Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google haluaa, että lopetat pystysuunnassa videokuvaamisen – näin päivittyi kamerasovellus

1
Matti Vähäkainu

Google haluaa, että lopetat pystysuunnassa videokuvaamisen – näin päivittyi kamerasovellus
Google on esitellyt eilen uusia ominaisuuksia Androidin kamerasovellukseen. Päivitys Androidin oletussovellukseen tuotiin samalla saataville Google Play -kauppaan.

Uutta kamerasovelluksessa on tuki 50 megapikselin panoraamatyylisille Photo sphere -kuville, Lens Blur eli linssin sumennus -moodi sekä pieni pikkiriikkinen muutos videokuvaukseen. Google on ilmeisesti kyllästynyt pystyssä kuvattuun videoon YouTubessa, sillä se nyt ohjeistaa kuvaajaa kääntämään puhelinta vaakatasoon.
Allekirjoittaneen mielestä kyseessä on Googlelta varsinainen miehen työ, joka ansaitsee vähintäänkin aplodit. Edelleenkin sovellus toki antaa kuvata pystyssä, eikä edes häiritse animoidulla kääntöikonilla kuvaamisen aikana. Alla videolla näet, kuinka Google kehottaa kääntämään puhelintasi.

Linssin sumennus toimii kutakuinkin kuten HTC One (M8):ssa kahden kameran avulla. Googlen tapauksessa puhelimen nostaminen/kallistaminen mittaa kohteiden syvyyttä ja määrittelee täten sumennettavat tasot. Mihinkään Lytro-tulokseen ei todellakaan päästä ja pikaisessa kokeessa se onnistui sumentamaan vääriäkin kohteita. Kuvien resoluutio on vain 1024x576 eli noin puoli megapikseliä. Joka tapauksessa hauska ominaisuus, jolla on mukava leikkiä.
Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja