Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kumpi HTC One pitäisi ostaa, uusi vai vanha?

6
Valtteri Ahonen

Kumpi HTC One pitäisi ostaa, uusi vai vanha?
HTC julkaisi tänä vuonna One-puhelimestaan uuden version, joka saattaa monen silmään olla hyvin identtinen edellisen vuoden lippulaivan kanssa.

Näin on myös todellisuudessa, mutta luonnollisesti eroja on olemassa, vaikkei kaikkia niitä ole helppo nähdä. Päälle päin helpoiten nähtävissä ovat hiukan suurempi näyttö (samalla 1080p-resoluutiolla), sekä toinen takakamera, jonka avulla uusi HTC One (M8) pystyy tallentamaan kuvaustilanteesta myös syvyystietoja. Niiden avulla on mahdollista kikkailla enemmän kuvan tarkennuksen kanssa. Itse pääkamerassa on edelleen käytössä sama 4 megapikselin UltraPixel-tekniikka. Optinen kuvanvakain on sen sijaan poistettu.

Sisäisistä muutoksista suurin lienee tapahtunut prosessorissa, joka on vaihtunut huomattavasti uudempaan Snapdragon 801:een. Tehoa pitäisi siis löytyä merkittävästi enemmän. Objektiivisesti tehokkaampaa puhelinta etsivälle valinta lienee siis helppo.

Eroista huolimatta edellisenkin vuoden HTC One on kuitenkin kelpo luuri, eikä sitä kannata sivuuttaa ilman harkintaa. Monen käteen ulkomitoiltaan pari milliä laihempi malli saattaa sopia paremmin, minkä lisäksi hinnasta saa viilattua pois helposti pari sataa.

HTC One (M8)HTC One
Koko146,36 x 70,6 x 9,35 mm137,4 x 68,2 x 9,3 mm
Paino160 g143 g
Näyttö5 tuumaa, Full HD LCD4,7 tuumaa, Full HD LCD
SuoritinQualcomm Snapdragon 801
2,3 GHz (neliytiminen)
Qualcomm Snapdragon 600
1,7 GHz (neliytiminen)
GrafiikkaohjainAdreno 330 Adreno 320
Kamera4 MP UltraPixel + syvyystiedot (takana), 5,0 MP (edessä)
1080p-videotallennus + HDR-video
4 MP UltraPixel, OIS (takana), 2,1 MP (edessä)
1080p-videotallennus + HDR-video
RAM2 GB2 GB
Yhteydet4G LTE
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2,4 & 5 GHz)
Bluetooth 4.0
NFC
USB 2.0 + Mobile High Definition
IR-tuki
DLNA
4G LTE
Wi-Fi 802.11 a/ac/b/g/n
Bluetooth 4.0
NFC
USB 2.0 + MHD
IR-tuki
DLNA
SormenjälkilukijaEiEi
KäyttöjärjestelmäAndroid ja HTC SenseAndroid ja HTC Sense
SIM-korttinano SIMmicro SIM
Tallennustila16 / 32 GB + microSD32 GB
Akku2600 mAh2300 mAh
Puheaika (3G)20 h18 h
Hinta (alkaen)n. 670 €n. 430 €


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

Anonyymi käyttäjä
knelly (vahvistamaton)

1

Kannattaa huomioida HTC:n umpisurkea softatuki. 2012 huippumalli HTC One X sai viimeisen päivityksensä jo viime kesänä, vain hieman reilu vuosi julkistuksesta. One S (2012) ei enää silloinkaan. 2013 One sai juuri uusimman sensen ja suurella todennäköisyydellä se on viimeinen virallinen iso päivitys. Nexus linja sentään lupaa 2 vuotta uusinta softaa. Apple päivitti jo 2010 esitellyn iPhone 4:n yhä edelleen ja MS tuntuu pitävän kohtuu hyvää huolta koko WP8.x linjastaan.

One X omistajana suosittelen pysymään erossa HTC:sta mikäli pitää em. asiaa tärkeänä.

Vastaa
Taeco
Taeco

2

Htc One M7 Google Edition. OIS on mielestäni tärkeämpi ominaisuus kamerassa, kuin syvyyskamera joka toimii arvosteluiden mukaan varsin vaihtelevasti. Muut päivitykset olivatkin sitten melko pieniä.

Vastaa
DonZQ
DonZQ

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti knelly:

Kannattaa huomioida HTC:n umpisurkea softatuki. 2012 huippumalli HTC One X sai viimeisen päivityksensä jo viime kesänä, vain hieman reilu vuosi julkistuksesta. One S (2012) ei enää silloinkaan. 2013 One sai juuri uusimman sensen ja suurella todennäköisyydellä se on viimeinen virallinen iso päivitys. Nexus linja sentään lupaa 2 vuotta uusinta softaa. Apple päivitti jo 2010 esitellyn iPhone 4:n yhä edelleen ja MS tuntuu pitävän kohtuu hyvää huolta koko WP8.x linjastaan.

One X omistajana suosittelen pysymään erossa HTC:sta mikäli pitää em. asiaa tärkeänä.

M7 tulee saamaan Sense 6:n tässä kuussa ja HTC tosiaan on luvannut tosiaan lippulaiva malleihinsa (eli käytännössä One-tuoteperhe) 2 vuoden softa tuen. M7:n kanssa olen ollu todella tyytyväinen, 4.4 päivityskin tuli nopeiten verrattuna esim. Samsungiin tai Sonyyn.

Ja se, että One X ei enää päivityksiä saanut oli ihan puhtaasti Nvidian moka. Nvidia ei enää kehittänyt ajureita Tegra 3:lle (tarkemmin sanoen Tegra 3 T30, Nexus 7 sai päivitykset, koska Nvidia tuki Tegra 3 T30L -piiriä), joten HTC:n syyttäminen tuosta on turhaa.

Omat kokemukset HTC:n laitetuesta ovat hyvät ja suosittelen kyllä kaikille, tosin M7 onkin vasta ensimmäinen HTC-laitteeni.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
s730 (vahvistamaton)

4

8 vuotta HTC puhelimia käyttäneenä en voi enää muuta suosia kuin HTC luureja.

Vastaa
arcanix
arcanix

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti s730:

8 vuotta HTC puhelimia käyttäneenä en voi enää muuta suosia kuin HTC luureja.

Onko sulla joku tukholma-syndrooma? Kahden eri HTC:n entisenä omistajana en tule ostamaan ikinä heidän tuotteitaan.

Vastaa
pilkki6
pilkki6

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DonZQ:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti knelly:

Kannattaa huomioida HTC:n umpisurkea softatuki. 2012 huippumalli HTC One X sai viimeisen päivityksensä jo viime kesänä, vain hieman reilu vuosi julkistuksesta. One S (2012) ei enää silloinkaan. 2013 One sai juuri uusimman sensen ja suurella todennäköisyydellä se on viimeinen virallinen iso päivitys. Nexus linja sentään lupaa 2 vuotta uusinta softaa. Apple päivitti jo 2010 esitellyn iPhone 4:n yhä edelleen ja MS tuntuu pitävän kohtuu hyvää huolta koko WP8.x linjastaan.

One X omistajana suosittelen pysymään erossa HTC:sta mikäli pitää em. asiaa tärkeänä.

M7 tulee saamaan Sense 6:n tässä kuussa ja HTC tosiaan on luvannut tosiaan lippulaiva malleihinsa (eli käytännössä One-tuoteperhe) 2 vuoden softa tuen. M7:n kanssa olen ollu todella tyytyväinen, 4.4 päivityskin tuli nopeiten verrattuna esim. Samsungiin tai Sonyyn.

Ja se, että One X ei enää päivityksiä saanut oli ihan puhtaasti Nvidian moka. Nvidia ei enää kehittänyt ajureita Tegra 3:lle (tarkemmin sanoen Tegra 3 T30, Nexus 7 sai päivitykset, koska Nvidia tuki Tegra 3 T30L -piiriä), joten HTC:n syyttäminen tuosta on turhaa.

Omat kokemukset HTC:n laitetuesta ovat hyvät ja suosittelen kyllä kaikille, tosin M7 onkin vasta ensimmäinen HTC-laitteeni.


Hei
Kiitos tiedoista, itselläni nokian jälkeen ollut HTC one kun poika sillä teki töitä ensin 2v, niin uskalsin ostaa. Nyt menossa 3-vuosi ilman mitään ongelmaa! Mutta nyt on iskenyt kuume vaihtaa uudempaa, , , mutta ottaako uusi HTC-ja mikä malli, vai olisiko jo aika aplen 6/64 Syy, pojan perheen kuvat ovat heillä serverillä ja heillä nyt ollut noi mallit 4-5 jokusen vuoden eikä pahaa ole kuulunut.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.