Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung Galaxy S5: Vedenpitävä lippulaiva yli viiden tuuman näytöllä

19
Sami Koivunen

Samsung Galaxy S5: Vedenpitävä lippulaiva yli viiden tuuman näytöllä
Samsung on esitellyt kauan odotetun Galaxy S5 -älypuhelimen Barcelonassa pidettävillä MWC-messuilla. Samsung on lisännyt viidennen sukupolven S-Galaxyyn muun muassa sykettä mittaavan sensorin, vedenkestävyyden takaavan IP67-luokituksen ja sormenjälkitunnistimen.

Kokoa Galaxy S5:llä on jo lähes Galaxy Note 3:n veroisesti 5,1 tuumallaan. Ulkoisesti puhelin muistuttaa läheisesti edeltäjäänsä ja sisältää odotetusti sormenjälkitunnistimen ja IP67-luokituksen. Luokitus takaa pölytiiviyden ja hetkellisen upotuksen veteen. Mitoiltaan Galaxy S5 on 142.0 x 72.5 x 8.1mm ja painoa löytyy 145 grammaa.

Galaxy S5 sisältää 16 megapikselin takakameran ja 2,1 megapikselin etukameran. Kamerasovellus mahdollistaa muun muassa kuvien tarkennuksen jälkikäteen ja sisältää reaaliaikaisen HDR-tilan. Samsung kehuu lisäksi kameran automaattitarkennusta maailman nopeimmaksi. Videoiden kuvaaminen onnistuu 4K-tarkkuudella. Näyttönä on 1920 x 1080 -resoluution Super AMOLED -kosketusnäyttö.Sisuksista löytyy 2,5 gigahertsin neliydinsuoritin, kaksi gigatavua RAM-muistia ja 2800 milliampeeritunnin akku. Sisäistä tallennustilaa Galaxy S5 tarjoaa mallista riippuen joko 16 tai 32 gigatavua. Käyttöjärjestelmänä on Androidin uusin 4.4.2 Kitkat -versio.

Uutuus sisältää lisäksi sykesensorin kameran salaman vieressä. Sensori mittaa käyttäjän sykkeen sormenpäästä 5-10 sekunnin viiveellä. Galaxy S5 sisältää myös erityisen lapsitilan, yksityisyystilan ja kehittyneen virransäästötilan. Yhteyksistä Galaxy S5 tukee kattavasti WiFi-protokollia 802.11 a/b/g/n/ac ja NFC-, Bluetooth 4.0- (ANT+) ja infrapunayhteyttä.

Puhelin tulee saataville sinisellä, mustalla, valkoisella ja kuparinkultaisella värivaihtoehdoilla. Markkinoille puhelin tulee maailmanlaajuisesti maaliskuussa ja Suomessa suositushinta on 699 euroa.Uusimmat puhelimet

Kommentit (19)

Malboro
Malboro

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Legitti:

Eipä tossa paljon eroa ole kuin uus kamera, sormenjälkitunnistin ja IP7

Ja kun miettii mihin noita olis tarvinnut.

Taitaa olla ensimmäinen S sarjan puhelin, jota ei ainakaan heti tule hankittua... Kattellaan sitten joskohan Note 3:sta siirtyis 4

Vastaa
Legitti
Legitti

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Malboro:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Legitti:

Eipä tossa paljon eroa ole kuin uus kamera, sormenjälkitunnistin ja IP7

Ja kun miettii mihin noita olis tarvinnut.

Taitaa olla ensimmäinen S sarjan puhelin, jota ei ainakaan heti tule hankittua... Kattellaan sitten joskohan Note 3:sta siirtyis 4

Juu ite ainaki pärjään hyvin S4 4G+:lla. Ei ole kuin 0,2ghz hitaampi suoritin ja puuttuu nuo edellämainitut turhakkeet.

Vastaa
Jupsu
Jupsu

8

äärimmäisen typerän ja tylsän näköinen puhelin taas samsungilta.. takakuori myös aika ruman oloinen ainakin kuvissa.. mutta onneksi on muitakin vaihtoehtoja..=) ip67 kyllä tervetullut ominaisuus mielellään kaikkiin luureihin, turhan usein kuulee että joku on luuriaan esim yleisesti vessanpöntössä uittanut ja sitten hajonnut..^^

Vastaa
Malboro
Malboro

9

Meni kyllä kokonaan ohi tuo menu napin korvannut App Switcher nappi. Miten se toimii kunnei sitä missään hands on videossakaan kukaan ole ymmärtänyt näyttää?

Vastaa
Sefriol
Sefriol

10

Muistuttaa muotoilultaan enemmän S2:sta kuin muotuilun uusinutta S3:sta.

Jaa-a. Oli kyllä mitäänsanomaton julkaisu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keke11 (vahvistamaton)

11

No onhan toi nyt julkaisuna teknisesti paljon mielenkiintoisempi ja jännittävämpi kuin s4! tai s3. Oikeastaan s2:kaan ei ollut mielenkiintoinen. Mitä noissa kolmessa aikaisemmassa mallissa on ollut uutta? Nehän on ollut kaikki päivityksiä s1:een. Ulkomuoto onkin sitten lähes yhtä hirvittävä kun s1:ssä.. Myöskin koko on jo jotain järkyttävää. Nuo kaksi asiaa tiputtaa kiinnostavuuden hankinnan kannalta omissa silmissäni aika nolliin, joskin tekniikka onkin erittäin mielenkiintoinen!

Vastaa
Teamy
Teamy

12

700 euron hintalappu vaikuttaa esimerkiksi Nexus 5:n 450 euron hintaan verrattuna todella suurelta. En kyllä pelkästään sykemittarin ym. härpäkkeiden takia näe syytä tuollaista hintaa älypuhelimesta maksaa. Ainoat hyödylliset lisäominaisuudet omalla kohdallani olisivat tuo IP67-sertifiointi ja parempi kamera, mutta en todellakaan rupeaisi niistä maksamaan kahta ja puolisataa euroa.

Vastaa
Pitkakoski
Pitkakoski

13

Ihan mielenkiintoinen julkaisu, mutta kuten usein Applen julkaisuissa, ei tämä kiinnostane Samsungin edeltävän sukupolven juuri hankkineita käyttäjiä. Oman SGS:ni tuo voisi korvata, mutta pitää ainakin odotella pientä hinnan putoamista ja lastentautien katoamista. Tosin Nexus 5 olisi ehkä akkua lukuunottamatta vielä kaikin puolin kiinnostavampi tuote. Katsellaan...

Pisteet Samsungille IP67-sertifikaatista ja sormenjälkilukijasta. Kevyttä suojausta kosteuden ja pölyn varalta soisi näkevän laajemminkin. Uskon sormenjälkitunnistuksen yleistyvän parin vuoden sisällä ainakin keski- ja high end - luokan osilta. On tärkeää tuoda tuote markkinoille, jotta tekniikka lähtee kehittymään kunnolla.

Vastaa
DonZQ
DonZQ

14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Malboro:

Meni kyllä kokonaan ohi tuo menu napin korvannut App Switcher nappi. Miten se toimii kunnei sitä missään hands on videossakaan kukaan ole ymmärtänyt näyttää?

Ihan samalla tavalla kuin vanilla-androidin app switcher.

Puhelin ei minua varten ole, mutta Gear Fit vaikutti kaikkein mielenkiintoisimmalta laitteelta mitä Samsung eilen julkisti. Harmi vain jos ja kun se toimii pelkästään vain Samsungin laitteiden kanssa.

Vastaa
JoniS
JoniS

15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DonZQ:

Puhelin ei minua varten ole, mutta Gear Fit vaikutti kaikkein mielenkiintoisimmalta laitteelta mitä Samsung eilen julkisti. Harmi vain jos ja kun se toimii pelkästään vain Samsungin laitteiden kanssa.

Ei mennyt mennyt montaa päivää että gear 1 toimi lähes kaikkien laitteiden kanssa, vaikka piti toimia vain note 3. Eli ei toivo ole menetetty etteikö tuokin toimisi.

Vastaa
A_T_P
A_T_P

16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sefriol:

Muistuttaa muotoilultaan enemmän S2:sta kuin muotuilun uusinutta S3:sta.

Vähän sama mielikuva tuli itellekin.
Alkaa olla jo koon puolesta liian iso meikäläiselle.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.