Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Huippusuosittu taskulamppusovellus myi miljoonien käyttäjien sijantitiedot – rangaistus lähes olematon

3
Manu Pitkänen

Huippusuosittu taskulamppusovellus myi miljoonien käyttäjien sijantitiedot – rangaistus lähes olematon
Androidille kehitetty Brightest Flashlight Free -taskulamppusovellus nousi viime jouluna otsikoihin kyseenalaisen toimintansa takia. Ilmainen sovellus aktivoi puhelimien LED-valon kuten se lupasikin, mutta samalla se tallensi käyttäjien sijaintitietoja ja myi ne eteenpäin mainostajille ilman lupaa. Yhdysvaltojen kauppaviranomainen FTC laittoi sovelluksen syyniin ja päätti torua sitä.

Brightest Flashlight on asennettu Google Playn mukaan yli 50 miljoonaan puhelimeen, eli sijaintitietojen keruu koskettaa monia ihmisiä.

FTC:n päätöksen mukaan Erik Geidlin tulee tarkemmin kertoa sovelluksen lataajille mitä tietoja ohjelma kerää ja miten niitä voidaan hyödyntää. Lisäksi Geidlin tulee poistaa tiedot, jotka se on tähän mennessä kerännyt. Hänen pitää myös ilmoittaa viranomaisille seuraavan kymmenen vuoden ajan mikäli hän perustaa uuden yrityksen tai hänen työllisyystilanne muuttuu.Sakkoja tai muuta taloudellista rangaistusta Geidlille ei määrätty.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Boss93
Boss93

1

Eli käytännössä rangaistus oli mallia "hyi hyi! Tuhma poika ei noin saa tehdä, se on ilkeää" Huomaa taas, kuinka tärkeää ihmisten oikeudet ovat maailmassa...

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:

Eli käytännössä rangaistus oli mallia "hyi hyi! Tuhma poika ei noin saa tehdä, se on ilkeää" Huomaa taas, kuinka tärkeää ihmisten oikeudet ovat maailmassa...

Totta, paljon vähemmästäkin on jo linnaan tuupattu tai pyydetty suuria korvaussummia...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

3

Siis jatkoko ne touhua, eikä uhkasakkoa toutettua? sillä viimevuonna uutisointii kovista uhkasakoista.www.puhelinvertailu.com/uutiset/2013/12/06/suosittu_taskulamppusovellus_jakoi_kayttajatietoja_salaa_mainostajilleLainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti "puhelinvertailu":

Sovelluksen kehittäjät tuomittiin Yhdysvaltojen kuluttajaviranomaisen (Federal Trade Commission, FTC) toimesta ilmoittamaan asiakkailleen selkeästi sovelluksen toiminnasta, hankkimaan jokaiselta käyttäjältä suostumuksen tietojen jakamiseen, tuhoamaan kaikki laittomasti keräämänsä käyttäjätiedot sekä maksamaan sakkoja 16 000 dollaria jokaisesta kerrasta, kun yritys rikkoo edellä mainittuja ehtoja.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja