Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Archos julkaisi uuden mobiililaitelinjastonsa - tarjolla kolme älypuhelinta ja tabletti

3
Juha Tuppi

Archos julkaisi uuden mobiililaitelinjastonsa - tarjolla kolme älypuhelinta ja tabletti
Laitevalmistaja Archos on julkistanut uuden mobiililaitelinjaston, jota tullaan esittelemään ensi viikolla Barcelonan mobiilikonferenssissa.

Ranskalainen Archos julkisti eilen lehdistötiedotteen, jossa se esittelee uudet Android-älypuhelimensa 50c Oxygenin, 64 Xenonin ja 40b Titaniumin sekä 80 Helium 4G -tabletin. Tiedotteen mukaan Archos pyrkii uudella linjastollaan vahvistamaan asemaansa 3G/4G-markkinoilla.

Archos 50c Oxygen on aikaisemmin julkistetun 50 Oxygen -mallin kahdella SIM-korttipaikalla varustettu versio. Laitteesta löytyy viiden tuuman IPS-näyttö 1 280 x 720 -resoluutiolla, kahdeksasta 1,7 gigahertsin Cortex-A7 -ytimestä koostuva MediaTek 6592 -piirisarja, Mali 450 -grafiikkapiiri, gigatavu keskusmuistia, kahdeksan gigatavua microSD-laajennettavaa tallennuskapasiteettia sekä kahden tuhannen milliampeeritunnin akku. Laitteen takaa löytyy kahdeksan megapikselin kamera LED-salamalla ja etupuolelta kahden megapikselin kamera. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 4.2 Jelly Bean. Puhelimen mitat ovat 145 x 69,8 x 7,64 millimetriä ja hinnaksi on ilmoitettu 200 puntaa eli noin 243 euroa.
Samaan hintaluokkaan osuu myös Archos 64 Xenon suuremmalla 6,4 tuuman ja 1 280 x 720 -resoluution IPS-näytöllään. Kuoren alta löytyy neljällä 1,3 gigahertsin Cortex-A7 -ytimellä varustettu MediaTek 6582 -piirisarja, Mali 400 -grafiikkapiiri, gigatavu keskusmuistia ja neljä gigatavua microSD-laajennettavaa tallennustilaa. Laite tulee varustettuna kahdeksan ja kahden megapikselin kameroilla sekä 2 800 milliampeeritunnin akulla. Käyttöjärjestelmänä toimii tässäkin tapauksessa Android 4.2 Jelly Bean. Puhelimen kooksi ilmoitetaan 90,6 x 170,7 x 9,3 millimetriä.Kolmikon halvin luuri on Archos 40b Titanium, jossa on panostettu tehostettuun äänentoistoon sekä kahteen eteenpäin suunnattuun kaiuttimeen. Laite on varustettun neljän tuuman 800 x 480 -resoluutioisella IPS-näytöllä, kahdella 1,3 gigahertsin Cortex-A7 -ytimellä varustetulla MediaTek 6572 -piirisarjalla, 512 megatavulla keskusmuistia ja neljän gigatavun microSD-laajennettavalla tallennuskapasiteetilla. Puhelimen takaa löytyy viiden megapikselin kamera LED-salamalla ja edestä VGA-kamera. Virranlähteenä toimii 1 400 milliampeeritunnin akku ja mitoiksi ilmoitetaan 125 x 61 x 8,5 millimetriä. Hintaa laitteelle tulee noin 100 puntaa eli reilu 121 euroa.Viimeisenä tulokkaana esittäytyy Archos 80 Helium 4G -tabletti, joka tarjoaa kahdeksan tuuman 1 024 x 768 -resoluutioisen IPS-näytön, neljällä 1,3 gigahertsin Cortex-A7 -ytimellä varustetun Qualcomm MSM8926 -piirisarjan, Adreno 305 -grafiikkapiirin, gigatavun keskusmuistia ja kahdeksan gigatavua microSD-laajennettavaa tallennuskapasiteettia. Tabletin takaa löytyy viiden megapikselin kamera LED-salamalla ja edestä kahden megapikselin kamera. Laite tukee nimensä mukaisesti 4G/LTE-yhteyksiä, ja siitä löytyy 3 500 milliampeeritunnin akku. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 4.3 Jelly Bean. Tabletin mitoiksi on ilmoitettu 213 x 155 x 10,5 millimetriä ja hinnaksi noin 230 puntaa eli noin 280 euroa.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Agent_007
Agent_007

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti suomi69:

Onko Archos 50c Oxygen -puhelimessa oikeasti 8 ydin prosessori? Sehän pesee iphone 5s:n tehoissa kirkkaasti.


On 8 ydintä, ja kaikki niitä voi käyttää samaan aikaan. Ja uusia malleja on jo tulossa markkinoille.
http://www.puhelinvertailu.com/uutiset/...in_ja_samsungin

Noi Mediatekin toteutukset eivät ole olleet niitä markkinoiden suorituskykyisimpiä ARM-suorittimia. Edullisia ne kyllä ovat, ja tällä menolla (ts. Mediatekille ei ole olemassa yhtään todellista kilpailijaa noissa edullisten piirien kategoriassa) vastaavia Mediatekin toteutuksilla varustettuja puhelimia tulee myyntiin todennäköisesti todella paljon, erityisesti Aasiassa.
http://www.youtube.com/watch?v=qDLIsn00klk

Vastaa
Jonahan
Jonahan

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti suomi69:

Onko Archos 50c Oxygen -puhelimessa oikeasti 8 ydin prosessori? Sehän pesee iphone 5s:n tehoissa kirkkaasti.

Peseekö? Olisiko sinulla jotain numeroita, joista voisi tälläisen päätelmän tehdä? Pelkkä corejen määrä ei sano juuri mitään tehoista, etenkään käytännön tehoista, joska suurin osa sovelluksista on aika heikosti rinnakkaistettu.

Cortex-A7, vaikka onkin kelloitettu korkealle, ei ole tätä päivää kun puhutaan ARM-coreista. Applella oli jokseenkin vastaava jo alkuperäisessä iPhonessa, 3GS:ssa oli jo Cortex-A8 ja senkin jälkeen on nopeutta tullut huimasti lisää, etenkin kahdessa viimeisessä revisiossa, joissa on Applen itse suunnittelemat prosessoricoret.

Kahdeksan corea tietenkin kuulostaa todella hienolta, mutta käytännön nopeudessa en tuon odota pääsevän markkinoiden nopeimpien joukkoon, hintaluokassaan varmasti ihan ok siru.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja