Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Phone 8.1: Microsoft yrittää haastaa Androidin halvoissa älypuhelimissa

5
Manu Pitkänen

Windows Phone 8.1: Microsoft yrittää haastaa Androidin halvoissa älypuhelimissa
Microsoft on kertonut Windows Phone -suunnitelmistaan yleisellä tasolla Barcelonassa. Lehdistötilaisuudessa Microsoft kertoi laajentavansa alustan laitteistotukea ja pyrkivänsä lisäämään Windows-puhelimien kirjoa.

Barcelonan lehdistötilaisuudessa Microsoft vahvisti Nokian (puhelinvalmistus siirtyy pian Microsoftille), Samsungin ja HTC:n tukevan edelleen sen mobiilialustaa. Muita tukijoita ovat Huawei, ZTE, LG, Lenovo, Xolo, Longcheer, Foxconn, Gionee, JSR Technology ja Karbonn. Microsoft ja Qualcomm kertoivat myös kehittävänsä alemman hintaluokan referenssilaitteita, joihin muut valmistajat voivat perustaa omat puhelinmallinsa.

Myöhemmin keväällä ilmestyvä Windows Phone 8.1 tuo mukanaan tuen Snapdragon 200-, 400 ja 400 LTE -piireille. Samalla poistuu tarve näytön alla oleviin rautapainikkeisiin, sillä uudesta ohjelmistosta löytyy virtuaaliset näppäimet. Tavoitteena on, että laitevalmistat voisivat uusiokäyttää Android-puhelimissa käytettyjä ratkaisuita Windows Phone -malleissa. Näin puhelimien tuotantokustannuksia saadaan viilattua alaspäin.Windows Phone 8.1:ssä on mahdollisuus asentaa sovellukset microSD-kortille ja tuki kahdelle SIM-kortille. Jälkimmäisen ominaisuuden puuttumisen takia kehitysmaissa on jouduttu turvautumaan Nokian Ashoihin tai Android-puhelimiin, mikäli puhelinlaskua on haluttu optimoida kätevästi useilla SIM-korteilla. Lisää Windows Phonen keväisestä päivityksestä saadaan myöhemmin keväällä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

TaioJ
TaioJ

1

Windows Phone 8.1:ssä on mahdollisuus asentaa sovellukset microSD-kortille ja tuki kahdelle SIM-kortille.

Kai tämä päivitys tulee myös kaikille vanhoille lumioille. Ei nimitäin 8 gigaa kauan riitä jos sovelluksia asentelee. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa ostaa sitä 600€ lippulaivaa jossa tallennustilaa on enemmän.

Vastaa
Mysticiza
Mysticiza

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TaioJ:

Windows Phone 8.1:ssä on mahdollisuus asentaa sovellukset microSD-kortille ja tuki kahdelle SIM-kortille.

Kai tämä päivitys tulee myös kaikille vanhoille lumioille. Ei nimitäin 8 gigaa kauan riitä jos sovelluksia asentelee. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa ostaa sitä 600€ lippulaivaa jossa tallennustilaa on enemmän.

Väittäisin, että myös nykyiset WP8 - puhelimet tulevat saamaan kyseisen ominaisuuden.

Vastaa
teppoI
teppoI

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TaioJ:

Windows Phone 8.1:ssä on mahdollisuus asentaa sovellukset microSD-kortille ja tuki kahdelle SIM-kortille.

Kai tämä päivitys tulee myös kaikille vanhoille lumioille. Ei nimitäin 8 gigaa kauan riitä jos sovelluksia asentelee. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa ostaa sitä 600€ lippulaivaa jossa tallennustilaa on enemmän.

Kyllä WP8.1:n pitäisi tulla vanhoillekin laitteille, ainakaan mitään teknistä estettä sille ei ole.

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TaioJ:

Windows Phone 8.1:ssä on mahdollisuus asentaa sovellukset microSD-kortille ja tuki kahdelle SIM-kortille.

Kai tämä päivitys tulee myös kaikille vanhoille lumioille. Ei nimitäin 8 gigaa kauan riitä jos sovelluksia asentelee. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa ostaa sitä 600€ lippulaivaa jossa tallennustilaa on enemmän.

Niillehän se nimenomaan on tarkoitettu.
JOKAINEN malli saa Microsoftilta takuuvarmasti päivityksen.
Jokut operaattorit voivat omien erikoismalliensa kanssa "temppuilla"
Vaikkapa Lumia 810...
Ensi kesänä on hurja päivitysrumba tulossa.
Suurin piirtein kaikki kilpailijoiden ominaisuudet on mukana + extraa,
niin kuin aina on eli iOS 7.0x/Android 4.4.x/WP 8.1.x tarjoavat hiukan eri ominaisuuksia. Lähinnä kalliit Lumia mallit sitten kuvapuolella päihittävät kilpailijat OIS:silla ja muilla kivoilla ominaisuuksilla.
(HERE Maps jne)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.