Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung kehittää QHD-näytöllistä Galaxya

3
Manu Pitkänen

Samsung kehittää QHD-näytöllistä Galaxya
Vaikka Samsungin mobiilipomo JK Shin onkin kiistänyt edistyneemmän Galaxy S5:n olevan tulossa markkinoille, kehittää yhtiö siitä huolimatta QHD-näytöllistä puhelinta. Kyseinen malli tunnetaan koodinimellä "Project KQ".

QHD-näyttöä (2560x1440 pikseliä) povattiin Galaxy S5:een ja se oli Samsungin suunnitelmissakin, mutta prototyyppien kehitysvaiheissa se vaihdettiin vaatimattomampaan Full HD -paneeliin. QHD-näyttöisen puhelimen kehitys jäi kuitenkin elämään ja SamMobilen mukaan se on nyt kehityskaarensa puolivälissä tai loppupuolella.

Vuotaneiden teknisten tietojen perusteella Samsung aikoisi käyttää QHD-Galaxyssä omaa 20 nanometrin tekniikalla valmistettua Exynos 5430 -järjestelmäpiiriä, joka perustuu ARM:n Cortex-A15- ja Cortex-A7-ytimiin. Suorittimesta löytyy lisäksi Cortex-A5-ydin, joka on tarkoitettu audion dekoodaukseen ja enkoodaukseen. Modeemina käytetään eurooppalaisessa versiossa yllättäen Intelin XMM7260:tä.QHD-näytöllisiä puhelimia on nähty markkinoilla jo muutamia, mutta ne ovat olleet pienien pajojen tekosia. Samsung on ilmeisesti kuitenkin astumassa peliin mukaan ja LG:kin kehittää tahollaan omaa QHD-näytöllistä G3:a.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Taeco
Taeco

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:

Ihan kiva että on olemassa, mutta tarve tuollaiselle tarkkuudelle puhelimessa?

Se, että Samsung edelleen käyttää sitkeästi jotain rösöistä korviketta rgb-matriisille. Punaisten ja sinisten alipikselien ko'oilla on edelleen parantamisen varaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.