Paljastus: Tällainen on Applen Healthbook

1
Manu Pitkänen

Paljastus: Tällainen on Applen Healthbook
9to5macin Mark Gurman on paljastanut tuoreimmat tietonsa Applen kehittämään Healthbook-sovellukseen liittyen. Gurman kirjoitti ensimmäisen kerran sovelluksen olemassaolosta tammikuussa.

Healthbook on Applen kehittämä iOS-sovellus, jonka tehtävänä on kerätä ja säilöä terveyteen liittyvää statistiikkaa yhteen paikkaan. 9to5macin mukaan Healthbookin käyttöliittymä muistuttaa hyvin läheisesti Passbookissa käytettyä korttinäkymää (alla 9to5macin jäljennös ohjelmasta), mikä on ihan järkeenkäypää, koska molempien ohjelmien perusajatus on hyvin samankaltainen: säilöä tiettyyn aihealueeseen liittyvää tietoa.

Terveyssovellukseen voidaan tallentaa sykkeeseen, nesteytykseen, verenpaineeseen, liikkumiseen, ravintoon, verensokeriin, unisykleihin, hengitykseen ja henkilökohtaisiin ominaisuuksiin (ikä, paino, pituus jne.) liittyvää tietoa.Vielä ei ole selvää aikooko Apple tukeutua kolmansien osapuolien kehittämiin laitteisiin tietolähteinä vai aikooko se tuoda markkinoille oman ratkaisun, joka osaa mitata edellä mainittua dataa (tai ainakin osaa niistä). Huhuttu iWatch-ranneke vaikuttaisi kaikkein luontevimmalta tavalta kerätä tietoa kehosta.

9to5macin mukaan Healthbookista löytyy lisäksi ensiapukortti, johon voidaan tallettaa puhelimen omistajaan liittyvää kriittistä tietoa, josta voi olla apua esimerkiksi ensiapua antavilla henkilöille (nimi, kuva henkilöstä, ikä, lääkitys, paino, veriryhmä jne.).

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

Mrmistermrmister
Mrmistermrmister

1

On pitkään puhuttu, että Applelta puuttuu innovatiivisuus, mutta tämä on yksi niistä merkeistä, että ei sitä innovaatiota ole lopullisesti hukattu. Kyllä tässä Apple etsii jotakin uutta, etenkin jos tuovat "iWatchin" joskus markkinoille.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.