Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Phone 8.1:n tapahtumaruutuihin voi upottaa haluamansa taustakuvan

3
Manu Pitkänen

Windows Phone 8.1:n tapahtumaruutuihin voi upottaa haluamansa taustakuvan
Keväällä julkaistavasta Windows Phone 8.1:stä on liikkunut kauan huhutietoja ja kehittäjille aiemmin julkaistusta käyttöjärjestelmäversiosta on paljastunut paljon pieniä ja vähän isompia muutoksia. Yksi huhutuista ominaisuuksista on taustakuvien käytön mahdollistaminen aloitusnäytössä. Verkossa julkaistut uudet kuvat osoittavat miltä Microsoftin suunnittelema toteutus käytännössä näyttää.

Vuotaneet ruutukaappaukset ovat The Vergen mukaan aitoja. Windows Phonen tapahtumaruudut ovat olleet kovin pelkistettyjä, joidenkin makuun ehkä liiankin, mutta käyttöliittymän kustomoitavuuteen tulee uusia kikkoja tapahtumaruutuihin upotettavan taustakuvavalinnan ansiosta. Taustakuvavalinta ei ole oletuksena päällä ja sen käyttö on käyttäjien oman harkinnan varassa.
Muita Windows Phone 8.1:n sisältämiä uusia ominaisuuksia ovat muiden muassa ilmoituskeskus, Cortana-avustaja, mahdollisuus asentaa sovelluksia muistikortille sekä virtuaaliset painikkeet ja tuki kahdelle SIM-kortille. Microsoftin mukaan uuden käyttöjärjestelmäversion yhtiö yrittää ulottaa Windows-puhelimet aiempaa alhaisempiin hintaluokkiin, joissa kasvunopeus on kaikkein suurinta.

Kommentit (3)

Sefriol
Sefriol

1

Mielestäni oli monta vuotta huvittavaa katsoa kuinka Microsoft mainosti käyttöliittymän muokkaamista itsensälaiseksi, mutta mahdollisuus muokata esimerkiksi taustakuvaa oli jätetty melkein kokonaan pois - monen muun ominaisuuden lisäksi.

Hyvä että tälläisetkin vihdoin tulevat. 8.1 näyttää kohta isommalta päivitykseltä kuin 8 itsessään. Toisaalta voisi sanoa, että ehkä 8 olikin enemmän käyttöjärjestelmän sisukseen liittyvä uudistus kun taas 8.1 näkyy käyttäjille kaivattuina ominaisuuksina.

Vastaa
MJH
MJH

2

Onhan tuo taustakuvan lisääminen ihan hyvä uudistus, mutta itseäni on miellyttänyt WP:n yksinkertainen ja pelkistetty ulkonäkö.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti MJH:

Onhan tuo taustakuvan lisääminen ihan hyvä uudistus, mutta itseäni on miellyttänyt WP:n yksinkertainen ja pelkistetty ulkonäkö.

Jokaiselle jotakin. Kumminkaan taustakuvan lisääminen ei poista toiselta mitään, niin se olisi hyvä olla. Omasta mielestäni juuri aloitusnäytön muokattavuuden rajallisuus on vierastanut normikäyttäjiä eniten. Ihmiset kaipaavat juuri omalle persoonalleen sopivaa lookkia, joten pienikin rajoitus tässä suhteessa kaikottaa käyttäjiä.
Aloitusnäyttö on ensimmäinen asia, jonka uusi käyttäjä näkee, joten olisi hyvä että se tarjoasi parhaan mahdollisuuden kokemuksen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja