Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Puhelin tulevaisuudesta: Googlen Project Tango arvosteltiin

Manu Pitkänen

Puhelin tulevaisuudesta: Googlen Project Tango arvosteltiin
Google esitteli helmikuun lopulla Project Tango -nimisen prototyyppipuhelimen, jonka avulla hakukonejätti kokeilee mihin kaikkeen syvyyskameralla varustettu älypuhelin oikein pystyy. Omar Soubra pääsi käsiksi puhelimeen ja julkaisi arvostelun Make:-sivustolla.

Artikkeli alkaa unboxing-katsauksella, minkä jälkeen siirrytään nopeasti itse pihviin eli Tangon kamerajärjestelmään, joka koostuu neljän megapikselin pääkamerasta, syvyyskamerasta, liiketunnistuskamerasta ja kahdesta tietokonenäköpiiristä. Näiden sensoreiden avulla kerätään jatkuvasti tietoa puhelimen asennonmuutoksista sekä laitteen ympäristöstä. Datan pohjalta voidaan luoda kokonaisia 3D-karttoja, joita voidaan vuorostaan käyttää pohjana uudenlaisille (lisätyn todellisuuden) sovelluksille.Puhelimessa käytetyt tietokonenäköpiirit (Myriad1) ovat Movidiuksen valmistamia ja Soubran mukaan syvyyskamera on ensimmäisen Kinect-ohjaimen kehittäjänä tunnetun PrimeSensen käsialaa. Syvyyskameran toimittaja on varsin mielenkiintoinen tieto, sillä sitä ei mainita Project Tangon kotisivuilla. Apple osti PrimeSensen itselleen viime vuoden lopulla ja sensoritoimitukset aiotaan ilmeisesti lopettaa hyvin pian.

Soubra vertailee Tangolla kuvattua dataa millimetrin tarkkaa jälkeä tekevään ammattitason 3D-laserskanneriin (Trimble TX8). On tietysti päivänselvää kummasta löytyy enemmän tarkkuutta, mutta vertailu auttaa ymmärtämään Tangolla saavutetun tarkkuuden tasoa. Vaikka puhelimen skanneri näytti toimivan paikoin todella hyvin, on tarkkuudessa vielä parantamisen varaa.

Sensoreiden pakkaaminen puhelimen kokoiseen pakettiin on äärimmäisen haastavaa ja sen vuoksi tietyiltä epämukavuuksilta ei voida välttyä. Soubran mukaan puhelin kuumenee paljon ja akku tyhjenee nopeasti.

Alla olevassa kuvassa siniset pisteet ovat Trimble TX8:lla kerättyä dataa, punaiset pisteet ovat Tangolla kerättyä dataa.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.