Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tulevista iPhoneista saattaa löytyä Lumioista tuttua tekniikkaa

Manu Pitkänen

Tulevista iPhoneista saattaa löytyä Lumioista tuttua tekniikkaa
Applen uusi patenttihakemus osoittaa, että yhtiö on tutkinut tosissaan optisen kuvanvakaimen suomia mahdollisuuksia iPhonessa. Hakemuksessa kuvaillaan tekniikkaa, joka mahdollistaa suurresoluutiokuvien ottamisen optisen kuvanvakaimen ja kameran sarjakuvaustilan avulla.

Applen ajatuksena käytännössä on, että iPhone voisi ottaa lyhyessä ajassa useita kuvia kohteesta ja yhdistellä niitä, jolloin lopputuloksena on kuvanlaadullisesti parempi yhdistelmäkuva.

Optinen kuvanvakaus on tuttu järjestelmäkameroista, mutta viime vuosina tekniikka on tehnyt tuloa myös älypuhelimiin. Ensimmäinen maailmanlaajuisesti myyty OIS:llä varustettu älypuhelin oli Nokia Lumia 920 (esiteltiin vuonna 2012). Sittemmin OIS:ää käyttäviä puhelimia on nähty HTC:ltä ja LG:ltä.


Apple on osoittanut kiinnostusta optista kuvanvakainta kohtaan jo aiemmin. Yhtiö on esimerkiksi hakenut patenttia optisen kuvanvakauksen mobiililaitteissa mahdollistavalle tekniikalle. Patenttihakemuksen taustalla oli Cambridge Mechatronicsin (CML) pitkäaikainen teknologiajohtaja Richard Topliss. CML valmistautuu parhaillaan sen oman optisen kuvanvakaimen massatuotannon aloittamiseen.

Applen on huhuttu käyttävän tulevassa iPhone 6:ssa optista kuvanvakainta. Vaikka tieto ei pitäisikään paikkaansa, osoittavat patenttihakemukset että OIS:ää on kuitenkin mietitty tarkasti viime aikoina (uutisen aiheena oleva patenttihakemus jätettiin marraskuussa 2012).


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja