Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Galaxy S5 myi paremmin kuin iPhone 5s ensimmäisenä kolmena päivänä

9
Matti Vähäkainu

Galaxy S5 myi paremmin kuin iPhone 5s ensimmäisenä kolmena päivänä
Jälleenmyyjien hallintojärjestelmiin erikoistuva iQmetrix on julkaissut dataa kahden maailman suosituimman älypuhelimen avausviikonlopun myyntimääristä. Yhtiön mukaan Samsungia myytiin iPhone 5s:ää enemmän Pohjois-Amerikassa.

Tilastoihin on kerätty 15 000 myymälän tietoja Kanadasta ja Yhdysvalloista laitteiden myynnin aloittamisen aikaan. Galaxy S5: kolmen ensimmäisen päivän myynti on iQmetrixin mukaan ollut peräti 25 prosenttia kaikesta puhelinten myynnistä Yhdysvalloissa ja 18 prosenttia Kanadassa. Vastaavat luvut iPhonelle ovat 18 prosenttia Yhdysvalloissa ja 13 prosenttia Kanadassa.
Yhtiö ei kerro esimerkiksi onko Applen tai Samsungin omia myymälöitä mukana laskuissa. Niissä jonot viikonloppuna ovat olleet todennäköisesti suurimmat. Infografiikassa on myös avausviikkoa edeltävien kuukausien myyntimääriä Galaxy S4:stä ja iPhone 5:stä.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

tataka
tataka

1

Iphone 5s toi uutena hienon sormenjälkilukijan, galaxy s5 vähän huonomman sormenjälkilukijan mutta vedenkestävyydellä, sekä aika monella se kännykän ihannekoko on enemmän kuin iphone 5s 4 tuumaa, itselläni ainakin onnistuu yhdellä kädellä käyttö ihan hyvin galaxy s5 kanssa myös sormenjälkilukijalla mutta silti kiva selata nettiä ja käyttää sovelluksia.

Eiköhän iphone 6 lyö samsungin tämän vuoden lippulaivan myös alkumyynneissä, kun tulee iso päivitys(nelos versiosta viitoseen isompi näyttö ja kutonen varmaan vieläkin isompi) ja varsinkin jos tulee älykello joka on tosi hyvä.

Vastaa
Jakele
Jakele

2

Mikähän oli se myyntimäärä, joista nuo prosentit oli laskettu?
Ne kun sinänsä eivät kerro yhtikäs mitään kappalemääräisestä myynnistä.
iPhone 5s tuli myyntiin loppuvuodesta, joulun alla, jolloin kännyjen kokonaismyyntimäärä oli taatusti tai todennäköisesti reilusti isompi kuin alkuvuonna, jolloin Samsungin S5 tuli myyntiin...
Eli verrattiinko Samsungin myyntiä alkuvuoden puhelinmyyntiin ja iPhone 5s:n myyntiä joulun alusmyyntiin? jolloin kappalemääräiset myyntiluvut voivatkin olla toisessa suuruusjärjestyksessä kuin ko prosenttiluvut.
Rautalankaesimerkkinä 2 5:stä on prosenteissa enemmän kuin 3 10:stä, vaikka 2 on lukuna (kappalemääräinen) pienempi kuin 3... Eli pienempi voi olla isompi ;) heh, heh!

Vastaa
jahhuli (vahvistamaton)

3

haahhhaaaaa!! Iphone ei olekkaan enäää se suosituin ja näemmän sampan bloatware ämpärimuovipuhelin myy jo kovemmin kuin iphone USAsssa jossa on eniten iuskovaisia. Nyt applen pitää laskea hintojaan maailmanlaajuisesti 200-300€. ihmiset alkavat ymmärtämäään jo applen tekemää huijausta ja ostavat paremmilla spekseilä varustettuja älypuhelimia kuten sampat, htc, nokia lumiat, sony ja lg ja oneplussseja. Vielä kun macit saadaan pois elokuvista. ottaa niin pännin kun näkee elokuvissa appleroinaa. Haluan nähdä muitakin.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

4

Vähän hassulta tuntuu verrata myyntiä prosentteina kokonaismyynnistä. Ainakin itselle paljon parempi suure olisi kappalemäärä tai vaikkapa raha. Mutta mistäs minä tiedän, fiksummat kun noita tutkii.

Vastaa
delic
delic

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jahhuli:

ihmiset alkavat ymmärtämäään jo applen tekemää huijausta ja ostavat paremmilla spekseilä varustettuja älypuhelimia kuten sampat, htc, nokia lumiat, sony ja lg ja oneplussseja. Vielä kun macit saadaan pois elokuvista. ottaa niin pännin kun näkee elokuvissa appleroinaa. Haluan nähdä muitakin.


Kyllä se iPhone on edelleen ylivoimaisesti suosituin, voisin heittää hatusta, että iPhone 5S on jo myynyt joku 60-70 miljoonaa kappaletta tähän mennessä. Aika kovasti saa samsung myydä, että pääsee tuollaisiin lukuihin samassa ajassa, enkä usko että tulee pääsemään lähellekään ja iPhone 5S tulee kevyesti tänä vuonna pääsemään yli 100 miljoonan myyntiin.

Mitä tulee näihin muihin alustoihin siirtyjiin niin juurihan eilen Cook sanoi, että puolet 43 miljoonan iPhone myynneistä tuli muista kun iOS käyttäjistä, eli ei nyt oikeen täsmää :)

Vastaa
Jonahan
Jonahan

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jahhuli:

USAsssa jossa on eniten iuskovaisia. Nyt applen pitää laskea hintojaan maailmanlaajuisesti 200-300€. ihmiset alkavat ymmärtämäään jo applen tekemää huijausta

Vuosi 2007 soitti ja haluaa "iUskovainen"-argumentin takaisin. Kun iPhoneja myytiin muutama miljoona vuodessa, ostajat olivat "uskovaisia". Nyt niitä myydään noin 25 kertaa enemmän ja edelleen porukka on "uskovaisia". Pieni reality check, kiitos.

Asiakkaista suuri osa on uusia asiakkaita, vanhatkin tuntuvat pysyvän tutussa tuotteessa paremmin kuin kilpailijoilla ja asiakastyytyväisyys on edelleen huipputasoa. Aika käsittämätöntä, jos homma olisi "huijausta", luulisi että sitä ei voi tehdä kahdeksatta vuotta koko ajan kasvaen.

Ja että Applen *pitää* laskea hintojaan 200-300€, miksi ihmeessä? Apple myisi jonkun kappaleen enemmän ja tekisi vähemmän voittoa, joutuisi ehkä tinkimään materiaaleista ja laadusta. Mikäs järki siinä olisi? Jos sinulla on hyvä vastaus, niin suosittelen hakemaan hommia Applen myynti ja markkinaosastolta, sinne haetaan koko ajan lisää osaajia.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jahhuli:


paremmilla spekseilä varustettuja älypuhelimia

Jonakin päivänä sinäkin ymmärrät, että speksit eivät kerro tuotteesta kuin osan, vai pystytkö speksilistasta päättelemään jotain käyttökokemuksesta, päivityksistä, applikaatioista sekä muusta ekosysteemistä ja vastaavista?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jahhuli:


Vielä kun macit saadaan pois elokuvista. ottaa niin pännin kun näkee elokuvissa appleroinaa. Haluan nähdä muitakin.

Sinä päivänä kun muilta valmistajilta saadaan yhtä kuvauksellisia laitteita, niin eiköhän niitä ala näkymään enemmän elokuvissakin. Se olisi tietenkin hyvä asia kaikkien kannalta, mutta valitettavasti muut valmistajat keskittyvät kilpailemaan lähinnä hinnalla ja niillä ihannoimillasi spekseillä, jolloin muut arvot valitettavasti jäävät unholaan.

Vastaa
haga1
haga1

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jahhuli:

ihmiset alkavat ymmärtämäään jo applen tekemää huijausta ja ostavat paremmilla spekseilä varustettuja älypuhelimia kuten sampat, htc, nokia lumiat, sony ja lg ja oneplussseja. Vielä kun macit saadaan pois elokuvista. ottaa niin pännin kun näkee elokuvissa appleroinaa. Haluan nähdä muitakin.


Kyllä se iPhone on edelleen ylivoimaisesti suosituin, voisin heittää hatusta, että iPhone 5S on jo myynyt joku 60-70 miljoonaa kappaletta tähän mennessä. Aika kovasti saa samsung myydä, että pääsee tuollaisiin lukuihin samassa ajassa, enkä usko että tulee pääsemään lähellekään ja iPhone 5S tulee kevyesti tänä vuonna pääsemään yli 100 miljoonan myyntiin.

Kai tajuat, että Apple ei koskaan erittele iPhonejen myyntiä. Esim. 20 miljoonaa iPhonea myyty tarkoittaa jokaista iPhonea jota kaupasta saa. Lisäksi en luottaisi sanaakaan siihen mitä tuosta firmasta joku päästelee suustaan julkisuuteen. Applen markkinointi on maailman parasta. Ilman sitä se ei ole mitään.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti haga1:


Kai tajuat, että Apple ei koskaan erittele iPhonejen myyntiä. Esim. 20 miljoonaa iPhonea myyty tarkoittaa jokaista iPhonea jota kaupasta saa. Lisäksi en luottaisi sanaakaan siihen mitä tuosta firmasta joku päästelee suustaan julkisuuteen. Applen markkinointi on maailman parasta. Ilman sitä se ei ole mitään.

Ei erittelekään, mutta keskihinnan ja käyttöstatistiikkojen perusteella voi haarukoida mallien välisiä suhteita ihan kohtuullisesti.

Julkistetut myyntiluvut ovat kyllä ihan oikeita, jos eivät ole niin pomot istuvat pitkän kakun, julkisia osakeyhtiöitä kyllä valvotaan ja niiden viralliset lausunnot ovat erittäin tarkkoja.

Apple on hyvä markkinoimaan, mutta markkinoinnilla saadaan vain asiakas kiinnostumaan ja kokeilemaan, harvoin sillä saadaan mitään myytyä. Jos tuote ei vastaa markkinoinnin antamaa kuvaa olisi asiakastyytyväisyys ja -uskollisuus heikkoja, näin ei ei kuitenkaan ole.

Vastaa
delic
delic

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti haga1:

Kai tajuat, että Apple ei koskaan erittele iPhonejen myyntiä. Esim. 20 miljoonaa iPhonea myyty tarkoittaa jokaista iPhonea jota kaupasta saa. Lisäksi en luottaisi sanaakaan siihen mitä tuosta firmasta joku päästelee suustaan julkisuuteen. Applen markkinointi on maailman parasta. Ilman sitä se ei ole mitään.

Tottakai tajuan ja siihen perustinkin arvioni, kaikkia iPhoneja 5S myyntiin tulon jälkeen on myyty 95 miljoonaa. Ei varmasn mene siis kovin kauaksi jos heittää arviolta, että tuosta 5S osuus on se 60-70 miljoonaa

Mitä tulee myyntilukujen valehtemiseen niin ei ole Apple tainnut moisesta koskaan kiinni jäädä? ei taitaisi Applella olla varaa moiseen, samsunghan näin teki ja tahallaan harhaanjohti osakkeenomistajia muka hyvällä tablet myynnillä pari kolme vuotta sitten vaikka myynti oli surkeaa, selvisi tämä asia Applen ja Samsungin välisestä oikeudenkäynnistä.

Ei Apple markkinoinnin takia ole pisteessä missä nyt ovat vaan hyvästä laitteen takia jonka käyttöä ihmiset suosittelee toisilleen. Tämä on se puskaradio. Kun yksi kehuu toinen ostaa joka taas kehuu laitetta seuraavalle jne. Tähän se Applen menestys perustuu, hyviin laitteisiin mitkä ihmiset tykkää käyttää.

En minäkään iPhonea aikanaan ostanut markkinoinnin takia, n97 meinasin ostaa kun se markkinointimateriaalissa näytti niin hyvältä, totuus oli sitten täysin toinen. IPhonen ostin nimenomaan tavallisten käyttäjien tekemien youtube videoiden perusteella missä näin miten hienosti laite OIKEASTI pelaa eikä missään tehdyssä mainosmateriaalissa.

Mutta jos väkisin haluaa löytää jonkun muun syyn kun hyvä tuote niin voisi sanoa, että ilman appstorea apple ei olisi mitään. Suuri osa Applen menestyksestä johtuu sitä, että avasivat appstoren vuosia vuosia sitten. Samasta syystä myös iPad tablettina myy ylivoimaisesti eniten ja markkinoiden paras sovellustarjonta on vaan edelleenkin erittäin hyvä valtti niin puhelin kuin tablet myynnissä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja