Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ensimmäisen iPhonen ohjelmiston visiointityö puristettiin kasaan nopeassa aikataulussa

Manu Pitkänen

Ensimmäisen iPhonen ohjelmiston visiointityö puristettiin kasaan nopeassa aikataulussa
Applen ja Samsungin välinen patettinoikeudenkäynti on pyörähtämässä uusille kieroksille pian. Sen johdosta julkisuuteen paljastunee lisää tietoa ensimmäisen iPhonen kehityksessä. Apple antoikin ensimmäisen iPhonen ohjelmiston visioinnista vastanneen Greg Christielle luvan kertoa tietojaan Wall Street Journalille.

Patenttioikeudenkäynnin aiemmissa vaiheissa on paljastanut paljon tietoja millaisen kehityskaaren iPhone kävi läpi ennen kuin se tuli ensimmäisen kerran myyntiin ja puhelimen kehityksessä mukana olleet insinöörit ovat kertoneet julkisuudelle erilaisia tarinoita iPhonen kehityksestä. New York Times raportoi viime vuoden lopulla, että Apple käytti ensimmäisen iPhonen kehitykseen yhteensä 150 miljoonaa dollaria ja se esiteltiin julkisuudelle vuonna 2007 keskeneräisenä raakileena. Christie ei ole kuitenkaan aiemmin hölissyt tietojaan julkisuudelle.
Christie liittyi iPhonen kehitystiimiin jo vuoden 2004 lopulla, jolloin Scott Forstall kysyi kiinnostaisiko häntä työskennellä salaisen Purple-projektin parissa. Tavoitteena oli luoda kosketusnäytöllä ohjattava musiikkisoittimen ja puhelimen risteytys. Mac-sovellusten parissa työskennellyt Christie sai pienen tiiminsä kanssa vastuulleen iPhonen ohjelmiston visioinnin.

Kuukausia kestänyt työ oli katkolla helmikuussa 2005, jolloin Steve Jobs antoi tiimille pari viikkoa aikaa saada työnsä valmiiksi tai vastuu siirtyisi toiselle ryhmälle. Jobs, Bill Campbell ja Jony Ive olivat kuitenkin erittäin tyytyväisiä ryhmän tuloksiin ja heidän visiolleen näytettiin vihreää valoa vuoden 2005 alussa. IPhonen kehitys alkoi edetä visiosta prototyypiksi. Kahdessa ja puolessa vuodessa iPhonen kehitys oli siinä pisteessä, että se oli valmis markkinoille.

Alla on kuva laitteistosta, jolla testattiin vuonna 2006 iPhonen ohjelmiston toimivuutta.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja