Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple patentoi älypuhelimen kehyksettömällä näytöllä - onko tässä tulevaisuuden iPhone?

9
Juha Tuppi

Apple patentoi älypuhelimen kehyksettömällä näytöllä - onko tässä tulevaisuuden iPhone?
Applen tuorein patentti tarjoaa villin vision älypuhelinten mahdollisesta tulevaisuudesta.

Patently Apple raportoi tänään Applelle myönnetyistä patenteista, joiden joukossa oli uudentyyppistä "kannettavaa elektronista laitetta" koskeva patentti. Lähteen mukaan laitetta tulisi ympäröimään taipuisa AMOLED-näyttö ja kiinteät painikkeet olisivat korvattu kokonaan virtuaalisilla. Esimerkkinä virtuaalinen äänenvoimakkuuden säädin voisi sijaita edelleen samassa kohdassa kuin nykyisissä iPhoneissa, mutta sen operointi tapahtuisi kosketusnäytön kautta. Painike voisi laajentua kosketettaessa koko näytön laidan kokoiseksi, ja palautuisi taas pieneen kokoon sormea nostettaessa.

Laitteen kääriytyminen näyttöön lisäisi huomattavasti näyttötilaa ikoneille, kuville ja toiminnoille. Lähteen mukaan laitteesta löytyisi myös kaiutin ja mikrofoni, joiden avulla sitä voitaisiin käyttää "kannettavana henkilökohtaisena kommunikointilaitteena kuten älypuhelimena". Lisäksi lähde kertoo laitteesta löytyvän useamman kameran, jotka voisivat hyödyntää kasvojentunnistusteknologiaa kohdistaakseen näytöllä esitettävät kuvat ja tiedot mahdollisimman otollisesti käyttäjän kasvoja päin.


Lisää patentin kuvamateriaalia on nähtävissä täällä.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (9)

Kiedis
Kiedis

1

Kappas vain, eikö Applen oma LCD-näyttö enää olekaan se "kaikista paras" vai eikö näytöstä saa taipuvaa, kun tilalle otetaan Samsungin 4 vuotta käyttämä, miellyttävämpi ja kontrastiltaan parempi AMOLED-tekniikka?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kiedis:

Kappas vain, eikö Applen oma LCD-näyttö enää olekaan se "kaikista paras" vai eikö näytöstä saa taipuvaa, kun tilalle otetaan Samsungin 4 vuotta käyttämä, miellyttävämpi ja kontrastiltaan parempi AMOLED-tekniikka?

Kaikissa tekniikoissa on hyviä ja huonoja puolia. Jos Apple siirtyy Samsungin usein käyttämään AMOLED Pentile -tekniikkaan, jäävät ne hyllyyn ainakin omalta osaltani. Juuri viime viikonloppuna testasin Galaxy Tab 10.2:ta ja senkin näyttö oli heikko, juuri Pentilen takia.

AMOLED näytön voi tehdä RGB-alipikseleillä ja taipuisan näytön voi tehdä ilman AMOLED:a, joten tästä tuskin kannattaa liian pitkälle meneviä päätelmiä tehdä. Ja patentti on vain patentti, jutellaan lisää kun tuote on kaupoissa.

Vastaa
kolmeBox
kolmeBox

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kiedis:

Kappas vain, eikö Applen oma LCD-näyttö enää olekaan se "kaikista paras" vai eikö näytöstä saa taipuvaa, kun tilalle otetaan Samsungin 4 vuotta käyttämä, miellyttävämpi ja kontrastiltaan parempi AMOLED-tekniikka?

Tulee kyllä Applen näytöt jostain ihan muualta kun omalta tehtaalta. Taisi firmalla olla parikin eri toimittajaa näytöille tällä hetkellä.

Lisäksi Samsung ei suinkaan ole ainoa valmistaja joka tekee noita AMOLED-näyttöjä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kiedis:

Samsungin 4 vuotta käyttämä, miellyttävämpi ja kontrastiltaan parempi AMOLED-tekniikka?

Kontrastiltaan AMOLED todellakin on parempi, väritoistoltaan (usein ylisaturoitunut) ei. Lisäksi jos käytetään pentileä (RGBG) on seurauksena epätarkkuutta tekstissä ja väripintojen epätasaisuutta.

Se nimenomaan *ei* ole miellyttävää.

Vastaa
mcmopo
mcmopo

5

Kiintoisaan suuntaan on kyllä puhelimet menossa noiden taipuisien näyttöjen kanssa. Ennen tämä ei ollut mahdollista kun näytöissä ei käytetty muutakuin lasia mikä rikkoutuu helposti Muovin ansiosta tämänkin on nykyään mahdollista.

Omasta mielestäni tosin katson ennemmin suoraa näyttöä. Sama homma kuin paperissa. Mukavempi lukea paperia mikä on suora kuin kiero. Paras homma tuohon olisi se että näyttö aukeasi kuin paperirulla. Näin saataisiin samaan näyttöön yhdistetyä tabletti ja puhelin. Käärittynä olisi puhelin ja avattuna siitä tulisi 7" tabletti. Ehkä tekniikka ei ole vielä valmis siihen mutta moni on tehnyt testipuhelimia kahdella näytöllä. Tuossa tarkoitksessa mutta se ei ole koskaan oikein testivaiheita pidemmälle päässyt.

Vastaa
R3DgRu
R3DgRu

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kiedis:

Kappas vain, eikö Applen oma LCD-näyttö enää olekaan se "kaikista paras" vai eikö näytöstä saa taipuvaa, kun tilalle otetaan Samsungin 4 vuotta käyttämä, miellyttävämpi ja kontrastiltaan parempi AMOLED-tekniikka?

Kaikissa tekniikoissa on hyviä ja huonoja puolia. Jos Apple siirtyy Samsungin usein käyttämään AMOLED Pentile -tekniikkaan, jäävät ne hyllyyn ainakin omalta osaltani. Juuri viime viikonloppuna testasin Galaxy Tab 10.2:ta ja senkin näyttö oli heikko, juuri Pentilen takia.

AMOLED näytön voi tehdä RGB-alipikseleillä ja taipuisan näytön voi tehdä ilman AMOLED:a, joten tästä tuskin kannattaa liian pitkälle meneviä päätelmiä tehdä. Ja patentti on vain patentti, jutellaan lisää kun tuote on kaupoissa.

Ei ne aina käytä pentileä. Esimerkiksi Note II: sen näyttö on RGB. Toki yleensä käyttävät, mutta kumminkin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

ja taipuisan näytön voi tehdä ilman AMOLED:a, joten tästä tuskin kannattaa liian pitkälle meneviä päätelmiä tehdä.


Uutisn mukaan patentti koski nimenomaan AMOLED näyttöllä toteutettua.
Onko sitten patenti keksinnöllisyys juuri siihen liittyen tekninen toteutus.

Yleisellä tasolla reunojen yli kaartuvanäyttö + volume sun muiden nappien toteuttaminen virtuaalisesti tai fyysisesti sillä alueella ei ole mikään uusijuttu.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R3DgRu:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kiedis:

Kappas vain, eikö Applen oma LCD-näyttö enää olekaan se "kaikista paras" vai eikö näytöstä saa taipuvaa, kun tilalle otetaan Samsungin 4 vuotta käyttämä, miellyttävämpi ja kontrastiltaan parempi AMOLED-tekniikka?

Kaikissa tekniikoissa on hyviä ja huonoja puolia. Jos Apple siirtyy Samsungin usein käyttämään AMOLED Pentile -tekniikkaan, jäävät ne hyllyyn ainakin omalta osaltani. Juuri viime viikonloppuna testasin Galaxy Tab 10.2:ta ja senkin näyttö oli heikko, juuri Pentilen takia.

AMOLED näytön voi tehdä RGB-alipikseleillä ja taipuisan näytön voi tehdä ilman AMOLED:a, joten tästä tuskin kannattaa liian pitkälle meneviä päätelmiä tehdä. Ja patentti on vain patentti, jutellaan lisää kun tuote on kaupoissa.

Ei ne aina käytä pentileä. Esimerkiksi Note II: sen näyttö on RGB. Toki yleensä käyttävät, mutta kumminkin.

Eikö:
Samsungin usein käyttämä = yleensä käyttää ?
Itse en kuulu näyttöhifisteihin, ja pärjäisin helposti 720p näytöllä jos sen laatu on muuten hyvä. Tärkeimpänä pidän näytön luettavuutta joka tilanteessa (huom. Aurinko) ja tässä olen havainnut noksun "clearblackin" todella hyväksi.
Applen näytöt ovat kyllä miellyttäneet silmää aina, sitä ei käy kiistäminen. Luulen että uudessa iipossa tulee olemaan jälleen loistava näyttö.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:


Uutisn mukaan patentti koski nimenomaan AMOLED näyttöllä toteutettua.

Alkuperäisen uutisen mukaan patentti koski laitetta, jossa on taipuisa näyttö, joka *voi* olla AMOLED. Ja näin itse patenttikin on kirjoitettu.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.