Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tutkijat kehittivät kolmesta näytöstä koostuvan kokoon taiteltavan älypuhelimen

2
Juha Tuppi

Tutkijat kehittivät kolmesta näytöstä koostuvan kokoon taiteltavan älypuhelimen
Kanadalaisen yliopiston tutkijat ovat kehittäneet kokoon taittuvan älypuhelimen prototyypin, joka tarjoaa uudenlaista toiminnallisuutta ja näyttötilaa.

Ontarion provinssissa Kanadassa sijaitsevan Kuningattaren yliopiston professori Roel Vertegaal ja opiskelija Antonio Gomez kehittivät kolmesta irroitettavasta sähkömustenäytöstä koostuvan älypuhelimen prototyypin, joka on taitettavissa kokoon kuten kartta. Projekti sai nimekseen PaperFold, ja nimensä mukaisesti sen taustalla oli tavoite hyödyntää paperin taitettavuuden monipuolisuutta älypuhelimessa.

Jokainen näyttö toimii itsenäisesti, mutta myös tunnistavat toiset näytöt niitä yhdistettäessä ja tarjoavat erilaista toiminnallisuutta näyttöjen määrän ja asennon perusteella. Kytkemällä yhteen esimerkiksi kaksi näyttöä ja kääntämällä ne niin, että toinen näyttö on pöytää vasten ja toinen käyttäjää päin, pöydällä oleva näyttö tuo ruudulle virtuaalisen näppäimistön ja laite toimii kuten minikokoinen kannettava tietokone. Kolme näyttöä yhdistämällä laitteella voi saada enemmän irti esimerkiksi karttapalveluista käytettävissä olevan näyttötilan avulla.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
tietajaaa (vahvistamaton)

1

Ei tuossa ole mitää ihmeellistä. Jokainen osaa yhdistää kolme näyttöä saranoilla toisiinsa.

Vastaa
keijo123
keijo123

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tietajaaa:

Ei tuossa ole mitää ihmeellistä. Jokainen osaa yhdistää kolme näyttöä saranoilla toisiinsa.

... No eipä se olekkaan vaikeeta vaan saada ne toimimaan sulavasti keskenään kun niitä kääntelee ja veivaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja