: Android ja iOS

SnapChat

SnapChat on suurelle yleisölle ehkä tunnetuin otsikoista, joissa hehkutetaan palvelua intiimien kuvien jakopalveluna. Väitteessä on toki vinha totuus sinänsä, sillä SnapChatin erikoisuus on juurikin se, että lähetetyt viestit katoavat hetken kuluttua niiden katsomisen/lukemisen jälkeen. Palvelu on tarkoitettu nimenomaan kuvien jakoon ja tekstipohjaiseen viestittelyyn, mutta siihen on lisätty pikkuhiljaa toimintoja, jotka rakentavat siitä(kin) entistä enemmän mobiilipohjaista sosiaalista mediaa.

Saatavilla: Android ja iOS

Skype

Äänipuheluita tukevien pikaviestinten esi-isä, jolla on kenties eniten käyttäjiä maailmassa. Skypen vyöry mobiililaitteisiin on ollut kuitenkin tukkoinen ja ohjelma onnistui menettämään ylivoimaisen ykköspaikkansa älypuhelimiin tulonsa takkuilun vuoksi. Megasuosittu edelleen ja käytössä etenkin paljon ulkomaanpuheluyhteyksiä käyttävien keskuudessa -- monissa monikansallisissa yhtiöissä kaikki puheluliikenne on hoidettu Skypen kautta jo vuosien ajan.


Saatavilla: lähes kaikille alustoille, mm. Android, iOS ja Windows Phone

Facebook Messenger

Facebook Messengerin etuna on luonnollisesti sen valtava käyttäjäkunta -- Facebookin oman ilmoituksen mukaan yli 700 miljoonaa ihmistä käyttää Facebookia päivittäin. Facebook Messenger on käytännössä verkkosivuversiosta tuttu Chat, joten lähes kaikki verkon käyttäjät osaavat käyttää palvelua ilman sen kummempaa opettelua. Lisäbonuksena tietysti voidaan mainita myös se, että viestit, jotka lähetetään vaikka käyttäjä ei olisikaan chatissa paikalla, saapuvat Facebookin käyttäjälle viesteinä. Myös viestihistoria pysyy tallessa ja selailtavissa Facebookin viestikeskuksen kautta.

Saatavilla: lähes kaikille alustoille, mm. Android, iOS, Windows Phone (osin sisäänrakennettu)

...ja paljon, paljon muita

Paljon palveluita jäi mainitsematta -- pikaviestinten valikoima on jatkuvasti kasvava kategoria ja osa näistäkin palveluista on taatusti jo vuoden päästä korvattu jollain muulla, uudella ja erilaisella palvelulla. Mutta tosiasia on se, että pikaviestinten maailma on tällä hetkellä äärimmäisen pirstaloitunut ja pysyäkseen eri ihmisryhmien kanssa yhteydessä, vaaditaan käyttöön useampaa eri sovellusta. Samalla eri sovellukset lähestyvät viestittelyä täysin eri tavalla kuin muut, joka tarkoittaa sitä, että samankin henkilön kanssa on toisinaan luontevaa käyttää eri sovellusta sen hetkisen tarpeen mukaan.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (10)

R3DgRu
R3DgRu

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jdhdjjdkdjfkglg:

Mitkä näistä toimii myös selaimella?

KakaoTalk

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Holiofattu (vahvistamaton)

4

LINE on kylläkin japanilainen softa... mutta ei siinä, eiköhän NSA ynnä muut saa tiedot teistä näidenkin kautta.

Vastaa
Unit984Beta
Unit984Beta

5

LINE ja Skype toimivat ainakin myös selaimella. Molemmat ovat käytössä ja ovat toimineet niin hyvin kuin softat yleensäkin.

Se on jännä ilmiö, että kun jokin softa tai palvelu myydään, osa porukasta alkaa heti hihkumaan kuinka he pysvät siitä eteenpäin siitä mahdollisimman kaukana. Vaikka kenelläkään ei ole siinä vaiheessa mitään hajua tuleeko mikään muuttumaan ja missä ajassa.
Miksi palvelun käyttöä ei voisi jatkaa ja lopettaa sen käyttö vasta jos tai kun se muuttuu?

Vastaa
R4ndom1
R4ndom1

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Unit984Beta:

Se on jännä ilmiö, että kun jokin softa tai palvelu myydään, osa porukasta alkaa heti hihkumaan kuinka he pysvät siitä eteenpäin siitä mahdollisimman kaukana. Vaikka kenelläkään ei ole siinä vaiheessa mitään hajua tuleeko mikään muuttumaan ja missä ajassa.
Miksi palvelun käyttöä ei voisi jatkaa ja lopettaa sen käyttö vasta jos tai kun se muuttuu?

No jos sen palvelun on pärstäkirja ostanut, se tulee muuttumaan, ja ihan väärään suuntaan...

Vastaa
Unit984Beta
Unit984Beta

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Unit984Beta:

Se on jännä ilmiö, että kun jokin softa tai palvelu myydään, osa porukasta alkaa heti hihkumaan kuinka he pysvät siitä eteenpäin siitä mahdollisimman kaukana. Vaikka kenelläkään ei ole siinä vaiheessa mitään hajua tuleeko mikään muuttumaan ja missä ajassa.
Miksi palvelun käyttöä ei voisi jatkaa ja lopettaa sen käyttö vasta jos tai kun se muuttuu?

No jos sen palvelun on pärstäkirja ostanut, se tulee muuttumaan, ja ihan väärään suuntaan...

Ja tämä tieto on peräisin mistä lähteestä?

Vastaa
Grth
Grth

8

Telegram näyttää hyvältä haastajalta Whatsappille. Näyttäisi toimivan Androidilla, iOS:llä, Windows Phonella sekä Windows/OS X/Linux työpöytäpuolella. Lisäksi tietoturva on kunnossa.

Vastaa
joohu
joohu

9

ja tuo telegram on ulkonäöltään melkein sama kuin whatsapp, että käyttö ei pitäisi olla vaikeaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Grth:

Lisäksi tietoturva on kunnossa.


Eli ei Whatsapin korvaajaksi :-(

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja