Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen iMessage hukkaa tekstiviestejä - ongelmaan tulossa vihdoin korjaus

3
Valtteri Ahonen

Applen iMessage hukkaa tekstiviestejä - ongelmaan tulossa vihdoin korjaus
Apple on virallisesti myöntänyt iMessagessa olevan ongelman Re/codelle antamassaan lausunnossa. Myös korjauksen on luvattu olevan tulossa hyvää vauhtia.

Ilmeisesti jo iOS 5:stä asti käyttäjillä, jotka vaihtavat iPhonesta johonkin muuhun puhelimeen, on saattanut ilmetä ongelmia iMessagen ja tekstiviestien kanssa. Normaalisti, kun iMessage on käytössä, iPhonesta iPhoneen lähetetyt tekstiviestit kulkevat Applen oman palvelun kautta ja ilmestyvät iMessage-viestinä vastaanottajalle.

Mikäli käyttäjä ei kuitenkaan ole manuaalisesti lopettanut Applen iMessage-palvelua puhelimestaan vaihtaessaan jonkin toisen valmistajan laitteeseen, eivät muiden iPhone-käyttäjien tekstiviestit enää pääse perille asti hänen uuteen puhelimeensa, sillä Applen palvelimet yrittävät edelleen välittää tekstiviestejä iMessagen kautta, mitä ei kuitenkaan ole saatavilla kuin valmistajan omille laitteille.


Ongelma ilmenee, kun käyttäjä vaihtaa puhelinta (iPhonesta johonkin muuhun), mutta ei puhelinnumeroa. Applen palvelimet luulevat edelleen, että numeron takana on iPhone, vaikka todellisuus olisi jotain muuta.

Helpoin tapa välttää ongelma on poistua iMessage-palvelusta ennen puhelimen vaihtoa. Viime aikoina Applen palvelimissa oli vielä ylimääräisiä ongelmia, jotka pahensivat ongelmaa, mutta nyt ne on sentään saatu korjattua. Yhtiö on myös luvannut helpottaa asiakkaidensa oloa tulevalla ohjelmistopäivityksellä, jolle ei kuitenkaan ole annettu mitään aikataulua.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

JoniS
JoniS

1

Vika vai tahalleen tehty juttu että palattaisi Applen laitteeseen kun "uusi romu ei edes vastaanota viestejä", tuskin koskaan saadaan tietää.

Vastaa
Mauriland
Mauriland

2

Sama ongelma on kun iPhone lopettaa järkevän toiminnan ja joutuu pistää laitteen huoltoon. Sillä välin käyttää vanhaa jotain ei Apple puhelinta niin ei tule viestit perille.

Vastaa
KarZan
KarZan

3

Suurempi ongelma on se, kun käyttäjällä on jokin muu iLaite mutta puhelin jonkun toisen valmistajan (aiemmin ollut iPhone), ei siitä iMessage palvelusta saa omaa puhelinnumeroaan millään ilveellä pois.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja