Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sailfish OS ei ole enää beta-asteella – launcher-sovellus tulossa Android-puhelimille

1
Manu Pitkänen

Sailfish OS ei ole enää beta-asteella – launcher-sovellus tulossa Android-puhelimille
Jolla-älypuhelimesta löytyvä Sailfish OS -käyttöjärjestelmä on kasvanut ulos beta-leiman raameista ja on nyt valmis kaupalliseen käyttöön maailmanlaajuisesti, tiedottaa puhelinta ja käyttöjärjestelmää kehittävä Jolla. Yhtiö aikoo aloittaa valmiin Sailfish OS:n päivityksen jakelun maaliskuun alussa.

Marraskuussa julkaistulle puhelimelle on julkaistu tähän päivään mennessä kolme ohjelmistopäivitystä. Maaliskuun alussa jakeluun tipahtava päivitys on näin ollen neljäs ja sillä parannetaan muun muassa suorituskykyä, landscape-tukea, visuaalisuutta, kameraominaisuuksia ja paljon muuta.
Tulevaisuudessa Sailfish OS -käyttöjärjestelmää voi käyttää Jolla-puhelimen lisäksi useissa eri Android-laitteissa. Jollan tiedotteen mukaan käyttöjärjestelmä on tulossa keskeisimpiin Samsungin Galaxy-laitteisiin, Googlen Nexus-laitteisiin ja Sony Xperia-malleihin. Kiinalaista yleisöä saattaa kiinnostaa myös Xiaomin laitteisiin kehitteillä oleva porttaus.

Jollan mukaan se kehittää parhaillaan myös Sailfish-launcheria Android-puhelimille. Sovellus ilmestyy lähiaikoina.

Jolla kertoi samalla, että tarjolle on tulossa yhdessä Rovion kanssa kehitetty Angry Birds -älykuori (Other Half). F-Secure on luvannut tuoda Younited-pilvipalvelun Jolla-puhelimiin.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja