Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

The Verge: Tältä näyttää autoihin tänä vuonna saapuva Apple CarPlay

1
Matti Vähäkainu

The Verge: Tältä näyttää autoihin tänä vuonna saapuva Apple CarPlay
Apple on esitellyt New York International Auto Showssa autoihin tarkoitettua mediajärjestelmää, jota se kutsuu CarPlayksi. Pitkään työnalla ollut järjestelmä on integroitu osaksi Hyundain, Volvon ja Mercedes-Benzin informaatiojärjestelmää.

CarPlay on iOS:n kevyempi versio, jossa sovellusten määrä on huomattavasti hillitympi. Riippuen valmistajasta käyttöliittymä on osa valmistajan omaa järjestelmää tai täysin erillinen. Myös käyttöliittymän syöttölaitteet vaihtelevat. Hyundai luottaa täysin kosketusnäyttöön, Volvolla on myös nappeja ja Mersussa CarPlayta hallitaan keskikonsolin hallintalaitteista ja napeista. Kaikki tukevat äänikomentoja, joihin käytetään auton omia mikrofoneja.

The Vergen mukaan järjestelmä ei ole täydellinen ja se kopioi valtaosaa jo olemassaolevista ominaisuuksista, jonka lisäksi sitä ei voi käyttää muilla kuin iOS-laitteilla. Keskeneräisenäkin se kuitenkin päihittää autojen omat järjestelmät.

Tämän vuoden aikana markkinoille on tulossa CarPlayta tukevia autoja viideltä valmistajalta. Edellä mainittujen valmistajien lisäksi Ferrari ja Honda ovat mukana. Lisäksi useat valmistajat ovat mahdollisesti tulevaisuudessa tuomassa CarPlayn autoihinsa.Lisää CarPlayn kokemuksista voit lukea The Vergen artikkelista.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.