Google Now ymmärtää nyt kamerakomentoja

4
Matti Robinson

Google Now ymmärtää nyt kamerakomentoja
Google julkaisi eilen päivityksen Google Now ja Google Search -sovelluksille, jossa se lisää kameratoiminnallisuutta. Google on tämän myötä mahdollista käskeä ottamaan kuva tai videota.

Vaikka käskyt ovat "Ok Google, take a photo," ja "Ok Google, take/record a video", niin laite ei itseasiassa ota tallennetta, vaan ainoastaan käynnistää kameran halutussa tilassa. Tämän jälkeen käyttäjän on edelleen käynnistettävä kuvaus.

Google kertoo Plussassa julkaistussa viestissä, että joskus kamerasovelluksen avaaminen on hidasta tärkeimmällä hetkellä, joten nyt apuun ryntäävät Google Now ja Google Search. Vaikka Google mainostaa ominaisuutta helpompana ja nopeampana tapana avata kamera, niin ei se vaikuta nopeimmalta tavalta. Ei kuitenkaan yhtään huono asia, että Google laajentaa ääniohjauksen toimintoja puettavan teknologian yleistyessä.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (4)

Kuveerty
Kuveerty

2

Edelleen paras tapa on erillinen kameranäppäin. Toivottavasti tulevat pysymään jatkossakin edes joissakin luureissa, ja tottakai oikealla alhaalla.

Vastaa
ProfaneX
ProfaneX

3

Juuri sattumalta eilen testailin juuri näitä googlen puheen tunnistuksia Suomeksi ja pitää sanoa että toimi ihan erinomaisesti. Onkohan kellään tiedossa milloin voisi puhelinta alkaa ihan Suomeksi käskyttää ? Vai olisiko jo peräti mahdollista ? [Esim: Navigoi lähimpään mcdonaldsiin]

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.