Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft kehitti "Skynetin": Helppo tapa 3D-skannata esineitä

Manu Pitkänen

Microsoft kehitti Skynetin: Helppo tapa 3D-skannata esineitä
Skynet-nimi tuo monien mieliin Terminator-elokuvat, mutta Microsoftin tutkimusdivisioonalle se tarkoittaa uutta helppokäyttöistä 3D-skannaukseen tarkoitettua käyttöliittymää.

Älypuhelimille suunnitellun Skynetin tavoitteena on tehdä reaalimaailman esineiden 3D-skannauksesta yhtä helppoa kuin valokuvien ottaminenkin on. Microsoft Researchin julkaiseman demonstraation perusteella 3D-mallien tekemiseen ei vaaditakaan muuta kuin useita eri kuvakulmista otettuja valokuvia. Ohjelmistojätin algoritmit yhdistävät kuvat tämän jälkeen 3D-malliksi, minkä jälkeen objekti voidaan vaikka tulostaa 3D-tulostimella tai hyödyntää laajennetun todellisuuden sovelluksissa.
Microsoftin ratkaisu ei vaadi erikoisvalmisteisia kameroita, vaan tavallinen älypuhelimen kamera riittää. Myös Piilaaksossa ollaan kiinnostuneista ympäröivän maailman 3D-skannaamisesta mobiililaitteilla, sillä Google esitteli tarkoitukseen soveltuvan Project Tango -prototyypin vuoden alussa. Tango vie 3D-skannauksen kuitenkin askeleen pidemmälle, sillä se kykenee hahmottamaan kolmiulotteisen tilan reaaliaikaisesti, mikä vaati jo juuri tätä tarkoitusta varten kehitettyä rautaa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja