Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

LG:ltä uusi äärimäisyyksiin venytetty näyttö älypuhelimiin

3
Manu Pitkänen

LG:ltä uusi äärimäisyyksiin venytetty näyttö älypuhelimiin
LG kertoo saaneensa norjalaiselta NEMKOlta sertifikaatin uuteen QHD-näyttöpaneeliin, jonka massatuotanto on tarkoitus aloittaa pikapuoliin. Kyseistä erittäin tarkkaa paneelia tullaan käyttämään tulevassa G3-älypuhelimessa.

LCD-teknologiaan perustuvan 5,5-tuumaisen AH-IPS-paneelin resoluutio on 2560x1440 pikseliä, eli tuumaa kohden pikseleitä löytyy 538 kappaletta. Pikseleiden määrä on nelinkertainen HD-paneeleihin (720p) ja lähes kaksinkertainen Full HD -paneeleihin verrattuna. Näytön kirkkauden luvataan pysyvän samalla tasolla kuin Full HD -näytöissä uusien rakenteiden ansiosta.

LG:n uutuuspaneeli on vain 1,2 millimetriä paksu ja näytön reunoilla kehyksen leveys on 1,15 millimetriä. Viime kesänä esitellyssä 5,5-tuumaisessa Quad HD -paneelissa kehysten leveys oli 1,2 millimetriä, eli LG on onnistunut kaventamaan kehyksiä 0,05 millimetrillä edelliseen generaatioon verrattuna. Mikäli uutta paneelia vertaa LG G2:ssa käytettyy Full HD -näyttöön, ovat edistysaskeleet vielä suurempia. Paneelin paksuus ja kehyksien leveys on suunnilleen puolittunut (G2:n näytön paksuus 2,2 mm, kehyksien leveys 2,3 mm).Uuden paneelin ansiosta isonäyttöisten puhelimien kokoa on mahdollista pienentää.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

himpo
himpo

2

Miksi ostaa QHD puhelin kun voi ostaa UHD puhelimen?

Omistan Nexus 7 '13 ja tekstin lukeminen on kyllä ilo silmille 7"FHDllä, mutta päivitän heti jos jouluksi tulee 7"UHDllä tai edes QHDllä.

En näe nytkään mitään pikseleitä mutta edellisen laitteen 4,5"FWVGA(854X480) näytöltä teksti oli kyllä aika suttuista ja enempi parempi, ja kannattaa myöskin huomioida että resoluutiota ei koskaan nosteta niin että akku ei enää kestäisi päivää normi käytössä.

Vastaa
Taeco
Taeco

3

Haluaisin 5" näytön FullHD resoluutiolla, RGB-matriisilla ja AMOLED tai Crystal LED -tekniikalla toteutettuna. Sääli, ettei sellaista vielä ole.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja