Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Supertarkat näytöt puhelimissa on idiotismia

12
Manu Pitkänen

Supertarkat näytöt puhelimissa on idiotismia
Kiinalaisen Huawein kuluttajalaiteryhmän toimitusjohtaja Richard Yun mukaan on täysin älytöntä käyttää puhelimissa QHD-tasoisia (2560x1440p) näyttöjä. Isoista puhelinvalmistajista ainakin LG on tuomassa QHD-näyttöisen älypuhelimen markkinoille lähiaikoina. Myös Samsung voi tehdä saman tempun.

Yun mukaan puhelimen käyttäjä ei pysty mitenkään näkemään QHD- ja Full HD -näyttöisissä puhelimissa eroja, ei ainakaan mitään näytön kuvanlaatuun liittyvää. Samaan aikaan kun puhelimen näytön tarkkuus kasvaa, kasvaa virrankulutuskin. Käyttäjälle tämä näkyy heikompana akkukestona. Yun mukaan ei ole mitään järkeä laittaa puhelimeen QHD-näyttöä, koska se ei tarjoa mitään parempaa Full HD -näyttöön verrattuna, vaan pikemminkin päinvastoin. QHD-näytöt ovat hänestä pelkkä markkinointikikka, jolla kuluttajat yritetään saada vakuuttamaan että "isompi = parempi".


QHD-näyttöjen haukkuminen ei johdu Yun mukaan siitä, etteikö Huawei pystyisi tuomaan markkinoille supertarkalla näytöllä varustettua puhelinta. He pystyisivät siihen kyllä, mikäli he vain haluaisivat.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (12)

Michelola
Michelola

2

^Paitsi android-käyttäjien silmät. Heidän mukaansa kaikki paitsi tämä resoluutio on aivan kuraa. Ovat aika helposti vietävissä mainosmiesten toimesta

Vastaa
SeppoLok
SeppoLok

3

Lähes yhtä älytöntä on tuo puhelimien prosessorien kilpavarustelu. Mitä kuluttaja tekee 4 coresella 2.5 GHz prossulla, joka pyörii täysillä kellotaajuuksilla muutamia sekunteja ennen kuin kellotaajutta on pakko laskea ylilämmön välttämiseksi? No näyttääppähän paperilla hyvältä. :D

Vastaa
Phoenix43
Phoenix43

4

Ainakin 1080:n ja 720:n eron puhelimissa huomaa. Vaikka näiden välillä ero on huomattavasti suurempi, ei musta kuulosta mitenkään mahdottomalta jos myös 1440:n ja 1080:n välisen eron huomais esim. 6 tuuman näytöllä 30 sentin etäisyydeltä.

Itse ainakin elän sillä logiikalla että "riittävä" tarkkuus on sellainen, ettei eroa huomaa (eikä tämäkään riittäisi jos silmät pystyisi vaihtamaan - loppujen lopuksi mikään ei riitä), mutta tietenkin näytön pitää olla järkevässä suhteessa muiden komponenttien sekä hinnan kanssa.

Vastaa
Taeco
Taeco

5

Samsung saisi mielummin siirtyä käyttämään RGB-matriisia nyt käytössään olevan PenTile RGBG-matriisin sijaan, sillä näytöistä saisi huomattavasti tarkempia ja ei olisi turhaa resoluutiota puhelimella laskettavanakaan.

Jos pikseleistä pystyy tekemään pinempiä (1080p->1440p), niin on kyllä naurettava tekosyy väittää, ettei punaisista ja sinisistä alipikseleistä voi mukamas tehdä tarpeeksi pientä RGB-matriisia varten 1080p paneelissa.

Vastaa
johku12
johku12

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SeppoLok:

Lähes yhtä älytöntä on tuo puhelimien prosessorien kilpavarustelu. Mitä kuluttaja tekee 4 coresella 2.5 GHz prossulla, joka pyörii täysillä kellotaajuuksilla muutamia sekunteja ennen kuin kellotaajutta on pakko laskea ylilämmön välttämiseksi? No näyttääppähän paperilla hyvältä. :D

Onko tähän jotain lähdettä, vai arvasitko vain?

Vastaa
Mauriland
Mauriland

7

Nykyään giga mega termein myydään puhelimia kun vielä hetki sitten tietokoneita. Muulla ei oo merkitystä kuin että kenellä isoimmat gighertsit vaikka kokonais suorituskyky olisi ihan kuraa.

