Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple havittelee itselleen enemmistöosuutta johtavasta näyttöohjainvalmistajasta (päivitetty)

2
Manu Pitkänen

Apple havittelee itselleen enemmistöosuutta johtavasta näyttöohjainvalmistajasta (päivitetty)
Apple haluaa lisätä otettaan iPhone- ja iPad-laitteissa käytettävien sirujen kehityksessä. Nikkein mukaan Apple hieroo parhaillaan kauppaa, jonka avulla se hankkisi enemmistöosuuden japanilaisesta Renesas SP Driversista.

Renesas SP Drivers on japanilaisen Renesasin, Sharpin ja Powechipin muodostama yhteisyritys, joka suunnittelee ohjainpiirejä pienille ja keskikokoisille LCD-näytöille. Nikkein mukaan Apple neuvottelisi Renesasin ja Sharpin omistusosuuden, joka on yhteensä 80 prosenttia yhtiöstä, ostamisesta. Renesas SP Driversin piirit valmistavan Powerchipin omistusosuus pysyisi järjestelyssä ennallaan. Toisaalta Powechipinkin on kerrottu haluavan lisäävän omistusosuuttaan.

Nikkei kertoi helmikuun alussa Renesasin päätöksestä irtaantua yhteisyrityksestä ja ottavan ostotarjouksia vastaan maaliskuussa. Uuden raportin mukaan Apple toivoo saavansa kaupan valmiiksi kesään mennessä. Renesas SP:llä on 30 prosentin markkinaosuus alallaan.


Yrityskaupan ansiosta Applella voisi olla aiempaa parempi mahdollisuus vaikuttaa iPadin ja iPhonen näyttöjen kuvanlaatuun sekä akkukestoon.

Apple on viime vuosina ostanut muutamia puolijohdeteknologiaan erikoistuneita sirusuunnittelijoita, kuten PA Semin, Intrisityn, Anobit ja Passifin.

Päivitys. Reutersin omat lähteet tukevat Nikkein raporttia Applen ostoaikeista.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Jonahan
Jonahan

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Irekkeri:

Toivottavasti kauppa ei mene läpi. Vai miltä kuulostaisi jos Microsoft ostaisi Nvidian ja AMD:n.

Kyseessä ei ole mitään Nvidiaan tai AMD:hen verrattavaa. Ja en kyllä näkisi kauheasti väärää vaikka MS jommankumman ostaisi. Pelkäisin tosin että se ei olisi hyväksi ostajan, ostettavan eikä kenenkään muunkaan kannalta.

Apple on perinteisesti ostanut pienellä rahalla erittäin harkitusti, esimerkiksi jokusen vuoden takaiset investoinnit CPU-osaamiseen ovat maksaneet itsensä takaisin moninkertaisesti ja Applella on ollut markkinoiden parhaat mobiili-CPU:t miltei vuodesta toiseen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja