Tulevista iPhoneista saattaa löytyä Lumioista tuttua tekniikkaa

Manu Pitkänen

Tulevista iPhoneista saattaa löytyä Lumioista tuttua tekniikkaa
Applen uusi patenttihakemus osoittaa, että yhtiö on tutkinut tosissaan optisen kuvanvakaimen suomia mahdollisuuksia iPhonessa. Hakemuksessa kuvaillaan tekniikkaa, joka mahdollistaa suurresoluutiokuvien ottamisen optisen kuvanvakaimen ja kameran sarjakuvaustilan avulla.

Applen ajatuksena käytännössä on, että iPhone voisi ottaa lyhyessä ajassa useita kuvia kohteesta ja yhdistellä niitä, jolloin lopputuloksena on kuvanlaadullisesti parempi yhdistelmäkuva.

Optinen kuvanvakaus on tuttu järjestelmäkameroista, mutta viime vuosina tekniikka on tehnyt tuloa myös älypuhelimiin. Ensimmäinen maailmanlaajuisesti myyty OIS:llä varustettu älypuhelin oli Nokia Lumia 920 (esiteltiin vuonna 2012). Sittemmin OIS:ää käyttäviä puhelimia on nähty HTC:ltä ja LG:ltä.Apple on osoittanut kiinnostusta optista kuvanvakainta kohtaan jo aiemmin. Yhtiö on esimerkiksi hakenut patenttia optisen kuvanvakauksen mobiililaitteissa mahdollistavalle tekniikalle. Patenttihakemuksen taustalla oli Cambridge Mechatronicsin (CML) pitkäaikainen teknologiajohtaja Richard Topliss. CML valmistautuu parhaillaan sen oman optisen kuvanvakaimen massatuotannon aloittamiseen.

Applen on huhuttu käyttävän tulevassa iPhone 6:ssa optista kuvanvakainta. Vaikka tieto ei pitäisikään paikkaansa, osoittavat patenttihakemukset että OIS:ää on kuitenkin mietitty tarkasti viime aikoina (uutisen aiheena oleva patenttihakemus jätettiin marraskuussa 2012).


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -33%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
867 € CDON
895 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 1035 €

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -29%

Realme 11 (5G)
249 € Bigbox
368 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 351 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Samsung Galaxy A05s – hinta laskenut -17%

Samsung Galaxy A05s
125 € Bigbox
150 € CDON
159 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.