Samsungin vakuuttava Tizen-prototyyppi videolla

1
Matti Robinson

Samsungin vakuuttava Tizen-prototyyppi videolla
Samsungin Tizen-puhelinseikkailu on kestänyt jo vuosia, mutta mitään varsinaista laitetta ei ole vielä julkaistu. Toki käyttöjärjestelmää löytyy uusista älykelloista ja jääkaapeista, mutta Androidia Samsung ei ole vielä alkanut korvata Tizenilla.

On ollut helppo epäillä Tizenin valmiutta tai sen toiminnallisuuksia, mutta uusi prototyyppidemo esittelee Tizeniä varsin toimivana alustana jo älypuhelimille. Samsung vakuuttaakin, että ensimmäinen Tizen-älypuhelin saapuu vielä ennen vuoden loppua.

Engadgetin käsissä ollut puhelin pyörittää Tizen 2.1.1-versiota ja on kokenut suuria muutoksia. Sen käyttöliittymä lainaa paljon Androidilta, Samsungin TouchWiziltä ja jopa Windows Phonelta. Laatikot voi muuttaa kolmeen eri kokoon ja ne kertovat päivittyvää tietoa sovelluksesta. Lisäksi niissä on kustomoitavia toimintoja.

Notifikaatioalue toimii kuten Androidissa ja näyttää kovasti TouchWiziltä asetuksineen ja ikoneineen. Sovelluslista on puolestaan kuin suoraan Androidista.Useat sovelluksista ovat puolestaan verkkosovelluksia, jotka pyörivät lähes natiivisuorituskyvyllä laitteessa. Tizen luottaakin suurelta osin verkkosovelluksiin.

On erittäin mukavaa nähdä sulavasti toimiva ja varsin valmiilta näyttävä Tizen-laite vihdoin. Toivottavasti Samsung saa puhelimen markkinoille mahdollisimman pian.

Parhaat kännykkätarjoukset

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Realme C35 – hinta laskenut -25%

Realme C21-Y – hinta laskenut -24%

Realme C31 – hinta laskenut -24%

Realme C31
99 € Verkkokauppa.com
131 € CDON
151 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 131 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.