Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoftin sovelluskaupat saavuttaneet uuden rajapyykin

1
Matti Vähäkainu

Microsoftin sovelluskaupat saavuttaneet uuden rajapyykin
Microsoft on kertonut uusia lukuja sovelluskaupoistaan. Uusien tietojen mukaan Windows- ja Windows Phone -sovelluksia löytyy sovelluskaupoista yhteensä 400 000.

Microsoftin Build-konferenssissa ollut rajapyykistä kertonut taulu bongattiin Neowinin toimesta. Latauksia tehdään Microsoftin kaupoista 14 miljoonaa päivittäin.
Kehittäjiä kiittävästi taulusta ei selviä eri sovelluskauppojen lukuja, mutta tietojen mukaan sovellukset jakautuvat kahtia niin, että niistä noin 250 000 on Windows Phonelle ja loput noin 150 000 Windowsille.

Vaikka Microsoft ei ole missään nimessä saanut kiinni Googlen ja Applen etumatkaa, niin kasvu on silti ollut kiihtyvää. Vuosi sitten Windows Phone -sovelluksia oli puolet vähemmän ja kasvu oli puolet hitaampaa. Windowsin kauppa on puolestaan triplannut määrän.

Matkaa on todella paljon yli miljoonan sovelluksen kilpailijoihin, mutta tärkeämpää lienee on saada kiinni suosituimmissa sovelluksissa ja eritoten laadussa. Kuinka mielestänne Microsoft on tässä onnistunut?

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Mrmistermrmister
Mrmistermrmister

1

Microsoftin sovellusvalikoimasta löytyy molemmille järjestelmille paljon laadukkaitakin sovelluksia, mutta jotkin yleisesti suosituimmista ovat laadultaan lähes ala-arvoisia, esim. Spotify ja Youtube (jota ei edes virallisena ole)

Microsofting Steve Ballmer hoki 2000-luvun alussa "Developers", ja vaikka yhtiö on ollutkin lähinnä ohjelmistoyritys, niin uuden sukupolven ohjelmien (Mobiilisovellusten)kehittämisessä se on hieman epäonnistunut.

En moiti Windows Phone -käyttöjärjestelmää, vaan juuri sen sovellusten puutetta ja laatua - kuten myös Windows RT:ssä.
Kyllä ne pystyttäisiin paremmiksikin tekemään, mutta tuntuu siltä, kuin Microsoft olisi unohtanut sen, mikä sille aikaisemmin oli tärkeintä: ohjelmistot. Tästä hyvä esimerkki Microsoftin seikkailuista laitevalmistajana on Surface. Puhutaanko sen tappioista kohta jo Miljardeissa euroissa?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja