Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Älä ohita tätä: OnePlus One on parempi kuin monet tuplasti kallimmat älypuhelimet

16
Manu Pitkänen

Älä ohita tätä: OnePlus One on parempi kuin monet tuplasti kallimmat älypuhelimet
Reilu puolivuotta sitten tuskin kukaan pystyi ymmärtämään miten kovasti uunituore matkapuhelinbrändi OnePlus pystyisi jo tämän vuoden aikana ravisuttamaan älypuhelinmarkkinoiden perusteita. Uutisia kevään aikana seuranneet ovat varmasti huomanneet, ettei timantinkovan puhelimen tarvitse maksaa 600–700 euroa. Sellaisen voin saada puolet edullisemminkin, kuten OnePlus One -älypuhelin osoittaa.

Alle olemme tiivistäneet ulkomaalaisten OnePlus Onea testanneiden teknologiasivustojen arvosteluiden pääkohtia ja huomioita. Kautta linjan sivustot ovat olleet tyytyväisiä näkemäänsä. OnePlus One kuuluu kiistatta kauneimpien Android-puhelimien joukkoon ja teknisestikin se yltää samalle tasolle kuin isojen puhelinvalmistajien luomukset.

Ehkä kaikkein keskeisintä OnePlus Onessa on kuitenkin se, että se haastaa ihmiset ajattelemaan mistä he maksavat ostaessaan kallista puhelinta. Haluatko todella maksaa Galaxy-brändistä 300 euroa ekstraa, vai riittäisikö sinulle nimettömämpi ja edullisempi puhelin, joka pystyy kaikkeen siihen mihin merkkipuhelinkin.Vaikka suomalaisilla onkin mahdollisuus ostaa OnePlus One itselleen, niin saatavuuteen yksi harmillinen rajoite (ainakin vielä): Puhelimen ostajaksi pääsee vain kutsusta. OnePlus Onen 16 gigatavun mallilla on hintaa 269 euroa ja 64 gigatavun malli maksaa 299 euroa. Teknisistä tiedoista löytyy informaatiota täältä.

Android Police
Android Police nostaa OnePlus Onen parhaimpiin puoliin sen hinta-laatu-suhteen, joka on aivan eri maailmoissa kuin merkkivalmistajien tuplasti kalliimmissa, mutta teknisesti samantasoisissa puhelimissa. Puhelimen kokoonpanolaatu on hyvä, minkä lisäksi akkussa riittää virtaa vähintään yhdeksi vuorokaudeksi 3G-/LTE-verkossa.

OnePlus Onessa on myös heikkoja kohtia: 13 megapikselin kameralla otetut kuvat ovat hailakoita ja heikossa valaistuksessa kuvien laatua kuvaillaan surkeaksi. 5,5-tuuman Full HD -näytön vuoksi puhelin on hieman liian suuri käytettäväksi yhdellä kädellä. Kritiikkiä tulee myös siitä, ettei akkua pysty vaihtamaan ja puhelimessa ei ole paikkaa muistikortille.

Cnet
Cnet kehuu myös puhelimen rakennetta ja designia. Suorituskykyä on myös riittämiin, kuten speksilistastakin pystyy jo päättelemään. Puhelimen näyttö on kuitenkin turhan leveä ja kamera laadultaan keskitasoa. Puheluiden ääntään kuvaillaan liian pehmeäksi.

Engadget
OnePlus Onen huippuluokan tekniikka ja hinta osuivat myös Engadgetin arvostelijan silmään. Hänen mielestä OnePlus One on jopa parempi kuin monet tuplasti kalliimmat puhelimet. Onen hinta ja tekniikka ovat vertaansa vailla, minkä lisäksi laitteen ohjelmisto on hyvin "viritysystävällinen". Tekniikasta huolimatta OnePlus One kärsii pienestä nykimisestä kaikkein vaativimmissa tehtävissä ja kameran tuottamassa kuvanlaadussakin on parannettavaa. Erityisesti HDR-kuvat ovat turhan ärhäköitä. Kaiuttimien voimakkuutta pidettiin turhan matalana.


TechCrunch
Kuten edellisissäkin arvosteluissa, TechCrunch kehuu puhelimen tekniikkaa ja hintaa. Sivusto on myös samaa mieltä siitä, että 5,5 tuuman näyttö on jo turhan suuri. Kustomoitavuutta pidetään hyvänä, mutta toisaalta virittely ei sovi kaikille, joten sen varaan ei pitäisi laskea liian paljoa.

The Verge
The Verge kiittelee OnePlus Onen tekniikkaa ja kustomoitavaa CyanogenMod-ohjelmistoa, jota ei ole monien merkkivalmistajien tavoin tupattu täyteen sovelluksia, joita "kukaan" ei koskaan käytä. Käyttökokemus on hyvin lähellä sitä, mitä Androidin perusversiokin tarjoaa. Vaikka hinta-laatu-suhde onkin paikoillaan, niin puhelimen tekninen tuki on kysymysmerkki. Puhelinta myydään vain puhelinvalmistajan kautta, joten jälleenmyyjien tarjoamasta puhelintuesta ei pääse nauttimaan.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (16)

Anonyymi käyttäjä
hippohoppo (vahvistamaton)

1

Ei ole, LG G3 on paljon parempi vaikka hintakin otetaan huomioon.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Esko Pasanen (vahvistamaton)

2

Ei ole, LG G3 on paljon parempi vaikka hintakin otetaan huomioon.

Vastaa
wiza
wiza

3

Itsekin mieluusti ostaisin kyseisen puhelimen, harmillista vaan että mitä pikaisesti vilkuilin niin kutsujen saamiseksi pitäisi osallistua kilpailuihin twitterissä ym roskapaikoissa joita vältän kuin ruttoa. Täytyypi pysyä vanhan kunnon SGS2 parissa vielä, eipä siinä että Cyanogenmodia käytän siinäkin ja aivan loistavahan tuo on.
Ehkä tuon 1+1 ostamisessa ei omalla kohdalla loppupeleissä ole paljon järkeäkään, kun vanha puhelin toimii vielä. Aina vain haluaisi saada "parempaa" vaikka olisikin jo tyytyväinen. :)

Vastaa
Ditt0
Ditt0

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wiza:

Itsekin mieluusti ostaisin kyseisen puhelimen, harmillista vaan että mitä pikaisesti vilkuilin niin kutsujen saamiseksi pitäisi osallistua kilpailuihin twitterissä ym roskapaikoissa joita vältän kuin ruttoa. Täytyypi pysyä vanhan kunnon SGS2 parissa vielä, eipä siinä että Cyanogenmodia käytän siinäkin ja aivan loistavahan tuo on.
Ehkä tuon 1+1 ostamisessa ei omalla kohdalla loppupeleissä ole paljon järkeäkään, kun vanha puhelin toimii vielä. Aina vain haluaisi saada "parempaa" vaikka olisikin jo tyytyväinen. :)

Osta iPhone 5S niin saat markkinoiden parhaimman puhelimen ilman tarvetta osallistua kilpailuihin.

Vastaa
ProfaneX
ProfaneX

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ditt0:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wiza:

Itsekin mieluusti ostaisin kyseisen puhelimen, harmillista vaan että mitä pikaisesti vilkuilin niin kutsujen saamiseksi pitäisi osallistua kilpailuihin twitterissä ym roskapaikoissa joita vältän kuin ruttoa. Täytyypi pysyä vanhan kunnon SGS2 parissa vielä, eipä siinä että Cyanogenmodia käytän siinäkin ja aivan loistavahan tuo on.
Ehkä tuon 1+1 ostamisessa ei omalla kohdalla loppupeleissä ole paljon järkeäkään, kun vanha puhelin toimii vielä. Aina vain haluaisi saada "parempaa" vaikka olisikin jo tyytyväinen. :)

Osta iPhone 5S niin saat markkinoiden parhaimman puhelimen ilman tarvetta osallistua kilpailuihin.

Turhan selvä rölli.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Huce_84 (vahvistamaton)

6

Ehdin aiemmin jo innostua tästä one+ onesta, kunnes minulle valkeni miten järkyttävän kokoinen se on. Loppui mielenkiinto kuin seinään.

Vastaa
himpo
himpo

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ditt0:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wiza:

Itsekin mieluusti ostaisin kyseisen puhelimen, harmillista vaan että mitä pikaisesti vilkuilin niin kutsujen saamiseksi pitäisi osallistua kilpailuihin twitterissä ym roskapaikoissa joita vältän kuin ruttoa. Täytyypi pysyä vanhan kunnon SGS2 parissa vielä, eipä siinä että Cyanogenmodia käytän siinäkin ja aivan loistavahan tuo on.
Ehkä tuon 1+1 ostamisessa ei omalla kohdalla loppupeleissä ole paljon järkeäkään, kun vanha puhelin toimii vielä. Aina vain haluaisi saada "parempaa" vaikka olisikin jo tyytyväinen. :)

Osta iPhone 5S niin saat markkinoiden parhaimman puhelimen ilman tarvetta osallistua kilpailuihin.

Voin tarttua tähän.

OnePlus One 64GB 5,5" 1080x1920 299€
iPhone 5S 64GB 4,0" 640x1136 899€

Eihän ne tuumat ja pikselit mitään merkitse kun hinta on kohdillaan... Tai siis eihän se hintakaan merkitse kunhan on se oikea käyttöjärjestelmä, sormenjälkilukija ja se LOGO siellä takana!

En kuitenkaan haasta riitaa sillä aion ostaa kyseisen omenan tyttärelleni parin vuoden päästä, tällä hetkellä sillä on 3,5" Android josta maksoin uutena 26€, tyhmäähän se on maksaa liikaa mutta tytöillä pitää olla omena.

Vastaa
wiza
wiza

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ditt0:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wiza:

Itsekin mieluusti ostaisin kyseisen puhelimen, harmillista vaan että mitä pikaisesti vilkuilin niin kutsujen saamiseksi pitäisi osallistua kilpailuihin twitterissä ym roskapaikoissa joita vältän kuin ruttoa. Täytyypi pysyä vanhan kunnon SGS2 parissa vielä, eipä siinä että Cyanogenmodia käytän siinäkin ja aivan loistavahan tuo on.
Ehkä tuon 1+1 ostamisessa ei omalla kohdalla loppupeleissä ole paljon järkeäkään, kun vanha puhelin toimii vielä. Aina vain haluaisi saada "parempaa" vaikka olisikin jo tyytyväinen. :)

Osta iPhone 5S niin saat markkinoiden parhaimman puhelimen ilman tarvetta osallistua kilpailuihin.

Syötetään nyt vielä itekin tätä peikkoa. En tosiaankaan ole ostamassa mitään applen tuotetta enää ikinä, ipad2:n omistan ja muuta en ole tehnytkään kun katunut sen ostoa, niin turha kapistus ja omaan makuun aivan liian rajoitettu verrattuna androidiin. Eli voit viedä ne iphonesi jonnekin muualle, kiitos. ;)

1+1 olisi jo pelkästään Cyanogenmodin takia mieluisin vaihtoehto tämänhetkisestä tarjonnasta kun ei tarvitsisi alkaa takuita rikkomaan sitä asennellessa.

Vastaa
keijo123
keijo123

9

Onko kenties joku iltasanomien tähtitoimittaja päässy afterdawniin töihin? Ja paljonko teille maksetaan näistä "uutisista"

Vastaa
wiza
wiza

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti keijo123:

Onko kenties joku iltasanomien tähtitoimittaja päässy afterdawniin töihin? Ja paljonko teille maksetaan näistä "uutisista"

Mitä, oletko sitä mieltä että esim Galaxy S5 tms lippulaivapuhelin olisi tuplasti parempi kuin tämä 1+1? Kun hintaeroahan niillä on se 300e+ joka on jo uuden 1+1 puhelimen hinta.

Itse miellän tämän varsin hyödylliseksi "uutiseksi" vaikkei se henkilökohtaisella tasolla minulle mitään uutta kertonutkaan. Moni on saattanut olla täysin tietämätön kyseisestä luurista ja halukas ostamaan jonkun kalliin huippumerkin puhelimen ihan vaan kun ei oikeen tiedä muustakaan. Hinta-laatu suhteeltaan varmasti tämän hetken kärkinimiä tämä.

Vastaa
_-Jaska-_
_-Jaska-_

11

Onko tietoa, tuleeko tämä jossain vaiheessa myyntiin ihan normaaliin tapaan verkkokauppoihin tms. vai pystyykö jatkossakin ostamaan ainoastaan kutsusta PayPalilla? Itselle meinaan aika huono tapa :/

Vastaa
himpo
himpo

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wiza:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ditt0:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wiza:

Itsekin mieluusti ostaisin kyseisen puhelimen, harmillista vaan että mitä pikaisesti vilkuilin niin kutsujen saamiseksi pitäisi osallistua kilpailuihin twitterissä ym roskapaikoissa joita vältän kuin ruttoa. Täytyypi pysyä vanhan kunnon SGS2 parissa vielä, eipä siinä että Cyanogenmodia käytän siinäkin ja aivan loistavahan tuo on.
Ehkä tuon 1+1 ostamisessa ei omalla kohdalla loppupeleissä ole paljon järkeäkään, kun vanha puhelin toimii vielä. Aina vain haluaisi saada "parempaa" vaikka olisikin jo tyytyväinen. :)

Osta iPhone 5S niin saat markkinoiden parhaimman puhelimen ilman tarvetta osallistua kilpailuihin.

Syötetään nyt vielä itekin tätä peikkoa. En tosiaankaan ole ostamassa mitään applen tuotetta enää ikinä, ipad2:n omistan ja muuta en ole tehnytkään kun katunut sen ostoa, niin turha kapistus ja omaan makuun aivan liian rajoitettu verrattuna androidiin. Eli voit viedä ne iphonesi jonnekin muualle, kiitos. ;)

1+1 olisi jo pelkästään Cyanogenmodin takia mieluisin vaihtoehto tämänhetkisestä tarjonnasta kun ei tarvitsisi alkaa takuita rikkomaan sitä asennellessa.

Meillä on iPad 4 ja Nexus 7 '13, eipä ole paljon intoa tuohon iPadiin koskea kun tuo Nexus pysyy yhdessä kädessä, näppäimistönä Swiftkey paljon kirjoittavalle ja ne widgetit, iPad tuntuu myös painavalta selkääni vasten kun vaimo sitä sitä vasten yöllä pitää, ärsyttävä vehje!

Minuakin kiinnostaa tuo Cyanogenmod ja katselin äskettäin mihin vanhoihin puhelimiin sen 11 version saisi että pääsisi halvalla kokeilemaan. Tätä 1+1 en kylläkään aio ostaa, vaan seuraavan Nexus 5 vehkeen, olen siis ilmeisesti puristi.

Vastaa
Agent_007
Agent_007

13

Lainaus:

Onko tietoa, tuleeko tämä jossain vaiheessa myyntiin ihan normaaliin tapaan verkkokauppoihin tms. vai pystyykö jatkossakin ostamaan ainoastaan kutsusta PayPalilla?


Näillä näkymin ei ole tulossa kivijalkakauppoihin tai muihin verkkokauppoihin, koska niiden kautta myyminen nostaisi laitteen hintaa liikaa. Myöskään markkinointiin yritys ei aio upottaa rahaa.
http://www.neowin.net/news/why-is-the-2...ling-it-at-cost

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
lifecompanion (vahvistamaton)

14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wiza
Mitä, oletko sitä mieltä että esim Galaxy S5 tms lippulaivapuhelin olisi tuplasti parempi kuin tämä 1+1? Kun hintaeroahan niillä on se 300e+ joka on jo uuden 1+1 puhelimen hinta.
[/quote:

Arvostelujen perusteella olen sitä mieltä, että Galaxy S4 on yksinkertaisesti parempi kuin one plus one. Useimmille normi töissä käyville ihmisille muutama satu sinne tai tänne ei merkitse mitään. Sossupummeille toki on tarjolla esim 20€/kk maksut.

Vastaa
wiza
wiza

15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lifecompanion:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wiza
Mitä, oletko sitä mieltä että esim Galaxy S5 tms lippulaivapuhelin olisi tuplasti parempi kuin tämä 1+1? Kun hintaeroahan niillä on se 300e+ joka on jo uuden 1+1 puhelimen hinta.
[/quote:

Arvostelujen perusteella olen sitä mieltä, että Galaxy S4 on yksinkertaisesti parempi kuin one plus one. Useimmille normi töissä käyville ihmisille muutama satu sinne tai tänne ei merkitse mitään. Sossupummeille toki on tarjolla esim 20€/kk maksut.

Parempi? Ehkä, mutta kysymys olikin että onko se paremmuus tuon hintaeron väärti. Itse en kuitenkaan maksaisi edes S4:stä tuota lähes 200e enemmän kuin 1+1:sta. Eikä se, että on rahaa, tarkoita että siitä täytyisi päästä eroon. Moni käyttää rahansa ihan järjellä kuitenkin. :)

Ok, aika pitkältihän tämän on mielipidekysymys että sikäli turha vääntää asiasta sen pidempään.

Vastaa
Ditt0
Ditt0

16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wiza:


Voin tarttua tähän.

OnePlus One 64GB 5,5" 1080x1920 299€
iPhone 5S 64GB 4,0" 640x1136 899€

Eihän ne tuumat ja pikselit mitään merkitse kun hinta on kohdillaan... Tai siis eihän se hintakaan merkitse kunhan on se oikea käyttöjärjestelmä, sormenjälkilukija ja se LOGO siellä takana!

En kuitenkaan haasta riitaa sillä aion ostaa kyseisen omenan tyttärelleni parin vuoden päästä, tällä hetkellä sillä on 3,5" Android josta maksoin uutena 26€, tyhmäähän se on maksaa liikaa mutta tytöillä pitää olla omena.

En minäkään siitä logosta maksa vaan laadusta ja helppokäyttöisyydestä ja tällä hetkellä vain Apple tarjoaa molemmat. Jos joku valmistaja joskus tekee yhtä hyvän tai paremman puhelimen halvemmalla kuin Apple niin vaihdan kyllä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja