Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Bloomberg: Microsoftin sisällä oltiin erimielisiä Nokian puhelinliiketoiminnan ostamisesta

Manu Pitkänen

Bloomberg: Microsoftin sisällä oltiin erimielisiä Nokian puhelinliiketoiminnan ostamisesta
Microsoftin entinen toimitusjohtaja Steve Ballmer kertoi viime vuoden elokuussa, että hän jää eläkkeelle. Eläköitymispäätöksen julkaistamista edelsi raju riita Ballmerin ja Microsoftin hallituksen välillä, kertoo Bloomberg.

Ballmerin ja hallituksen kesäkuisessa tapaamisessa desibelit nousivat niin korkealle, että puheenvuorot saattoi kuulla kokoushuoneen seinien ulkopuolelle. Keskustelua herätti osapuolten eriävät näkemykset pitkin kevättä ja alkukesää hierotusta Nokia-diilistä. Muutamat hallituksen jäsenet, mukaan lukien Microsoftin perustaja Bill Gates, vastusti Nokian puhelintoimintojen ostoa. Gatesin mielestä Microsoftin pitäisi pysytellä ohjelmistoissa, eikä lähteä mukaan laitevalmistukseen.

Vastustajiin lukeutui myös yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Satya Nadella, joka on kuitenkin sittemin muuttanut mielipidettään.

Epäluottamus Ballmeria kohtaan oli lisääntynyt hallituksessa aiempina kuukausina. Windows 8:n myynti ei ole yltänyt samalle tasolle kuin Windows 7:n ja Surface-tableteista jouduttiin tekemään viime kesänä mittava alaskirjaus.Microsoftin hallitus hylkäsi ensimmäisen Nokiasta tehdyn tarjouksen liian kalliina ja monimutkaisena. Kauppaan kuului puhelinvalmistuksen lisäksi Nokian karttabisnes, jota ei koettu tarpeelliseksi.

Bloombergin mukaan Steve Ballmer ilmoitti eläköitymisestään ennakkoon Stephen Elopille, jota hän myös suostutteli Microsoftin toimitusjohtajaedokkaaksi.

Ballmer totesi Oxfordin yliopiston järjestämässä keskustelussa, että hän katuu eniten sitä, ettei Microsoft hypännyt aiemmin mukaan laitevalmistukseen.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja