Kun akkuongelma yllättää, näin toimii Galaxy S5:n Ultra Power Saving -tila

13
Matti Robinson

Kun akkuongelma yllättää, näin toimii Galaxy S5:n Ultra Power Saving -tila
Samsung Galaxy S5, kuten muutkin älypuhelimet nykyaikana tulee varustettuna virransäästötilalla. Tämä tarkoittaa, että puhelimen saa pidettyä päällä vaikkapa tärkeää puhelua varten pidemmän aikaa, kun tarpeettomia sovelluksia suljetaan. Galaxy S5:ssä on tosin menty vielä pidemmälle.

Galaxy S5:n Ultra Power Saving -tila tai Erittäin tehokas virransäästötila, kuten se on suomeksi käännetty onnistuu säästämään virtaa niin pitkälle, että viimeisellä 10 prosentilla voi pärjätä yli vuorokauden. Tila rajoittaa sovellusten käyttöä vain tärkeimpiin, poistaa esimerkiksi WiFin ja Bluetoothin käytöstä, säätää mobiilidatan pois päältä näytön ollessa suljettuna ja jopa muuttaa värit harmaasävyiksi.

Tilassa on mahdollista valita virransäästötilan alkunäytön kuuteen pikavalintaan kolme valinnaista sovellusta. Valittavissa ei kuitenkaan ole kaikkia puhelimen sovelluksista. Oletuksena pikavalinnoissa ovat puhelin, viestit sekä verkkoselain.Erittäin tehokkaan virransäästötilan saa päälle ilmoituskeskuksen kautta pika-asetuksista tai asetusten järjestelmä-kohdan virransäästö-osiosta. Vaihtoehtona tälle toiminnolle on olemassa myös tavanomainen virransäästötila.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G72 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G72
339 € ComputerSalg
340 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 404 €

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -14%

Samsung Galaxy S10
299 € Telia
359 € CDON
390 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 349 €

Oppo Reno 7 Lite 5G – hinta laskenut -13%

Oppo Reno 7 Lite 5G
460 € CDON
461 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 528 €

Kommentit (13)

pähkinä
pähkinä

1

Mikä juttu tämä nyt on, kun s5:sta tungetaan joka väliin? Kohta ei jää enää arvosteluun mitään materiaalia, kun kaikki on jo julkaistu "uutisina".

Vastaa
Siggy
Siggy

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:

Mikä juttu tämä nyt on, kun s5:sta tungetaan joka väliin? Kohta ei jää enää arvosteluun mitään materiaalia, kun kaikki on jo julkaistu "uutisina".

Näiden on tarkoitus opastaa hieman Galaxy S5:n käytössä ja kertoa yksittäisistä ominaisuuksista, jotka ovat saattaneet jäädä unholaan ihmisillä.

Arvostelu tulee keskittymään laitteen ominaisuuksien arvosteluun, ei niinkään niiden käytön opastamiseen, joten aivan varmasti testijuttumme tulee olemaan aivan yhtä kattava kuin ilman tätä juttua. :)

Vastaa
AkZuh
AkZuh

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Siggy:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:

Mikä juttu tämä nyt on, kun s5:sta tungetaan joka väliin? Kohta ei jää enää arvosteluun mitään materiaalia, kun kaikki on jo julkaistu "uutisina".

Näiden on tarkoitus opastaa hieman Galaxy S5:n käytössä ja kertoa yksittäisistä ominaisuuksista, jotka ovat saattaneet jäädä unholaan ihmisillä.

Arvostelu tulee keskittymään laitteen ominaisuuksien arvosteluun, ei niinkään niiden käytön opastamiseen, joten aivan varmasti testijuttumme tulee olemaan aivan yhtä kattava kuin ilman tätä juttua. :)

Huvittavaa, kyllä opastusta 'annetaan' S5 ohjelmistolle mutta itselle ei ole sattunut silmään vastaavaa 5S/iOS7. Eipä sillä, ei itselle tarvetta sellaisille mutta pistipäs silmään.

Vastaa
Mauriland
Mauriland

5

iPhone 5 vaan sammuu vaikka akkua vielä 50% jäljellä valittaen että tarvii lisää virtaa. Taitaa lähtee vaihtoon toi kapula. Toimiston iPhone 4s käyttäjistä jo yli puolet 4-5 vaihtanut luuria korjauksen kautta kun joko muuten sekoo tai akku hyytyy. yhdellä hemmolla jo 4. menossa :D

Vastaa
pähkinä
pähkinä

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Siggy:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:

Mikä juttu tämä nyt on, kun s5:sta tungetaan joka väliin? Kohta ei jää enää arvosteluun mitään materiaalia, kun kaikki on jo julkaistu "uutisina".

Näiden on tarkoitus opastaa hieman Galaxy S5:n käytössä ja kertoa yksittäisistä ominaisuuksista, jotka ovat saattaneet jäädä unholaan ihmisillä.


Laite on vasta saatu myyntiin, eikä teiltä ole tullut edes revikkaa ulos ja nyt on ominaisuudet jo jääneet unholaan? Missäs on htc:n, lg:n, applen, nokian, sonyn tai muun "opasteet"? On vaan aika mielenkiintoista, että näitä tulee vain s5:sta...

Vastaa
dRD
dRD

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:

On vaan aika mielenkiintoista, että näitä tulee vain s5:sta...

Oletteko koskaan ajatelleet, että jotain uutta sisältötyyppiä kun kokeillaan, jonkun tuotteen on pakko olla eka, jossa sitä kokeillaan? Näin tässä tapauksessa. Sori, että emme ole koskaan aiemmin tällaisia kirjoittaneet, nyt olemme monellakin tavalla kokeilleet uuden/erityyppisiä artikkeleita parin viime viikon aikana ja luonnollisesti S5:sta näitä on helppo kirjoittaa -- laite tuli juuri myyntiin (lue: kiinnostaa lukijoita) ja toisekseen meillä on itse härveli testissä, joten saamme autenttista kamaa.

Eli tässä on nyt pari erilaista sisältötestiä menossa: "Kumpi"-artikkelit ja tällaiset "samalla kun testaamme varsinaista arvostelua varten, kirjoitamme myös laitteen yksittäisistä jutuista". Kummankin sisältötyypin suhteen katsomme raa'asti numeroita ja päätämme, tuleeko näitä jatkossa lisää vai ei.

Kokeilemme siis uutta, that's it. Uskoisin että se on kaikkien kannalta hyvä asia.

Vastaa
pähkinä
pähkinä

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:


Kokeilemme siis uutta, that's it. Uskoisin että se on kaikkien kannalta hyvä asia.


On. Se vaan näyttää näin ulkoa päin hieman hämärältä, kun sitä sisältöä pusketaan vain yhdestä laitteesta ilman mitään selityksiä. Emme me voi tietää mitä siellä teillä touhutaan, jos siitä ei meille kerrota. Mutta hyvä kun selvisi, kiitos siitä.

Vastaa
dRD
dRD

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:


Kokeilemme siis uutta, that's it. Uskoisin että se on kaikkien kannalta hyvä asia.


On. Se vaan näyttää näin ulkoa päin hieman hämärältä, kun sitä sisältöä pusketaan vain yhdestä laitteesta ilman mitään selityksiä. Emme me voi tietää mitä siellä teillä touhutaan, jos siitä ei meille kerrota. Mutta hyvä kun selvisi, kiitos siitä.

Totta toki sekin, mutta vähän tylsää selittää jokaisen jutun perässä "Tässähän on kyseessä siis..", etenkin kun noita tuutataan viikonlopun aikaan useampi ulos. Ehkä näistä vois tuolla keskustelualueilla avata jonkun tiedotusketjun tms.

Vastaa
samfin
samfin

10

Ihmisillä vaan on asiat liian hyvin, kun jaksaa nähdä vaivaa näistä uutisoinneista. Olisi varmaan monen mielestä parempi, kun ei kirjoitettasi mistään... Varsinkaan kun ei osu omaan lempi merkkiinsä.Sama juttu, kun uutisoidaan jostain merkistä ja sit huudellaan jutun ohi, että tämä jatämä merkki on paljon parempi vaikka ei kuulu aiheeseen millään tavalla. Pistän tuon tosin iän piikkiin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Siggy:


Näiden on tarkoitus opastaa hieman Galaxy S5:n käytössä ja kertoa yksittäisistä ominaisuuksista, jotka ovat saattaneet jäädä unholaan ihmisillä.


Tarkoitusperia voi arvailla, mutta kun näitä "uutisia" tulee sarjana tästä mallista, kohta varmaa toistakymmentä. Niin haiskahtaa klikki kalastelusta, kun otsikkokin puhuu jostain yllättävästä Akuongelmasta + S5 Ultta Power Saving

Noissa "kananttaako ostaa uutississa" joku kirjoitti ettei Puhelinvertailu.comssa voi julkaista kuin uutisia... no oli syys mikä tahansa niin nämä kyllä aivan jotain muuta kuin uutisia.

Jos haluasivat julkaista jonkin omatekemän S5 käyttöohjeen, niin kai sen jonnekkin sai tungettua ilman että kahta, saati kymmentä uutista.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti asd4444:

Maksaako Samsung hyvinki näistä mainos"uutisista"? :)


Otsikko on niin negatiivinen että ensin ei tule mieleen että Samsung sitä hyväksynyt, joku voi epäillä että se tarkoituskin.

Vastaa
akse
akse

13

Jollasta kun pisti mobiilidatan pois reissuun lähtiessä niin akku kesti 10 päivää. Tärkeätä soittoa ei kyllä tullut tehtyä!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.