Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung avaa Galaxy S5:n sormenjälkilukijan kehittäjille

2
Manu Pitkänen

Samsung avaa Galaxy S5:n sormenjälkilukijan kehittäjille
Samsung paljasti Galaxy S5:n julkistustilaisuudessa, että puhelimen sormenjälkilukijaa voi hyödyntää PayPal-maksujen hyväksymisessä. Yhtiö on nyt kertonut avaavansa rajapinnan kaikille sovelluskehittäjille, jotta nämä voisivat hyödyntää sormenjälkilukijaa omissa ohjelmissaan. Pass-rajapintaa voi hyödyntää puhelimen käyttäjän tunnistamisessa.

Applen viime syksynä esittelemästä iPhone 5s:stä löytyy niin ikään sormenjälkilukija, mutta ainakaan vielä yhtiö ei halua tarjota ulkopuolisille rajapintaa sen hyödyntämiseen, vaan yhtiö haluaa itse päättää missä ja miten sitä käytetään. Touch ID:tä voi käyttää puhelimen lukituksen avaamiseen ja iTunes-ostosten maksamiseen.

Applen Touch ID -ratkaisussa sormenjäljet tallennetaan puhelimessa olevaan "turvaholviin", joka ilmeisesti perustuu ARM:n kehittämään TrustZone-teknologiaan. Samsung ei ole kertonut miten se käsittelee Galaxy S5:n käyttäjien sormenjälkitietoja.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

perhana
perhana

1

Eli käytännössä Samsung antaa kaikille epämääräisillekkin sovelluskehittäjille mahdollisuuden luoda ohjelmia jotka pääsevät käsiksi käyttäjän sormenjälkitietoihin ja käyttävät sitten näitä tietoja parhaaksi katsomallaan tavalla, tunnettu ja tunnustettu tosiasiahan on että Google ei etukäteen tarkista sovelluskauppaan hyväksyttävien sovellusten tietoturvallisuutta.

Vastaa
BirdieSwing
BirdieSwing

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Eli käytännössä Samsung antaa kaikille epämääräisillekkin sovelluskehittäjille mahdollisuuden luoda ohjelmia jotka pääsevät käsiksi käyttäjän sormenjälkitietoihin ja käyttävät sitten näitä tietoja parhaaksi katsomallaan tavalla, tunnettu ja tunnustettu tosiasiahan on että Google ei etukäteen tarkista sovelluskauppaan hyväksyttävien sovellusten tietoturvallisuutta.


Jep ite en oo ikinä koskenu Samsungeihin Googlen takia, niin epävarma toi Android.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.