Applen jymy-yllätys paljastui: Mahdollistaa iPhonella ohjattavan kodin

7
Manu Pitkänen

Applen jymy-yllätys paljastui: Mahdollistaa iPhonella ohjattavan kodin
Hyvissä ajoin viime vuonna alkoivat huhut tänä vuonna esiteltävien iOS:n ja iPhonen ominaisuuksista. Ensi viikolla alkavan WWDC:n anti tuntui olevan hyvin pitkälti tiedossa, mutta Financial Timesin uuden raportin mukaan Applelta on luvassa tuotejulkistus, jota oikeastaan kukaan ei osannut ennakkoon arvaamaan.

Kyseessä on uusi älykkään kodin laitteille suunniteltu ohjelmistoalusta, jonka avulla Applen tuotteita voidaan käyttää kätevästi älykkäiden lamppujen, termostaattien tai muiden vastaavien laitteiden kaukosäätimenä. Financial Timesin mukaan alusta osaisi toimia täysin huomaamattomasti, eli huoneen valaistus syttyy heti kun iPhone tulee tarpeeksi lähelle.

Financial Times arvelee Applen kehittämän alustan toimivan Bluetoothin yli – samaan tapaan kuin iBeaconitkin. Alustan muista ominaisuuksista Financial Times ei osaa sanoa muuta, joten sen yhteensopivuudesta esimerkiksi Sirin kanssa on vielä vaikea sanoa yhtään mitään. Apple on kuitenkin kehittänyt alustaa yhteistyössä laitevalmistajien kanssa, joten markkinoilla voidaan nähdä piankin sen kanssa yhteensopivia tuotteita.Apple tulee esityksessään painottamaan järjestelmän tietoturvaa, joka on ollut jatkuvasti pinnalla NSA-kohun takia. Apple pitää tietoturvaa yhtensä sen valttikorttina Googlea vastaan, joka joutuu bisnesmallinsa takia keräämään käyttäjistä dataa ja hyödyntämään sitä mainosten kohdennuksessa.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (7)

jorgga
jorgga

1

HAL9000? Apple voi päättää milloin ihmiset pääsee ulos tai muuten elämän rytmin säätämällä ihmisten koteja jostain keskuksesta?

Vastaa
JoniS
JoniS

2

Itsellä tuli ekana mieleen että kun se iPhone on huollossa niin ei varmaan lamppujakaan saa millään päälle kun normi katkaisija päässyt unohtumaan valmistajalta :D

Mahtaakohan tälläiset laitteet olla suunnattu normi talouksiin vaiko rikkaille vain?

Ps. Ainut mikä itseä oikeasti hirvittää on se että kohta perus Yövalaisimen hinta on 2 kertaa korkeammalla kun tätä pakko syötetään halusit tai et.

Vastaa
plommon
plommon

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jorgga:

HAL9000? Apple voi päättää milloin ihmiset pääsee ulos tai muuten elämän rytmin säätämällä ihmisten koteja jostain keskuksesta?

No jos taskussa oleva puhelin on "jossain keskuksessa" niin sitten varmaan niin...

Vastaa
DonZQ
DonZQ

4

Eikös vastaavanlaisia puhelimella ohjattavia koteja ole ollut jo jonkin aikaa?

Tiedän ainakin porukkaa tehneen näin Androidilla (varmaan jotain sovelluksia on muillekkin alustoille)

Vastaa
dRD
dRD

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DonZQ:

Eikös vastaavanlaisia puhelimella ohjattavia koteja ole ollut jo jonkin aikaa?

Ideana on ilmeisesti standardi erilaisten sovellusten keskenään käyttämä kommunikaatiojärjestelmä, jonka "hermokeskus" on iPhone. Erilaisia älykotisysteemejähän on, mutta -- käsittääkseni -- ala kärsii vähän siitä, että jokaisella valmistajalla on omat, ei toisten kanssa yhteensopivat systeemit, jotka eivät ainakaan keskenään osaa tehdä mitään järkevää. Tässä on rakennettu ilmeisesti systeemien keskenään käyttämä standardi ja sen lisäksi puhelimen mukanaan tuomaa älyä systeemiin. Mutta toki WWDC:ssä sitten nähdään tarkemmin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.