Vastaa
pähkinä
pähkinä

8

Nyt on Ridge kyllä asian ytimessä. Kuka <6" 1080p näytöllisen luurin nähnyt voi rehellisesti sanoa tarvitsevansa vieläkin tarkempaa? On aivan älyvapaata tuhlata tehoja ja akkua niiden lisäpikseleiden laskemiseen, kun niistä ei ole mitään iloa muussa kuin markkinoinnissa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Phoenix43:

Ainakin 1080:n ja 720:n eron puhelimissa huomaa. Vaikka näiden välillä ero on huomattavasti suurempi, ei musta kuulosta mitenkään mahdottomalta jos myös 1440:n ja 1080:n välisen eron huomais esim. 6 tuuman näytöllä 30 sentin etäisyydeltä.


Juttuhan onkin siinä, että 1080-näyttöihin siirryttäessä on tarkkasilmäisimpienkin kohdalla menty sen maagisen rajan yli, jonka jälkeen lisäresoluutiosta ei ole enää hyötyä. Toki isommissa näytöissä näin ei ole, mutta nyt puhutaankin puhelimien näytöistä.

Koko homma haisee vähän siltä, että markkinoinnille on pakko antaa joku koukku, jolla myydä taas vuoden päästä se sama laite uudella nimellä. Ja koska mitään oikeasti uutta ja hienoa ei keksitä, niin numeroiden kasvattaminen on se keino. Prosessorissa on lisää ytimiä ja megahertsejä: Näytössä on 0,1" lisää kokoa ja se on tarkempi. Muistia laitetaan 1 giga lisää. Kameraan tungetaan muutama megapikseli lisää. Niistä on uudet puhelimet tehty.

Vastaa
WereCatf
WereCatf

9

Pakko sanoa, mutta kyllä itekin on Richard Yun kanssa samoilla linjoilla. 720p -> 1080p oli selkeä ero, tekstistä saa paremmin selvää yms., mutta siitä ylöspäin? Minen ainakaan usko näkeväni eroa muuten, kuin suurennuslasilla ja mitä hyötyä siitä silloin on?

Isomman resoluution sijaan ainakin mie itse haluaisin vähemmän virrankäyttöä, parempaa värintoistoa, parempaa luettavuutta kirkkaassa valossa, ja 3D-nörttinä 3D-toistoa, joka ei vaadi erillisiä laseja. Pienempi virrankäyttö tosin noista lienee se kaikkein hyödyllisin, kännyköiden akut hupenee edelleen samaa vauhtia ko valtion budjetti.

Vastaa
SeppoLok
SeppoLok

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti johku12:

Onko tähän jotain lähdettä, vai arvasitko vain?


No tuo jäähdytys, tai sen puute, on oikea ongelma matkapuhelimissa ja muissa pienissä laitteissa. Hieman toki kärjistin sitä tuossa aikaisemmassa viestissä. Esimerkiksi Arstechnica kirjoitti taannoin aiheesta lyhyesti.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

11

"Supertarkat näytöt puhelimissa on idiotismia"

Asia ratkeaa vasta siinä vaiheessa, kun on käytännössä (siis puhelin kourassa) tarkasteltu kyseisiä näyttöjä.

Jutun otsikko sen sijaan edustaa – jos ei "idiotismia" – niin ainakin aika kehnoa toimittamista. Koska lähteenä käytetyssä artikkelissa ei puhuta idiotisimista (eikä tämän artikkelin otsikkoa edes ole merkitty lainaukseksi), niin kyseessä täytyy olla toimittajan oma mielipide, ja sellaisethan eivät tunnetusti uutisartikkeleihin kuulu.

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

12

Käytän S4 Active puhelinta Miracastin avulla Full HD television kanssa.
Aikanaan otaksun ehkä jopa siirtyväni peräti UHD televisioon.
Pikkuruutu on OK, mutta kun siirrytään isoihin näyttöihin,
niin eron huomaa ihan eri tavalla.
Pelkässä puhelinkäytössä pidän 1920x1080 näyttöä varsin sopivana
ja standardini kaikissa laitteissa on tällä hetkellä juuri tuo.
3840x2160 sitten aikanaan kunhan UHD televisiot yleistyvät,
niin - ja läppärit.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja