Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

9to5Mac: iOS 8 tulee parantamaan muun muassa Applen karttapalveluja

11
Juha Tuppi

9to5Mac: iOS 8 tulee parantamaan muun muassa Applen karttapalveluja
Vaikka Apple sai juuri iOS-käyttöjärjestelmänsä 7.1 -version levitykseen, huhut tulevasta iOS 8 -päivityksestä ovat jo lähteneet liikkeelle.

9to5Mac-sivusto raportoi tänään tulevaa iOS 8 -versiota koskevista huhuista, joiden mukaan päivitys tulee muun muassa parantamaan huomattavasti Applen karttapalveluja. Apple on saanut paljon negatiivista palautetta karttasovelluksestaan, ja onkin pyrkinyt parantamaan sekä sen käyttöliittymää että tietokantaa. Viimeisin uudistus viilasi karttasovelluksen ulkoasua iOS 7:n julkaisun myötä, ja lähteen tietojen mukaan lisää on tulossa.

Lähteen mukaan Apple on panostanut karttatietoihin hyödyntämällä hankkimiaan kartta- ja liikennepalveluihin erikoistuneita yrityksiä kuten BroadMapia, Embarkia ja HopStopia. Karttatietokannan päivittämisen lisäksi karttasovellukseen tullaan lisäämään paikkatietoja lentokentistä, puistoista, rautatieasemista ja tieverkoista. Karttojen ulkoasua on myös pyritty selkeyttämään katujen suhteen. Lisäksi karttasovelluksen kerrotaan tarjoavan tulevan päivityksen myötä myös opastusta julkiseen liikenteeseen antaen käyttäjän valita haluamansa liikkumistavan tai matkustusvälineen eri aikataulu- ja reittivaihtoehtojen pohjalta.Muita Applella työn alla olevia ominaisuuksia ovat karttaopastus sisätiloissa, palvelujen integroiminen autoihin sekä lisätyn todellisuuden hyödyntäminen paikkatietopalveluissa, joka sallisi käyttäjän nähdä laitteen kautta kiinnostavia kohteita ympäristössään. Lähde mainitsee myös käyttäjän terveydentilaan liittyvän Healthbook-ominaisuuden kuuluvan todennäköisesti tulevaan iOS 8 -versioon.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

Jakele
Jakele

1

'Kuulostaa' hyvältä. On toki myönnettävä, että ne parjatut kartat on jo nytkin parantuneet merkittävästi julkituolotilanteestaan :)

Vastaa
AJJ888
AJJ888

2

Joo, on ne toki parantuneet, mutta esim. Savonlinna oli pitkään merkittynä Savonrannan kohdalle ja navigoidessa osoite "Savonlinna, Suomi" vie edelleen 50km väärään paikkaan, Savonrantaan :P

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti AJJ888:

Joo, on ne toki parantuneet, mutta esim. Savonlinna oli pitkään merkittynä Savonrannan kohdalle ja navigoidessa osoite "Savonlinna, Suomi" vie edelleen 50km väärään paikkaan, Savonrantaan :P

Onhan Savonrantakin Savonlinnaa ;)

Isän Galaxy Note näyttää gps-paikanteisessa sääohjelmassaan (mikä esiasennettuna widgettinä, accuweather?) paikkakunnaksi Sääminki.. Melkoista, ei ole kuin 40v vanhaa tietoa. Ja sekin vähän erikoisella kirjoitusasulla kun on ääkkösiä.

Vastaa
AJJ888
AJJ888

4

..ja sellaista pientä paikkakuntaa kuin Oulu, navigointi ei löydä ollenkaan (osoite Oulu tai Oulu, Suomi) :D

Vastaa
delic
delic

5

^ Siinä on se ilmoita ongelmasta kohta kun hakee jonkun paikan ja painaa sitä i kirjainta, sieltä alimmaisena löytyy "ilmoita ongelmasta" tämän jälkeen se kysyy mikä on vikana.

Vastaa
AJJ888
AJJ888

6

Toki. Ei vaan jaksaisi jatkuvasti olla raportoimassa ongelmista tämän tason tuotteessa, vielä 1,5 vuotta uusien karttojen julkaisun jälkeen. Varsinkin kun iPhone 3G:n kartat toimivat jo 6 vuotta sitten täysin ongelmitta :/

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

7

Jos esim Oulua ei löydä vieläkään ja parannusta on tapahtunut niin herää vain kysymys kuinka huonot ne kartat oli julkaisuhetkellä? Aika vähän siitä kuitenkaan enään valitetaan niin nopeasti ihmiset niihin näköjään tottuvat ja katsovat sormien läpi. Ei se kai niin pahasti harmita jos on 50km sivussa oikeasta määränpäästä.

Vastaa
Jakele
Jakele

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti AJJ888:

Joo, on ne toki parantuneet, mutta esim. Savonlinna oli pitkään merkittynä Savonrannan kohdalle ja navigoidessa osoite "Savonlinna, Suomi" vie edelleen 50km väärään paikkaan, Savonrantaan :P

Hyvä tietää. Laitanpa testiin kesällä, kun meen Savonlinaan ooperaan. Osunko Olavinlinnan liepeille majapaikkaan vai 'ajaudunko' jonnekin tuntemattomaan ;)

Vastaa
Jakele
Jakele

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jepajuudas:

Jos esim Oulua ei löydä vieläkään ja parannusta on tapahtunut niin herää vain kysymys kuinka huonot ne kartat oli julkaisuhetkellä? Aika vähän siitä kuitenkaan enään valitetaan niin nopeasti ihmiset niihin näköjään tottuvat ja katsovat sormien läpi. Ei se kai niin pahasti harmita jos on 50km sivussa oikeasta määränpäästä.

Älkäähän nyt ihan potaskaa heitelkö! Kyllä löytyi Oulu ihan oikealta paikaltaan, kun sen karttahakuun pränttäsin. Täppä eli nasta heilahti just rautatieaseman kohdalle.
Toki Oulua kirjoitellessa siihen alle arvuutteli useita Oulu-kohteita, juu. Yksikin löyty jostain Ylöjärveltä ...lie Tampereen lähellä. Ja Oulunsaloa ja Olunkylääkin tais tarjota, mutt se Oulu, Suomi kun valitsi, niin vot. Piti siis sen verran tietää ja ymmärtää, ett Oulun kaupunki on Suomessa, mutt jos ei tiiä, niin ties mihin joudutte äpärät. ;)

Vastaa
AJJ888
AJJ888

10

Näköjään nyt menee jo Oulu oikealle paikalle :) ..Savonlinna tosin edelleen 50km väärässä paikassa. Toki, jos kirjoittaa katuosoitteen niin ei päätyy oikeaan paikkaan.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:

^ Siinä on se ilmoita ongelmasta kohta kun hakee jonkun paikan ja painaa sitä i kirjainta, sieltä alimmaisena löytyy "ilmoita ongelmasta" tämän jälkeen se kysyy mikä on vikana.

Onhan siellä se kohta, mutta ongelmista ilmoittaminen on ihan yhtä tyhjän kanssa. Moni ilmoittamani ongelma Helsingin POI:den lokaatioissa korjautui vasta *yli vuoden* jälkeen ilmoituksista. Ja nuo mainitut ongelmat olen myös raportoinut (ja varmasti moni muukin) pitkälti yli vuosi sitten.

Eipä kauheasti kiinnosta enää raportointi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.